Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Rīgā norisināsies atlase ekstrēmajām "Simple Session 2018" sacensībām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rīgā norisināsies atlase ekstrēmajām "Simple Session 2018" sacensībām
Publicitātes foto

3.-4. februārī pasaules vadošie skeitborda un BMX frīstaila sportisti spēkiem mērosies Tallinā, Igaunijā. Latvijas pārstāvji tiks noskaidroti īpašu atlases sacensību ietvaros, kas norisināsies šomēness Rīgā – iekštelpu skeitparkā “Monsterparks”.

Simple Session ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 17 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par starptautiski atpazīstamu zīmolu un vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules.

21. un 22. oktobrī Rīgā, iekštelpu skeitparkā ”Monsterparks” norisināsies pašmāju lielākās sezonas noslēguma sacensības skeitparku sporta veidiem „Winter Kickoff 2017”. Pasākuma ietvaros norisināsies jau pieminētā dalībnieku atlase uz “Simple Session 2018”. Par ceļazīmi uz Tallinu sacentīsies labākie pašmāju skeitborda un BMX frīstaila sportisti.

Atgādinām, ka augusta izskaņā pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tika uzstādīts 800 m2 liels skeitparks un aizvadīts ekskluzīvs ekstrēmo sporta veidu pasākums “Simple Summer Session Riga”. Šāda mēroga ekstrēmo sporta veidu pasākums Rīgā norisinājās pirmo reizi un vairākiem tūkstošiem skatītāju klātienē deva iespēju iepazīties ar sporta veidiem, kas nu jau ir iekļauti Olimpisko spēļu oficiālajā programmā. Grandiozo notikumu pie Brīvības pieminekļa klātienē vēroja vairāki tūkstoši skatītāju, savukārt tiešraidē tas bija skatāms visā pasaulē un pulcēja vairākus desmitus tūkstošu plašu auditoriju.

Latvijas godu prestižajās sacensībās pārstāvēja 9 pašmāju talantīgākie un daudzsološākie BMX frīstaila sportisti. Sīvā konkurencē 2 latviešu braucēji izcīnīja vietu finālā starp pasaules spožākajām BMX frīstaila zvaigznēm. BMX Park disciplīnā, kur raksturīga liela amplitūda, riskanti un akrobātiski triki, 6. vietu kopvērtējumā ieguva 18 gadus jaunais Ernests Zebolds no Ventspils. Savukārt BMX Street disciplīnā, kas īpaša ar ļoti tehniski sarežģītām un virtuozām triku kombinācijām 5. vietu ieguva Kristaps Reimanis no Tukuma. Abi sportisti ieguva ārpus kārtas ielūgumu pārstāvēt Latviju “Simple Session 2018”.

Informāciju sagatavoja:
Toms Siliņš
Simple Summer Session Press Latvia