Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

"Mazie Štrombergi" dodas cīņā par Eiropas čempionāta medaļām

"Mazie Štrombergi" dodas cīņā par Eiropas čempionāta medaļām
Latvijas BMX izlase
Foto: lrf.lv

Nedēļas nogalē Beļģijas pilsētā Deselā norisināsies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā bērnu, jauniešu un amatieru grupās, kā arī noslēdzošās kārtas elites un junioru sportistiem. Pirmo reizi Latvijas BMX vēsturē sacensībās startēs Latvijas Jaunatnes un pieaugušo izlases. Vīru elites grupā jau priekšlaicīgi Eiropas čempiona titulu nodrošinājis Māris Štrombergs.

Kulminācijai pietuvojusies Eiropas BMX sacensību sezona. Šīs nedēļas nogalē Beļģijas pilsētā Deselā norisināsies Eiropas BMX čempionāts bērniem, jauniešiem un amatieriem. Tikmēr elites un junioru grupās Beļģijā tiks aizvadītas noslēdzošās kārtas, kurās varēs iegūt vērtīgus kopvērtējuma punktus.

Lai arī mūsu sportisti Eiropas un pasaules mēroga sacensībās startējuši jau no BMX riteņbraukšanas pirmsākumiem, tomēr Beļģijā pirmo reizi startēs Latvijas Jaunatnes un pieaugušo izlases. BMX izlases galvenais treneris Ivo Lakučs jau pirms sezonas bija izveidojis atlases kritērijus, dodot iespēju ikvienam Latvijas BMX braucējam vecumā no 14 gadiem līdz elites grupai, censties sacensībās iegūt nepieciešamos atlases punktus, lai cīnītos par vietu izlases sastāvā.

Latvijas Jaunatnes BMX izlasi Eiropas čempionātā pārstāvēs astoņi sportisti. G 14 grupā meitenēm izlases sastāvā startēs „Silvas Ziķeru” sportiste Vineta Pētersone un jelgavniece Vanesa Buldinska. Tikmēr par gadu vecākā grupā jaunietēm Latvijas godu aizstāvēs madoniete Lelde Šuma.

B14 grupā jauniešiem viens no galvenajiem favorītiem neapšaubāmi būs Mikus Strazdiņš, kurš guvis daudz panākumus ne vien Latvijā, bet arī Eiropas „Challange” sacensībās. B15 grupā izlases sastāvā startam Eiropas čempionātā iekļuvuši Helvijs Babris un Kārlis Brikmanis, bet B16 konkurencē par Eiropas čempionāta godalgām cīnīsies Viesturs Ceplītis un Kristaps Virskulis. Jaunatnes izlases galvenais treneris nozīmīgajās sacensībās ir Ģirts Kātiņš.

Sestdien norisināsies Eiropas čempionāta sacensības 5 – 14 gadus veciem bērniem un jauniešiem, bet dienu vēlāk par kontinenta medaļām cīnīsies sportisti, sākot no 15 gadiem. Kopumā no Latvijas bērnu, jauniešu un amatieru grupās Beļģijā startēs 63 dalībnieki.

Tikmēr dāmu un vīru junioru, kā arī elites grupām nedēļas nogalē Deselas trasē notiekošās sacensības būs Eiropas BMX čempionāta noslēdzošās kārtas, kas īpaši svarīgas ir tiem sportistiem, kuri cīnās par augstāku vietu kopvērtējumā.

Vīru elites grupā Latvijas izlases sastāvā startēs pērnā gada Eiropas čempions Edžus Treimanis, kā arī Rihards Veide un Toms Mankuss. Visi trīs latvieši šobrīd kopvērtējumā atrodas labāko astotniekā. Treimanis ieņem otro vietu, par 24 punktiem apsteidzot trešajā pozīcijā esošo francūzi Kventinu Kaleijronu. Piektais šobrīd kopvērtējumā ir vēl viens valmierietis Rihards Veide, bet septītajā pozīcijā atrodas Toms Mankuss, kurš līdz šim izlaidis divus posmus, kā rezultātā viņam ir visas iespējas kopvērtējumā pacelties par pāris pozīcijām augstāk. Eiropas čempiona titulu elites grupā jau Rīgas posmos nodrošināja divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš šobrīd ASV aktīvi gatavojas pasaules čempionātam.

Junioru grupā atlases kritērijus uz vietu izlases sastāvā izpildīja Kristens Krīgers. Viņš Eiropas čempionāta kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā, 17 punktus aiz nīderlandieša Nika Kīmana. Elites un junioru grupās no Latvijas noslēdzošajās EČ kārtās kopumā startēs deviņi dalībnieki.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.