Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs: "Esmu laimīgs, ka 2019. gada EČ notiks manā pilsētā Valmierā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Štrombergs: "Esmu laimīgs, ka 2019. gada EČ notiks manā pilsētā Valmierā"
Ivo Lakučs un Māris Štrombergs (2012)
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Eiropas riteņbraukšanas savienība paziņojusi, ka 2019. gada BMX kontinentālās meistarsacīkstes notiks Latvijas pilsētā Valmierā. Latvijas izlases galvenais treneris Ivo Lakučs un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs savos facebook.com profilos pauž prieku par šo notikumu.

Ivo Lakučs: "Eiropas BMX čempionāta fināls 2019. gadā Valmierā!!! Lūdzu, pamodiniet mani... Jā, viss pareizi, šī gada Latvijas trešais spēcīgākais BMX klubs MŠA/Valmieras puikas ar pašu Māri Štrombergu priekšgalā ir saņēmis oficiālu vēstuli par rīkošanas tiesībām uz mūsu kontinenta meistarsacīkstēm!!! Tā ir nereāla uzticēšanās un neticams sasniegums mūsu sporta 30 gadu pastāvēšanas vēsturē. Pirmoreiz Latvijā, kaut kas tik liels un nozīmīgs! Paldies Latvijas riteņbraukšanas federācijai, paldies Valmieras pilsētai, paldies sportistiem, paldies vecākiem, tas ir mūsu kopīgs sasniegums, jo tas entuziasms, profesionalitāte, ģimeniskums, patriotisms, mežonīgais līdzekļu ieguldījums, tās rūpes, tās emocijas, tas viss kopā 30 gados mums ir atnesis atzinību. Beidzot jūsu bērni varēs sacensties savās mājās un parādīt, kas mūsu jaunai paaudzei ir sirdī, galvā un spēkā. Turklāt jūsu draugi, kaimiņi, radinieki varēs redzēt to, kas jūs un jūsu bērnus ir "sasējis" pa dzīvi!"

Kā zināms, Valmiera ir Latvijas BMX riteņbraukšanas centrs. No šī pilsētas nāk arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs: "Esmu laimīgs dzirdēt, ka 2019. gada Eiropas čempionāts notiks Valmierā. Manā pilsētā! Tas pierāda, ka smags darbs atmaksājas. Visi, kas bija aiz šī sasnieguma, ir tieši tie paši cilvēki, kuri panāca, lai Latvija pirmo reizi vēsturē varētu rīkot tāda līmeņa sacensības. Tas būs brīnišķīgs notikums. Visi redzēsimies 2019. gadā!"

"Čempionāts notiks Valmieras pilsētā, MŠA/Valmiera puikas jaunajā BMX sporta centrā (nosaukums jau ir, bet tas nāks līdz ar trases atvēršanu), tāpēc arī Rubenes SX trase ar visu augstu sasnieguma sporta sadaļu pārceļas uz jaunu vietu, tieši Valmieras sporta sirdī pie Vidzemes olimpiskā centra. Vieta, kur mūsu sports iederas! Darbs jau ir iesākts, atbildība liela. Visi kopā mēs to paveiksim, un mums būs lieli svētki," norāda treneris.

Atgādinām, ka jūlija beigās ASV pilsētā Rokhilā noslēdzās pasaules čempionāts, kur junioru ieskaitē Latvijai bija divas godalgas: gan Vineta Pētersone, gan Mikus Strazdiņš ieguva bronzu. Grūti prognozēt 2019. gada Latvijas izlases sastāvu, taču viens uzvārds zināms. "Edžus Treimanis ir jau apstiprinājis, ka viņa kalendārā tās būs vienas no galvenajām sacensībām pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm," informē Lakučs.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/marisstrom...
https://www.facebook.com/ivo.lakucs