Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanim un Krīgeram ceturtajā PK posmā nākas apstāties pusfinālā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Treimanim un Krīgeram ceturtajā PK posmā nākas apstāties pusfinālā
Kristens Krīgers
Foto: lrf.lv

Beļģijas trasē Zolderā aizritējis PK BMX sezonas ceturtais posms. No startējušajiem latviešu riteņbraucējiem visaugstāko rezultātu sasniedza Edžus Treimanis un Kristens Krīgers, iekļūstot pusfinālā. Par uzvarētāju vīru konkurencē tikmēr kļuva Tvans van Gents, savukārt sievietēm - Laura Smuldersa.

Gluži kā vakar, PK sezonas trešajā posmā, arī šodien uz starta stājās pieci Latvijas BMX riteņbraucēji - Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska sacentās dāmu konkurencē, savukārt vīru sacensībās startēja Kristens Krīgers, Rihards Veide un vakardienas bronzas laureāts Edžus Treimanis. Jāatzīmē, ka Zolderas posmus izlaiž tādi braucēji kā pasaules čempions francūzis Žoriss Dodē, kā arī brits Liams Filipss, bijušais pasaules čempions, kurš šosezon PK posmos vēl nemaz nav startējis.

Visi trīs elites vīru braucēji iesāka ļoti pārliecinoši, katrs savā kvalifikācijas braucienā izcīnot uzvaru, izvairoties no pēdējās cerības brauciena un nodrošinot sev vietu 1/32 finālā. Veide un Treimanis bija ātrākie arī savos 1/32 finālbraucienos, savukārt Krīgers piekāpās vien holandietim Jorisam Harmsenam. Nākamajā kārtā Kristens atkal spēja finišēt pirmais, atstājot aiz sevis arī francūzi Silveinu Andrē, sezonas pirmā posma uzvarētāju. Pie vienas starta barjeras 1/16 finālā stājās Edžus un Rihards. Abi latvieši ieņēma attiecīgi otro un ceturto vietu, turpinot sacensības.

1/8 finālā ‘’Stay Strong BMX’’ pārstāvis Krīgers startēja vienā braucienā ar vakardienas sacensību uzvarētāju Konoru Fīldsu, finišā ierindojoties otrajā vietā, uzreiz aiz amerikāņa. Sekmīgi astotdaļfināla barjeru pārvarēja arī valmierietis Edžus Treimanis, kurš savā braucienā ieņēma trešo vietu, piekāpjoties vien Nīderlandes čempionam Deivam van der Burgam un spēcīgajam kanādietim Torijam Naihogam. Trešā vieta savā braucienā ļāva turpināt sacensības arī ‘’Rift Tangent’’ braucējam Rihardam Veidem.

Ceturtdaļfinālā diemžēl latviešu pulciņš sacensībās kļuva nedaudz plānāks, jo sestā vieta braucienā liedza sacīkstes turpināt Veidem. Rihardam neizdevās iespraukties līderu vidū pirmajā virāžā, un savu pozīciju brauciena gaitā valmierietis vairs nespēja uzlabot. Ceturto vietu 1/4 finālā savukārt izcīnīja gan Krīgers, gan Treimanis, iekļūstot sacensību pusfinālā. Pusfinālbraucienā abi latvieši startēja kopā, un ieņemtās ceturtās vietas 1/4 fināla braucienos nozīmēja pēdējās celiņu izvēles. Edžus startēja no astotā, savukārt Kristens - no septītā celiņa.

Teicams starts padevās ‘’Thrill BMX Factory’’ krāsas pārstāvošajam Treimanim, savukārt Krīgers nedaudz iepalika. Tomēr liktenīga izrādījās pirmā virāža, kur Edžu augšā uzspieda austrālietis Entonijs Dīns, tiesa, neuzlabojot arī savu pozīciju un piedzīvojot kritienu. Kristens no pirmās virāžas izbrauca sestajā vietā un tautietim sekoja Edžus. Diemžēl labāko četrinieku noķert neizdevās, kas nozīmēja izstāšanos. Šajā pusfinālbraucienā ātrākais bija amerikānis Korbens Šarrā, kuram sekoja holandieši van der Burgs un Niks Kimmans. Otrajā braucienā savukārt ātrākie bija divi francūži – Romeins Mahjū un jau pieminētais Andrē.

