Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs pakāpjas uz otro vietu pasaules rangā, Latvija sestā olimpiskajā rangā

Toms Markss
Toms Markss

Štrombergs pakāpjas uz otro vietu pasaules rangā, Latvija sestā olimpiskajā rangā
Māris Štrombergs
Foto: Romualds Vambuts

Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) individuālajā BMX rangā otro vietu ieņem Māris Štrombergs, kamēr Edžus Treimanis ir desmitais. Olimpiskajā nāciju vērtējumā Latvija ir sestajā vietā, kas šobrīd dod divas ceļa zīmes uz Olimpiskajām spēlēm.

Katru mēnesi Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) publicē jaunākos rangus BMX riteņbraukšanā. Pēdējais no tiem publicēts 12. maijā, pēc aizvadītā otrā Pasaules kausa posma BMX superkrosā, kur sportisti ne tikai cīnījās par individuālajiem punktiem, bet arī par Olimpiskās kvalifikācijas nāciju ranga punktiem savām valstīm.

UCI individuālajā vērtējumā šobrīd pārliecinošs līderis ir esošais Pasaules čempions Sems Viloubijs no Austrālijas. Viņa kontā 1265 punkti. Uzreiz aiz viņa seko Latvijas un visas Pasaules tituliem bagātākais sportists Māris Štrombergs. Valmierieša rēķinā ir 1155 punkti. Uz trešo vietu rangā Štrombergs nobīdījis vienu no ASV izlases līderiem Konoru Fīldu (1080 punkti).

Edžus Treimanis rangā šobrīd ir no 12. pozīcijas pakāpies uz 10. vietu. Edžum iekrāti 880 punkti. Rihards Veide veicis vienas pozīcijas kāpumu un tagad noslēdz labāko 50 skaitu. Pirmo gadu elitē aizvadošajam Kristenam Krīgeram no pagājušā gada junioru vecuma grupā iekrātā uz eliti nenāk līdzi neviens punkts. Tādēļ viņš rangā šobrīd ieņem vien 259. vietu ar iegūtajiem 20 punktiem, kas izcīnīti Pasaules kausa pirmajā posmā Mančesterā. UCI individuālajā rangā tiek skaitīti punkti viena gada ietvaros, no brīža kad rangs ticis publicēts. Sieviešu rangā Sandrai Aleksejevai vērā ņemams kāpums. Viņa no 104. vietas pakāpusies uz 83. pozīciju.

Olimpiskajā vīriešu elites nāciju rangā Latvija ar iegūtajiem 2206 punktiem ieņem sesto pozīciju, kas šobrīd dod divas ceļa zīmes uz Olimpiskajām spēlēm. Līdere pagaidām ir Austrālija, kuras kontā 3317 punkti. Otrie ir ASV braucēji (3237 punkti), bet trešie Nīderlandes braucēji (3107 punkti). Latvijai priekšā ir arī Francija (2661) un Lielbritānija (2486). Uzreiz aiz latviešiem atrodas Kolumbija (2043 punkti). Maksimālo trīs ceļa zīmju skaitu uz Olimpiskajām spēlēm iegūs pirmo četru valstu sportisti, bet pa divām vietām būs piektās līdz septītās vietas īpašniecēm.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2015-05-13 17:25, pirms 9 gadiem
Vilobijam neredzēt nekad OS zeltu.

     [+] [-]

, 2015-05-13 17:42, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Vilobijam neredzēt nekad OS zeltu.
ja godīgi - reālākais kandidāts uz zeltu, viss atkarīgs no trases īpatnībām un finālaceliņa, ja pirmā taisne būs pagara, Štrombim iespējas būs, citādi es liktu uz austrālieti. Bet nu vēl vairāk kā gads, viss kas var pamainīties.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-13 21:41, pirms 9 gadiem
Štrombis ir gandrīz tikpat ātrs kā ātrais kredīts, un punktu viņam gandrīz tikpat daudz, cik liela ir ātrā kredīta gada likme. Nemaz nebrīnīšos, ja Štrombi drīz varēs pasūtīt pa SMS.