Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Papendālē tiks aizvadīti Pasaules kausa posmi BMX superkrosā

Toms Markss
Toms Markss

Nedēļas nogalē Papendālē tiks aizvadīti Pasaules kausa posmi BMX superkrosā
Kristens Krīgers
Foto: Sanda Tūtere

Sestdien un svētdien Nīderlandes pilsētā Papendālē norisināsies UCI Pasaules kausa izcīņas trešā, kā arī ceturtā posma sacensības BMX superkrosā. Dalībnieku vidū būs arī pieci Latvijas BMX sportisti – Kristens Krīgers, Mikus Strazdiņš, Helvijs Babris, Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska.

Tuvākajās divās nedēļas nogalēs pēc kārtas tiks aizvadīti kopumā četri posmi UCI Pasaules kausa izcīņā BMX superkrosā. Šīs nedēļas nogalē vadošie pasaules BMX braucēji pulcēs lielākajā Nīderlandes BMX centrā, kas atrodas Papendālē, kur sestdien notiks trešā, bet svētdien ceturtā posma sacensības. Kopumā šajā Pasaules kausa sezonā iekļauti astoņi posmi, no kuriem pēdējie divi, kas norisināsies Argentīnā, jau tiks vērtēti Olimpiskajā kvalifikācijā.

Gaidāmajos divos Pasaules kausa posmos startēs kopumā pieci Latvijas sportisti. Elites vīru grupā dalībnieku vidū redzēsim Kristenu Krīgeru (AKSSC/ "Mītavas kumeļi"), Miku Strazdiņu ("Tālava VBSS"/ AKSSC), kā arī Helviju Babri (AKSSC/ "Māra Štromberga aģentūra"). Tikmēr dāmu konkurencē startēs otrajā posmā piekto vietu izcīnījusī Vineta Pētersone (Smiltenes BJSS/ AKSSC) un Vanesa Buldinska (AKSSC/ "Mītavas kumeļi"). Iepriekšējā posmā sesto vietu izcīnījušais Edžus Treimanis vēl atgūstas no Eiropas kausā gūtās traumas un šos posmus ir spiests izlaist.

Trešā posma sacensības sestdien sāksies no pulksten 15:30 pēc Latvijas laika, kad gaidāmi pirmās kārtas braucieni. Astotdaļfināli norisināsies pēc pulksten 18:15, kamēr fināli gaidāmi ap pulksten 20:05. Svētdien sacensības ar pirmās kārtas braucieniem sāksies pulksten 15:00 pēc Latvijas laika, bet izšķirošā cīņā par godalgām sāksies pēc 6:00.

Pēc diviem posmiem kopvērtējumā vīru konkurencē līderu godu ar vienādu punktu skaitu dala Francijas sportists Žoriss Dodē un nīderlandietis Niks Kimmans. Abi karjeras laikā kļuvuši par pasaules čempioniem. Edžus Treimanis tikmēr ieņem desmito vietu. Sievietēm līdere ir pirmo divu posmu uzvarētāja Laura Smuldersa, kamēr augsto septīto vietu ieņem Vineta Pētersone.

Izmantotie resursi:
lrf.lv