Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

BMX svētku laikā Valmierā noskaidros Latvijas elites un junioru čempionus

BMX svētku laikā Valmierā noskaidros Latvijas elites un junioru čempionus
Latvijas BMX sportisti cīņā par čempiona titulu
Foto: Ervijs Rītiņš

Nedēļas nogalē Valmieras apkaimē esošajā "SCO Centrs" trasē norisināsies "SMScredit.lv BMX čempionāta" pēdējais posms, kas reizē būs arī Latvijas čempionāts elites un junioru grupās. Par godu Latvijas BMX 25. jubilejai, notiks arī aizraujošais retro brauciens ar vecajiem BMX riteņiem, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents. Tikmēr svētdien vairāk nekā 250 dalībnieki cīnīsies "BMX Grand Prix Latvia" noslēdzošajā posmā.

Lai arī riteņbraukšanas sezona tuvojas savam noslēgumam, tomēr Latvijas BMX saimei svarīgākās sacensības tikai priekšā. Nedēļas nogalē Valmieras pievārtē esošajā "SCO Centrs" trasē divu dienu garumā norisināsies BMX svētki, kas veltīti 25. dzimšanas dienai, kopš Latvijā notiek BMX sacensības.

Sestdien pulksten 14.00 "SCO Centrs" trasē norisināsies "SMScredit.lv BMX čempionāta" noslēdzošais sestais posms un Latvijas čempionāts elites, kā arī junioru grupās. Ja bērnu, jauniešu un amatieru grupām šīs būs sacensības, kurās viņi varēs uzlabot, vai pasliktināt savas pozīcijas kopvērtējumā, tad vīru elitei un junioriem, gaidāma cīņa par Latvijas čempiona titulu, kas tiks noskaidrots vienās sacensībās.

Par Latvijas čempionāta titulu vīru elites grupā cīnīsies gandrīz visi labākie mūsu BMX sportisti. Uz starta neredzēsim vienīgi divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu, kurš turpina startēt ASV čempionātā. Par galvenajiem favorītiem jāuzskata vietējie valmierieši – nesen kā no traumas atlabušais Edžus Treimanis, kā arī Rihards Veide un Kristers Lejiņš. Viņiem nopietnu konkurenci solās izrādīt saldinieks Toms Mankus, kurš uzvarēja pēdējā "BMX Grand Prix Latvia" posmā. Junioru konkurencē galvenais favorīts būs Kristens Krīgers, kurš, lai arī pārstāv savu dzimto klubu -„Mītavas kumeļi”, tomēr visu sezonu pavada Valmierā, trenējoties Ivo Lakuča vadībā. Galveno konkurenci Krīgeram centīsies sagādāt smiltenietis Jānis Ērglis un rīdzinieks Ansis Uškaurs.

Elites un junioru sportistiem pirms pamatsacensībām notiks arī aizraujošais "Time trial" brauciens. Jāpiebilst, ka abas grupas, ja nelīs lietus, startēs no augstā superkrosa starta kalna, kas skatītājiem sacensības padarīs vēl skatāmākas.

Latvijas BMX svētku ietvaros pirms lielajiem fināliem notiks īpašais retro brauciens, kurā aicināts piedalīties ikviens bijušais braucējs, kā arī jebkurš, kam ir BMX velosipēds, Visi retro brauciena dalībnieki aicināti ņemt līdzi savus vecos riteņus. Pieteikšanās retro braucienam notiks uz vietas.

Tāpat ikviens līdzjutējs aicināts prognozēt Latvijas čempiona titula ieguvēju īpašājā "Velo H2O prognožu spēlē", kas atrodama Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā lrf.lv.

Svētdien jau pulksten 12.00 norisināsies "BMX Grand Prix Latvia" noslēdzošais ceturtais posms, kurā tiks noskaidroti arī kopvērtējuma uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji. Ikviens BMX līdzjutējs aicināts nedēļas nogali pavadīt Valmieras pievārtē esošajā atpūtas kompleksā "Avoti", kur modernajā "SCO Centrs" trasē notiks Latvijas BMX jubilejas svētki.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Patriks Krauklis (no kreisās), Adelīna Kārkliņa un Ģirts Jonkus
Foto: Publicitātes

Jonkus un Krauklis izcīna otrās vietas ASV čempionāta posma trešās dienas sacensībās

Rokhilā svētdien noslēgušās trīs dienu garās – Carolina Nationals – sacensības. Latvijas sportisti varēja piedalīties Challange grupās, kur Ģirts Jonkus izcīnīja otro vietu krūzeros, kamēr Patriks Krauklis ieņēma šo pašu pozīciju B13 – 14 grupā.
Vineta Pētersone
Foto: lrf.lv

Pētersone izcīna sesto vietu ASV čempionātā posma sacensībās BMX

Aizvadītajā naktī Rokhilā aizvadītas ASV čempionāta posma – Carolina Nationals – otrās dienas sacensības. No Latvijas sportistiem jāizceļ Vinetas Pētersones sestā vieta dāmu elitē, kā arī Ģirta Jonkusa otrā pozīcija krūzeros. Dāmu U23 grupā Veronika Monika Stūriška finālā piedzīvoja kritienu.