Finālā startēja veseli trīs Francijas pārstāvji – Mahjū, Andrē, kā arī Žeremī Renkurels, divi holandieši – van Gents un van der Burgs, amerikānis Šarrā, kanādietis Naihogs un šveicietis Davids Grafs.

Startā neapturams bija Tvans van Gents, kuram izdevās nospiest no pirmā celiņa startējušo Šarrā. No pirmās taisnes līderpozīcijā izbrauca van Gents, kuram sekoja francūži Andrē un Renkurels. Liktenīgs pavērsiens notika izejā no otrās virāžas, kad izslīdēja Renkurels, piedzīvodams kritienu, aiz sevis apstādinādams visus pārējos braucējus. Līdz finišam tikmēr netraucēti aizbrauca van Gents un Andrē, šādā secībā arī sadalot pirmās divas vietas. Trešais finišēja Romeins Mahjū, kurš spēja vislabāk izvairīties no minētās sadursmes.

PK BMX 4. posms, Zoldera, vīriešu fināls

V.SportistsValsts
1.Tvans van GentsNīderlande
2.Silveins AndrēFrancija
3.Romeins MahjūFrancija
4.Deivs van der BurgsNīderlande
5.Torijs NaihogsKanāda
6.Žeremī RenkurelsFrancija
7.Davids GrafsŠveice
8.Korbens ŠarrāASV

Elites dāmu konkurencē ļoti spēcīgs pirmās kārtas brauciens tika ielozēts Vinetai Pētersonei, kurai nācās cīnīties ar vakardienas finālistēm – Marianu Pahonu un Jaroslavu Bondarenko. Vineta šajā braucienā finišēja piektā, līdz ar to latvietei nācās piedalīties pēdējās iespējas braucienā. Veiksmīgāk pirmajā kārtā klājās Vanesai Buldinskai, kura ieņēma ceturto vietu, automātiski kvalificējoties 1/8 finālam.

Buldinskai nākamajā kārtā pievienoties spēja arī Pētersone, kura bija ātrākā savā pēdējās iespējas braucienā. 1/8 fināla barjera izrādījās nepārvarama Buldinskai, kurai nācās noslēgt sacensības. Tomēr veiksmīgu braucienu veica Pētersone, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Diemžēl tieši tad arī otra latviešu braucēja izstājās no sacensībām, ieņemot piekto vietu savā braucienā.

Tikmēr finālā spēja iekļūt visas favorītes – holandietes Laura Smuldersa un Džūdija Bauva, dāņu sportiste Simone Kristensena, pasaules un olimpiskā čempione Mariana Pahona, venecuēliete Stefānija Hernandeza, kā arī Krievijas pārstāve Jaroslava Bondarenko.

Starts teicami padevās abām minētajām holandietēm, kuras spēja izvirzīties vadībā. Abām sekoja Kristensena, savukārt jau pirmajā taisnē no tālākas cīņas tika izslēgta Pahona. Likās, ka trijnieks būs nemainīgs arī līdz finišam, tomēr notika negaidīts pavērsiens – ritma sekcijā, trešajā taisnē kļūdījās Bauva, piedzīvojot kritienu. Par uzvarētāju kļuva Smuldersa, otrā finišēja Kristensena, savukārt trešo vietu finišā izrāva Hernandeza.

PK BMX 4. posms, Zoldera, sieviešu fināls

V.SportisteValsts
1.Laura SmuldersaNīderlande
2.Simone KristensenaDānija
3.Stefānija HernandezaVenecuēla
4.Jaroslava BondarenkoKrievija
5.Rubija HuismanaNīderlande
6.Nadja PrīsaVācija
7.Mariana PahonaKolumbija
8.Džūdija BauvaNīderlande