Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanis izcīna trešo vietu PK BMX superkrosā 3. posmā

Toms Markss
Toms Markss

Treimanis izcīna trešo vietu PK BMX superkrosā 3. posmā
Edžus Treimanis (pa labi)
Foto: facebook.com/UCIBMXSupercross

Sestdien Beļģijā notiekošajā Pasaules kausa BMX superkrosā 3. posmā Latvijas sportists Edžus Treimanis izcīnīja respektablo trešo vietu, bet par posma uzvarētāju kļuva olimpiskais čempions Konors Fīlds no ASV.

Pieci Latvijas sportisti – Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Rihards Veide, Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska – šīs nedēļas nogalē Beļģijas pilsēta Zolderas trasē startē Pasaules kausa izcīņas trešajā un ceturtajā posmā. Sestdien 231 dalībnieks vīru un dāmu grupās mērojās spēkiem trešā posma sacensībās.
Sacensības sākās ar pirmās kārtas braucieniem, kurus no mūsu valsts pārstāvjiem sekmīgi pārvarēja Krīgers, Treimanis un Pētersone. Veide un Buldinska nākamajai kārtai kvalificējās sekmīgi pārvarot pēdējās cerības braucienu. Visi trīs mūsu vīri sekmīgi pārvarēja 1/32 daļfinālu braucienus, katrs savā braucienā paliekot nepārspēts. Treimanis un Krīgers uzvarēja arī savos 1/16 daļfinālos, bet Rihards Veide astotdaļfinālam kvalificējās ar iegūtu trešo vietu.

Nevainojamu sniegumu astotdaļfinālā turpināja demonstrēt Ivo Lakuča audzēknis Kristens Krīgers, tiekot pie vēl vienas uzvaras. Ceturtdaļfinālam sekmīgi kvalificējās arī pieredzējušais Edžus Treimanis. Viņam otrā vieta savā braucienā, aiz Kanādas čempiona Torija Nīhauga. Spraigā cīņā nedaudz līdz iekļūšanai starp 32 labākajiem sportistiem pietrūka "Rifta Tangent/ MŠA – Valmieras puikas" pārstāvim Rihardam Veidem, kurš savā astotdaļfināla braucienā finišēja piektais.

Dāmu astotdaļfinālos, startējot vienā braucienā ar Marianu Pajon, ceturto vietu un ceļa zīmi uz ceturtdaļfinālu ieguva Vineta Pētersone, bet "Mītavas kumeļi/ Jelgavas BJSS/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centra" pārstāve Vanesa Buldinska šajā pat braucienā palika uzreiz aiz Vinetas, kas liedza iekļūt nākamajā kārtā.

Ceturtdaļfināla braucieni sekmīgi izvērtās abiem mūsu vīru sportistiem. Gan Edžus, gan Kristens finišēja otrajās vietās. Treimanis arī šoreiz atzina vienīgi Nīhauga pārākumu, sev aiz muguras tikmēr atstājot nīderlandieti Jorisu Harmsenu. Krīgeram priekšā bija tikai olimpiskais čempions Konors Fīldss. Dāmu ceturtdaļfinālā sīvā cīņā "Thrill Factory/ Smiltenes BJSS" pārstāve Vineta Pētersone ieņēma piekto vietu, tādējādi sacensības noslēdzot 20. vietā.

"StayStrong/ Mītavas kumeļi Jelgava/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs" pārstāvis Kristens Krīgers startēja pirmajā, bet Edžus Treimanis otrajā pusfinālā. Krīgers pirmajā taisnē cīnījās par pozīciju labāko četriniekā, kas, iebraucot otrajā taisnē arī izdevās. Tālāk gan mūsu sportistu apsteidza Nīderlandes sportists Harmsens. Otrās taisnes beigu virāžā notika sadursme, kurā cieta arī Krīgers, pazaudējot laiku. Galarezultātā latvietim sestā vieta, kas sacensību noslēgumā deva 12. pozīciju.

Veiksmīgāks pusfināla brauciens izvērtās Treimanim. Lai arī pēc starta valmierietis nebija labāko četriniekā, tomēr, lieliski veicot pirmo virāžu, Edžus apsteidz vairākus konkurentus un izvirzījās otrajā vietā. Šo pozīciju mūsu sportists arī nosargāja, pārliecinoši kvalificējoties lielajam finālam. Priekšā viņam bija tikai Nīderlandes čempions Deivs Van Der Burgs.

Sezonas pirmajā lielajā Pasaules kausa finālā Edžus Treimanis startēja no ceturtā celiņa. Viņam blakus celiņos atadās Van Der Burgs un Austrālijas sportists Entonijs Dīns. Līdzīgi kā pusfinālā, arī finālā Edžus lieliski veica pirmo virāžu, pēc kuras no piektās pozīcijas pakāpās uz trešo vietu. Lai arī trešajā taisnē valmierieša pozīcijas centās apdraudēt šveicietis Davids Grafs, tomēr viņam apsteigt Edžu neizdevās. “Thrill Factory/ MŠA – Valmieras puikas” pārliecinoši veica arī pēdējo taisni, finišējot augstajā trešajā vietā. Priekšā latvietim bija tikai olimpiskais čempions Fīlds un Burgs.

Jau rīt Zolderas trasē norisināsies Pasaules kausa 4. posma sacensības.

Pasaules kausa BMX superkrosā 3. posms:

VVārds UzvārdsValsts
1.Konors FīldssASV
2.Deivs Van Der BurgsNīderlande
3.Edžus TreimanisLatvija
4.Entonijs DīnsAustrālija
5.Torijs NīhaugsKanāda
6.Frederiko VillegassArgentīna
12.Kristens KrīgersLatvija

Pasaules kauss BMX superkrosā, kopvērtējums pēc trim posmiem, vīrieši

V.SportistsValstsPunkti
1.Konors FīldssASV340
2.Torijs NīhaugsKanāda300
3.Deivs van der BurgsNīderlande295
4.Silveins AndrēFrancija285
5.Žoriss DodēFrancija220
6.Tvans van GentsNīderlande205
7.Bodi TērnersAustrālija200
8.Edžus TreimanisLatvija180

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  -1 [+] [-]

, 2017-05-13 21:24, pirms 7 gadiem
Kāpēc LTV nerāda PK?

     [+] [-]

, 2017-05-13 23:01, pirms 7 gadiem
Edžus rullēēē!