Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa 2. posmā Krīgers, Pētersone un Buldinska tiek līdz ceturtdaļfināliem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Pasaules kausa 2. posmā Krīgers, Pētersone un Buldinska tiek līdz ceturtdaļfināliem
Kristens Krīgers
Foto: lrf.lv

Svētdien Nīderlandes pilsētā Papendālē tika aizvadīts Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 2. posms, kurā vīru konkurencē uzvarēja pasaules čempions Žoriss Dodē. No sešiem Latvijas pārstāvjiem līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva Kristens Krīgers, Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska.

Otro dienu pēc kārtas Papendāles trasē spēkiem mērojās lielākā daļa pasaules vadošo BMX sportistu. Svētdien šeit notika Pasaules kausa BMX superkrosā otrā posma sacensības. Tāpat kā sestdien, arī svētdien dalībnieki aizvadīja pirmās kārtas braucienus, kam sekoja pēdējās cerības un tālākie izslēgšanas braucieni.

Vīru konkurencē mūsu valsti pārstāvēja pirmā posma pusfinālists Edžus Treimanis, kā arī Rihards Veide, Kristens Krīgers un Mikus Strazdiņš. Dāmu sacensībās dalībnieču vidū bija Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska. Pirmo kārtu sekmīgi pārvarēja abas meitenes, kā arī Veide, Krīgers un Treimanis. Mikus Strazdiņš otrajai kārtai kvalificējās sekmīgi aizvadot pēdējās cerības braucienu.

1/16 daļfinālu vīriem no latviešiem vispārliecinošāk pārvarēja Krīgers. Trenera Ivo Lakuča audzēknis savā braucienā finišēja otrais, tikai nedaudz atpaliekot no pazīstamā austrālieša Entonija Dīna. Astotdaļfinālā tika arī Treimanis un Veide. Abiem ceturtās vietas. Nākamajai kārtai neizdevās kvalificēties ”Thrill Factory/ Tālava VBSS” pārstāvim Mikum Strazdiņam, kurš savā braucienā ieņēma septīto pozīciju.

Astotdaļfinālā vīriem vienā braucienā startēja gan Kristens Krīgers, gan Rihards Veide. Abiem konkurenci sagādāja arī olimpiskais čempions Konors Fīlds. Mūsu sportisti uzreiz pēc starta bija līderu vidū, ieņemot otro un trešo vietu. Ja Krīgers stabili savas pozīcijas arī nosargāja, piekāpjoties tikai olimpiskajam čempionam, tad Rihards Veide otrajā taisnē zaudēja uzņemto ritmu. Viņu apsteidza divi konkurenti. Lai arī kā “Rift Tangent/ MŠA – Valmieras puikas” pieredzējušais sportists necenstos, labāko četriniekā atgriezties neizdevās.

Citā astotdaļfinālā startēja Edžus Treimanis, kuram konkurenci sagādāja arī pasaules čempions Žoriss Dodē. Lai arī pirmajā taisnē “Thrill Factory/ MŠA – Valmieras puikas” braucējs bija labāko četriniekā, tomēr pēc pirmās virāžas tika pazaudēta svarīgā pozīcija. Finišu pieredzējušais sportists sasniedza sestajā vietā, tālākām cīņām nekvalificējoties. Veiksmīgi ceturtdaļfinālā iekļuva abas mūsu daiļā dzimuma pārstāves. Startējot vienā braucienā ar divkārtējo olimpisko čempioni Marianu Pajon, ceturto vietu ieguva Vineta Pētersone. Citā braucienā šo pozīciju ieņēma arī Vanesa Buldinska.

Vīru ceturtdaļfinālā “StayStrong/ Mītavas kumeļi Jelgava” sportists Kristens Krīgers startēja vienā braucienā ar esošo pasaules čempionu Žorisu Dodē, 2015. gada pasaules čempionu, savu vienaudzi Nieku Kimmanu, talantīgo argentīnieti Gonzalo Molinu un citiem. Pirmajā taisnē Kristens sīvi cīnījās par pozīciju labāko četriniekā. Pēc pirmās virāžas, cenšoties uzlabot savas pozīcijas, jelgavnieks atkrita tālāk. Neskatoties uz to, vēl pēdējā taisnē bija iespēja pacīnīties par ceturto vietu, tomēr nācās samierināties ar piekto vietu. Uzvaru šajā braucienā svinēja Dodē. Krīgeram sacensību noslēgumā 19. vieta.

Dāmu ceturtdaļfinālos “Thrill Factory/ Smiltenes BJSS” sportiste Vineta Pētersone un “Mītavas kumeļi/ Jelgavas BJSS/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centra” pārstāve Vanesa Buldinska savos braucienos ieņēma sestās vietas, sacensību noslēgumā sadalot 21. un 22. pozīciju.

Vīru lielajā finālā uzvaru izcīnīja Dodē, kurš jau pirmajā taisnē ieguva vadību, ko tikai nostiprināja. Otrajā vietā finišēja kanādietis Torijs Nīhaugs, bet trešajā pozīcijā palika Fīlds. Dāmu konkurencē otro dienu pēc kārtas nepārspēta palika mājiniece Laura Smulders.

Pasaules kausa BMX superkrosā trešais un ceturtais posms nākamās nedēļas nogalē notiks Beļģijas pilsētas Zolderas trasē.

Izmantotie resursi:
Latvijas riteņbraukšanas federācija
Pasaules kausa 2. posmā Krīgers, Pētersone un...