Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvija uzvar pirmajā Eiropas BMX komandu braucienā; Treimanis piekāpjas tautiešiem

Rolands Eliņš

Latvija uzvar pirmajā Eiropas BMX komandu braucienā; Treimanis piekāpjas tautiešiem
Helvijs Babris (no kreisās), Kristens Krīgers un Filips Krists Rozītis. Foto: Sandra Tūtere

Svētdien Valmierā notiekošā Eiropas BMX čempionāta ietvaros notika pirmās komandu sacensības. Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Latvijas vienība ar Kristenu Krīgeru, Helviju Babri un Filipu Kristu Rozīti sastāvā. Mūsējie aiz sevis atstāja Krievijas un Beļģijas sportistus. Tāpat svētdien Latvija guva zeltu U13 jauniešu grupā gan zēnu, gan meiteņu sacensībās, bet amatieriem par čempionu kļuva Klāvs Lisovskis, kurš aiz sevis atstāja Viesturu Morozu un olimpieti Edžu Treimani.

Iepriekš visaugstākā mēroga BMX sacensībās ierasts redzēt bija individuālās, jeb time – trial, sacensības. Tomēr pēdējos gadus tās no sacensību programmas Pasaules kausa posmos, Eiropas čempionātos un pasaules čempionātos ir izņemtas.

Eiropas Riteņbraukšanas savienība, domājot par BMX sporta veida attīstību, Valmierā notiekošajā Eiropas čempionātā eksperimentālā kārtā ieviesa komandu braucienu. Tajā no katras valsts vienlaicīgi startē trīs sportisti, veicot vienu apli no 8 metru augstā starta kalna. Rezultāts tika fiksēts pēc trešā braucēja finiša. Māra Štromberga BMX trasē Valmierā sacentās gan vīriešu, gan sieviešu elites grupas sportisti.

Vīru konkurencē sacentās piecas vienības – Latvija, Krievija, Šveice, Beļģija un Čehija. Mūsu valsts godu aizstāvēja – Kristens Krīgers, Helvijs Babris un Filips Krists Rozītis. Latvijas trio, līdzjutēju atbalstīti, trasi veica bez lielām kļūdām. Vadību uzņēmās Krīgers, kuram sekoja Babris un Rozītis. Finišā mūsu vīri sasniedza labāko laiku – 33,981 sekunde. Otro vietu ieguva Krievijas trio – Jevgēņijs Komarovs, Jevgēņijs Klešcenko un Aleksandrs Katjaševs. Latviešiem krievi zaudēja 0,4 sekundes. Trešā vieta tikmēr Beļģijas sportistiem, kurus no uzvarētājiem šķīra teju 1 sekunde.

Sieviešu sacensībās uzvaras laurus plūca Krievijas sportistes – Natālija Afremova, Barbara Ovčiņikova un Svetlana Admakina. Trasē uzvarētājas pavadīja 40,197 sekundes. Otrā vieta Šveices komandai, kas krievu sportistēm piekāpās par 1,6 sekundēm.

Tāpat pēdējā dienā trasē devās jaunieši vecuma grupās no 13 līdz 16 gadiem, kas ir pēdējās pirms junioriem, kā arī amatieri. Veiksmīgas Latvijai izvērtās U13 sacensības, kur puišiem triumfēja Edgars Langmanis, bet meitenēm tika izcīnītas pat divas medaļas - ātrākā bija Paula Ķibare, kamēr trešo vietu guva Paula Zavinska. U14 grupā meitenēm bronzu guva Veronika Monika Stūriška, kamēr attiecīgi piekto un sesto vietu ieņēma Gustavs Sūna un Kristers Biljards. U15 grupā starp puišiem ceturtais bija Mārtiņš Zadraks, kamēr meitenēm pēc kritiena fināla pirmajā virāžā sestā bija Līva Lizete Glāzere. Tikmēr U16 grupā zeltu izcīnīja Edvarts Emīls Liberts.

Savukārt amatieru sacensībās Latvija dominēja vecuma grupā 25+ starp vīriem, kur pirmais bija Lisovskis, otrais Morozs un trešais Treimanis, bet septītais - Kaspars Ernstsons.

Visu svētdien startējušo Latvijas atlētu rezultātus iespējams redzēt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/index.php/bmx/aktual...

     [+] [-]

, 2019-07-14 16:29, pirms 5 gadiem
Pārskati visus rezultātus rūpīgāk, es atradu kļūdas.
Viesturs Morozs bija 2.
Edžus Treimanis 3.
Līva Lizete Glāzere 6.
Edvards Liberts 1

  +1 [+] [-]

, 2019-07-14 17:09, pirms 5 gadiem
Autor, rezultātus, lūdzu, uzmanīgāk apskati!
Liberts lieliskā stilā visus izpogāja un kļuva par U16 čempionu, bet Glāzere pirmajā virāžā izslīdēja un krita.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-14 18:02, pirms 5 gadiem
Kā,Morozs neuzvareja? Tak tā plātijās,ka uzvarēs.