Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

"SMScredit.lv BMX čempionāts" sestdien turpināsies Burtnieku novadā

Toms Markss
Toms Markss

"SMScredit.lv BMX čempionāts" sestdien turpināsies Burtnieku novadā
Elites un junioru braucēji "SMScredit.lv BMX čempionāta" 4. posmā startēs no lielā starta kalna.
Foto: Sanda Tūtere

Sestdien Burtnieku novadā esošajā BMX kluba "Tālava" velotrasē norisināsies populārā “SMScredit.lv BMX čempionāta” ceturtais posms. Tikmēr svētdien turpat gaidāmas Burtnieku novada kausa izcīņas sacensības.

Aizvadītās nedēļas nogalē Azerbaidžānā noslēdzies pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā, kurā ar panākumiem startēja virkne Latvijas braucēju. Mūsu sportisti jau atgriezušies mājās, lai šīs nedēļas nogalē dotos uz Burtnieku novadā esošo atpūtas parku "Avoti", kur "Tālavas" kluba trasē notiks "SMScredit.lv BMX čempionāta" ceturtā posma sacensības.

Pirmie priekšbraucieni gaidāmi pulksten 13:00, kamēr izšķirošā cīņa par godalgām sāksies pēc pulksten 15:30. Ātrākie braucēji tiks noteikti kopumā 19 dažādās vecuma un meistarības grupās. Ar lielu interesi tiek gaidītas elites un junioru vīru sacensības, kurās sportisti startēs no deviņu metru augstās starta estakādes. Pēc pirmajiem trijiem posmiem šajā grupā kopvērtējumā līderis ir “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Ansis Uškaurs, aiz kura seko Helvijs Babris ("MŠA/ Valmieras puikas AKSSC") un vadošais Lietuvas BMX braucējs Gabrielius Pabijanskas.

Svētdien no pulksten 11:00 “Tālavas” trasē sāksies Burtnieku novada kausa izcīņas sacensības, kas arī sola aizraujošas un sportiski azartiskas cīņas starp braucējiem dažādās vecuma un meistarības grupās.

"SMScredit.lv BMX čempionāta" sestajā sezonā iekļauti kopumā septiņi posmi, kas visas sezonas garumā norisinās dažādās Latvijas vietās. Sacensību seriāls, kurā piedalās dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas un Baltkrievijas, orientēts uz bērnu, jauniešu, kā arī amatieru grupām. Katrā posmā par uzvaru sacentīsies arī elites un junioru apvienotās grupas sportisti. 2018. gada “SMScredit.lv BMX čempionāta” sezonas kalendārs:

SMScredit.lv BMX čempionāta kalendārs

DatumsVieta
16.06.Burtnieku novads (Avoti)
28.07.Madona
11.08.Saldus
25.08.Rīga

Izmantotie resursi:
lrf.lv