Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Ar sacensībām Vecpiebalgā noslēgsies Latvijas BMX kausa sezona

Toms Markss
Toms Markss

Ar sacensībām Vecpiebalgā noslēgsies Latvijas BMX kausa sezona
Latvijas BMX kausa uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpiebalgā
Foto: Santa Tūtere

Sestdien no pulksten 13:00 Vecpiebalgas trasē tiks aizvadīts noslēdzošais Latvijas BMX kausa izcīņas posms, pēc kura arī taps zināmi kopvērtējuma uzvarētāji. Tikmēr svētdien gaidāmas Vecpiebalgas novada kausa izcīņas sacensības.

BMX sacensību sezona Latvijā straujiem soļiem tuvojas noslēgumam. Šīs nedēļas nogalē BMX saimi no Latvijas un apkārtējām valstīm uzņems Vecpiebalga. Šajā skaistajā Vidzemes novadā notiks Latvijas BMX kausa izcīņas trešais posms. Šīs būs noslēdzošās Latvijas kausa sacensībām, pēc kurām arī taps zināmi kopvērtējuma uzvarētāji 11 dažādās grupās.

Pirmie sacensību braucieni Vecpiebalgas BMX trasē gaidāmi no pulksten 13:00, bet izšķirošā cīņa par uzvarām sāksies pēc pulksten 15:00. Sacensībā startēs Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas BMX klubu sportisti.

Latvijas BMX kausā vairākas vecuma grupas tiek veidotas atšķirīgāk nekā "SMScredit.lv BMX čempionātā". Galvenais uzsvars tiek likts uz bērnu un jauniešu kategorijām, tomēr sevi apliecināt būs iespēja arī elites un junioru grupas sportistiem. Pirmajā posmā, kas notika Saldū, uzvaru elites un junioru grupā izcīnīja šī gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējs Edžus Treimanis, bet Madonā nepārspēts palika Latvijas čempions Rihards Veide.

Svētdien no pulksten 11:00 gaidāmas aizraujošas cīņas Vecpiebalgas novada kausa izcīņā.

Latvijas BMX kauss šajā gadā norisinās trijos posmos. Jau aizvadīti Saldus un Madonas posmi. Latvijas BMX sacensību sezona noslēgsies 23. septembrī, kad Smiltenē tiks aizvadīts Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa sacensības.

Latvijas BMX kausa kalendārs:

DVieta
09.09.Vecpiebalga

Izmantotie resursi:
lrf.lv