Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Spēcīgā vēja dēļ pasaules BMX čempionāta priekšsacīkstes pārceltas uz sestdienu

Toms Markss
Toms Markss

Spēcīgā vēja dēļ pasaules BMX čempionāta priekšsacīkstes pārceltas uz sestdienu
Pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā elites un junioru grupas priekšsacīkstes pārceltas uz sestdienu.
Foto: uci.ch

Spēcīgā vēja dēļ atceltas piektdienas vakarā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku paredzētās pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā priekšsacīkstes elites un junioru grupu braucējiem. Sacensības plānots aizvadīt sestdien.

Baku notiekošajā pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā elites un junioru grupas sportistu sacensības bija paredzētas aizvadīt piektdien un sestdien. Tomēr programmas norisi izmainījis Azerbaidžānas galvaspilsētā valdošais vējš. Spēcīgās brāzmas likušas pieņemt organizatoriem lēmumu atcelt piektdien plānotās priekšsacīkstes.

Tās pārceltas uz sestdienas pulksten 17:10 pēc Latvijas laika. Tikmēr izšķirošā cīņa par godalgām sāksies no pulksten 19:50 pēc Latvijas laika.

Latviju elites konkurencē vīriem pārstāvēs Edžus Treimanis, Kristens Krīgers un Helvijs Babris. Elites dāmu grupā debiju pasaules čempionātos piedzīvos Vineta Pētersone, kamēr junioru puišu grupā no latviešiem uz starta redzēsim Edvardu Glāzeru, Rinaldu Jāni Kārkliņu un Markusu Valdmani.

Elites vīru grupā visi trīs mūsu sportisti iekļauti devītajā braucienā. Lielāko konkurenci latviešiem sagādās vadošie krievu braucēji, Jevgēņijs Komarovs un Aleksandrs Katješevs, kā arī kolumbietis Alberto Karloss Ramirezs. Pēc priekšsacīkstēm četri labākie katrā braucienā sestdien turpinās sacensības astotdaļfinālā.

Vineta Pētersone tikmēr startēs otrajā sieviešu elites priekšbraucienu grupā kopā ar pazīstamo jaunzēlandieti Sāru Volkeri un citām laba līmeņa sportistēm. Četras labākās dāmās no katra priekšsacīkšu brauciena turpinās sacensības ceturtdaļfinālā. Latvijas juniori sadalīti dažādos braucienos. Arī šeit pēc priekšsacīkstēm sekos jau ceturtdaļfināli.

Izmantotie resursi:
lrf.lv