Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Lakučs: "Eiropas spēlēs Štromberga vietā startēs Veide"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lakučs: "Eiropas spēlēs Štromberga vietā startēs Veide"
Kristens Krīgers un Ivo Lakučs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Riteņbraukšanas federācijai mūsu BMX izlases galvenais treneris Ivo Lakučs atklāj, ka jūnija Eiropas spēlēs divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga vietā brauks Rihards Veide. Šīs sacensības mūsu BMX braucējiem nav sezonas galvenās starts, prioritāte ir olimpiskā kvalifikācija.

Sākotnēji tika domāts, ka jūnija Eiropas spēlēs Latvijas BMX izlase startēs savā labākajā sastāvā, tomēr vēlāk plāni mainījās. "Mēs plānojam šīs sacensības kā labu pasākumu, jo būs iespēja iegūt UCI punktus. Izmaksas gan ir salīdzinoši lielas. Pēc atlases kritērijiem dalību Eiropas spēlēs ir izcīnījis Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Kristens Krīgers. Šobrīd neplānojam Māra dalību sacensībās, taču viņa vietā startēs Rihards Veide," atklāj mūsu izlases galvenais treneris Ivo Lakučs. "Šo sportistu līmenis atbilst šīm sacensībām. Tas nebūs sezonas galvenais mērķis, bet uzvarēt pirmajās Eiropas spēlēs, protams, būtu prestiži. Eiropas spēles visvairāk nepieciešamas Kristenam - ja viņš tiek uz lielajām olimpiskajām spēlēm, tad šī viņam būs laba pieredze."

Kā zināms, 2015. gadā pirmo reizi risināsies Eiropas spēles (12.-28. jūnijā). Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku sacensības notiks 20 sporta veidos, tostarp 16 olimpiskajos.

Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) rangā Latvijas BMX izlase patlaban atrodas 6. pozīcijā. Mums priekšā ir Austrālija, ASV, Lielbritānija, Nīderlande un Francija. Iepriekšējās divās olimpiādēs ranga pirmās piecas valstis (arī Latvija) startēja ar trīs sportistiem. Tagad noteikumi kļuvuši ciešāki - uz Riodežaneiro spēlēm trīs sportistus sūtīs tikai četras labākās valstis. "Svarīgi ir pareizi saplānot sacensības, skatoties uz olimpisko spēļu atlases punktiem. Galvenais ir visu nestrēbt karstu. Sportistiem ir jāsaprot, ka ceļa zīme ir jānopelna pašam, nevis jācer, ka kāds to dos. Būs grūti iegūt trīs vietas olimpiskajās spēlēs. Ja tās pienāktos pirmajām piecām valstīm pēc UCI olimpiskā nāciju ranga, tad es būtu daudz priecīgāks. Šobrīd trīs braucēji būs pirmajām četrām valstīm, tādēļ esmu mazāk smaidīgs," atzīst mūsu treneris. "Rudenī dosimies uz Brazīliju, kur olimpiskajā trasē notiks testu braucieni."

izmantotie resursi:
www.lrf.lv

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 07:59, pirms 9 gadiem
Cerams ka vismaz uz Rio tiks.