Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Komanda "BMX Rīga" gatava aizstāvēt Latvijas godu Eiropas kausa sezonā

Toms Markss
Toms Markss

Komanda "BMX Rīga" gatava aizstāvēt Latvijas godu Eiropas kausa sezonā
BMX Rīga gatavojas jaunajai sezonai
Foto: BMX Rīga arhīvs

24. martā Itālijas pilsētā Veronā startēs pirmais Eiropas kausa izcīņas posms BMX riteņbraukšanā. Latvijas godu tajā aizstāvēs arī starptautiskā komanda "BMX Rīga", kas savā sastāvā pulcējusi desmit sportistus no trijām valstīm. Komandas mērķis ir dot iespēju jaunajiem sportistiem sevi apliecināt Eiropas mērogā, kā arī gūt panākumus jauniešu, junioru un elites konkurencē.

Jaunā BMX sacensību sezona vairs nav aiz kalniem. Pilnā sparā tai gatavojas arī dažāda vecuma Latvijas sportisti, kas kuplā skaitā startēs kā pašmāju, tā arī starptautiskā mēroga sacensībās.

2018. gada sezonā sevi Eiropas mērogā gatava pieteikt Latvijā veidota starptautiskā komanda "BMX Rīga". Jaunizveidotā vienība ir aizvadītā gada Eiropas kausa komandu vērtējuma ceturtās vietas ieguvējas “RF Monum” veiksmīgi uzsāktā ceļa turpinātāja.

"BMX Rīga", kas kā klubs ar šādu nosaukumu startēs arī Latvijas BMX sacensībās, aizstājot tradīcijām bagāto nosaukumu “Rīgas Favorīts”, savas komandas sastāvā dalībai Eiropas kausos iekļāvusi kopumā desmit sportistus ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas un Krievijas.

Elites grupā "BMX Rīga" krāsas aizstāvēs Kristaps Vekša un lietuvietis Lukas Karalius, bet junioru konkurencē uz Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) centra nometni devušais Filips Krists Rozītis. Jāizceļ, ka komandai pievienojies aizvadītā gada Eiropas B15 vecuma grupas sudraba medaļnieks Niks Rožukalns.

Filipa Krista Rozīša komentārs: "Līdz šīs sezonas galvenajiem mērķiem jānonāk bez steigas, soli pa solim. Ir izveidots plāns pēc kura vadīties. Lai gan šis ir individuālais sporta veids, tomēr komandai ir liela nozīme panākumu gūšanai. Esmu ļoti pateicīgs, ka “BMX Rīga” iegulda visu iespējamo manā attīstībā. Tāpat varu būt gandarīts atrasties UCI treniņu centrā un izbaudīt tā sniegtās iespējas. Prieks, ka BMX treneris šeit ir titulētais angļu sportists Liams Filips. Darīšu visu iespējamo, lai gūtu maksimālu labumu un sasniegtu izvirzītos mērķus no pavadītā laika UCI treniņu centrā!"

Komandas sastāvā, dodot iespēju sacensties ar labākajiem citu valstu vienaudžiem, iekļauti arī virkne gados jauni BMX braucēji, starp kuriem ir arī Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēkņi. To vidū īpaši jāizceļ pērnā gada Eiropas čempions un pasaules čempionāta ceturtās vietās ieguvējs B10 grupā, Eiropas kausu posmu uzvarētājs Kristers Apels, kā arī augsta mēroga starptautiskos rezultātus sasniegušie – Rūdolfs Sīklis, Ralfs Spila, Edgars Langmanis un Kristers Oiguss.

Par "BMX Rīga" komandas galveno atbalstītāju šajā sezonā kļuvusi kompānija SIA 'Metsatek", kas nodarbojas ar kokvedēju transporta aprīkojumu izgatavošanu un tirdzniecību. Kompānijas vadītājs Viesturs Spila stāsta par sadarbības uzsākšanu.

"Mūsu kompānijai BMX riteņbraukšana ir kā sirdslieta. Mani ļoti iedvesmo jaunie censoņi, kas visu savu enerģiju un sirdi velta BMX sportam. Investēt jaunatnes sportā ir viena no labākajām un cēlākajām lietām, ko uzņēmēji var darīt. Esmu pārliecināts, ka neatlaidīgs, centīgs un mērķtiecīgs darbs mūsu komandas sportistiem dos rezultātus gan tuvākā, gan arī tālākā nākotnē. Vēlu ikvienam braucējam piepildīt savus mērķus un ticu, ka kādu no “BMX Rīga” sportistiem redzēsim uz starta arī Olimpiskajās spēlēs!"

Jau pavisam drīz "BMX Rīga" komandas sportisti un treneri dosies uz Franciju, kur aizvadīs treniņnometni šī gada Eiropas čempionāta trasē.

Eiropas kausa sacensību sezonā šajā gadā iekļauti kopumā astoņi posmi. Pirmais no tiem gaidāms 24. un 25. martā Itālijas pilsētā Veronā. Jaunais sacensību formāts paredz, ka Eiropas kausa komandu ieskaitē tiks vērtēti dalībnieki no 13 gadu vecuma.

BMX Rīga komandas sastāvs 2018. gada sezonai:

Filips Krists Rozītis
Niks Rožukalns
Kristaps Vekša
Lukas Karalius
Kristers Apels
Ralfs Spila
Rūdolfs Sīklis
Edgars Langmanis
Kristers Oiguss
Danila Stelmin

Izmantotie resursi:
lrf.lv