Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

"SMScredit.lv BMX čempionāts" sestdien turpināsies Madonā

Toms Markss
Toms Markss

"SMScredit.lv BMX čempionāts" sestdien turpināsies Madonā
SMScredit.lv BMX čempionāts sestdien turpināsies Madonā.
Foto: Ervijs Rītiņš

Baltijas vadošais BMX sacensību seriāls "SMScredit.lv BMX čempionāts" ar sesto posmu sestdien turpināsies Madonā esošajā Smeceres sila trasē. Tikmēr dienu vēlāk ap 200 dalībniekiem cīnīsies “Smeceres Sila kausa” izcīņas sacensībās.

Jūlija mēnesī BMX riteņbraukšanā tika aizvadītas sezonas galvenās starptautiskās sacensības – pasaules un Eiropas čempionāti. Abās sacensībās startēja kupls Latvijas braucēju skaits. Vairākiem mūsu jaunajiem sportistiem izdevās gūt godalgas. Īpaši jāatzīmē Vineta Pētersone, kura G16 meiteņu grupā izcīnīja zelta godalgu Eiropas čempionātā un ceturto vietu pasaules čempionātā. Kopumā šajās abās sacensībās Latvijas "Challange" grupu braucēji tika pie septiņām godalgām.

BMX sacensību sezona gan vēl ne tuvu nav beigusies. Šīs nedēļas nogalē lieli un mazi braucēji pulcēsies Madonā. Šajā Vidzemes pilsētā BMX riteņbraukšana ir salīdzinoši nesen. Vietējā kluba braucēji startē pašmāju sacensībās, bet ik gadu Madona uzņem arī lielākā BMX sacensību seriāla “SMScredit.lv BMX čempionāta” posmu. "Smeceres sila" trase, kas ir viena no jaunākajām šī sporta veida būvēm Latvijā, izceļas ar to, ka tā ierīkota nelielā nogāzē un ir ļoti ātra.
Starts “SMScredit.lv BMX čempionāta” sestajam posmam tiks dots pulksten 13:00, kad notiks priekšbraucieni. Izšķirošās cīņas gaidāmas pēc pulksten 15:00. Plānots, ka dažādās vecuma un meistarības grupās startēs ap 250 sportistiem no Latvijas un apkārtējām valstīm.

Tikmēr svētdien jau no pulksten 12.00 turpat norisināsies "Smeceres sila" kausa izcīņa. Arī šeit gaidāmas intriģējošas un pozitīvām emocijām pārbagātām cīņas. Uz sacensībām ir aicināti visi sporta līdzjutēji. Ieeja – bez maksas.
Kopumā "SMScredit.lv BMX čempionātā" paredzēti astoņi posmi. Bez Madonas, posmi vēl notiks arī Vecpiebalgā un Mārupē. Sacensību kopvērtējumā tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni bērnu, jauniešu un amatieru grupās. Tāpat katrā posmā būs arī Pro Open grupa, kurā startēs junioru un elites grupu sportisti. Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Nacionālais čempionāts sauksies tā ģenerālsponsora „SMScredit.lv” vārdā. Sacensībās startēs arī būvuzņēmuma "MONUM" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti.

SMScredit.lv BMX čempionāta kalendārs:

DatumsVieta
8. augustsMadona
22. augustsVecpiebalga
12. septembrisMārupe

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs