Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

EČ BMX Valmierā startēs vairāk nekā tūkstoš sportistu, no Latvijas 230

Ints Megnis
Ints Megnis

EČ BMX Valmierā startēs vairāk nekā tūkstoš sportistu, no Latvijas 230
Valmieras BMX trase. Foto: Euro BMX 2019

Eiropas čempionātam BMX, kas jau nākamajā nedēļā risināsies jaunuzceltajā Valmieras trasē, pieteikušies 1060 sportisti, ļoti lielu skaitu veidojot tieši mājiniekiem - 230.

No 1060 sportistiem, kas pieteikušies čempionātam, aptuveni trešdaļa pirmoreiz startēs kontinenta meistarsacīkstēs. Organizatori uzsver, ka tik liels dalībnieku skaits ir izcils rezultāts, ņemot vērā, ka parasti daudziem sportistiem jāsacenšas Rietumeiropā, bet šoreiz viņiem būs jāmēro tālāks ceļš.

Elites grupā no Latvijas sacensībām pieteikušies Filips Krists Rozītis, Helvijs Babris, Kristens Krīgers, Mikus Dāvids Strazdiņš, Vanesa Buldinska un Vineta Pētersone.

Kā zināms, šogad veiksmīgākos rezultātus no Latvijas dāmām rādošā Buldinska jūnija sākumā treniņā guva atslēgas kaula un rokas īkšķa lūzumu, kamēr Edvards Glāzers, kurš bija reāls pretendents uz medaļām junioru grupā vēl nedēļu vēlāk kritienā lauza žokli. Arī Glāzers ir atrodams čempionāta pieteikumā.

Tāpat pieteicies ir karjeru noslēgušais divu olimpisko spēļu dalībnieks Edžus Treimanis, kurš savā dzimtajā pilsētā startēs amatieru grupā starp 30-34 gadus veciem sportistiem.

Kopā pieteikumā atrodami sportisti no 26 valstīm. Otra lielākā pārstāvniecība ir Francijai – 161 braucējs, tostarp esošais pasaules čempions Silveins Andrē un vairākkārtējais pasaules čempions Žoriss Dodē. 113 braucēji būs no Nīderlandes, kuru vidū jāizceļ pasaules čempione sievietēm Laura Smuldersa, kā arī Pasaules kausā dominējošais Niks Kimmans. Tikmēr no Beļģijas un Krievijas Valmierā redzēsim attiecīgi 99 un 89 sportistus.

Sacensības nākamajā nedēļā notiks no piektdienas līdz svētdienai. Viss sāksies piektdienas vakarpusē ar Eiropas čempionātu krūzeru klasē, kam sestdien no rīta sekos Eiropas čempionāts vecuma grupās no septiņiem līdz 12 gadiem, bet no plkst. 18:30 notiks "Masters", junioru un elites sacensības, kamēr svētdien notiks sacensības jauniešiem vecumā virs 13 gadiem, kā arī jaunās komandu sacensības, kas Latvijā tiks izmēģinātas eksperimentālā kārtībā.

Pirmās sacensības trasē notiks jau šajā sestdienā, kad plkst. 13:00 tur sāksies Latvijas čempionāts, turklāt to tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com un televīzijā.

Jaunā pasaules līmeņa BMX trase tika nodota ekspluatācijā 17. jūnijā. Trases būvniecību veica SIA “SANART”, piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī piedalīsies olimpiskās BMX trases Tokijā būvniecībā. Kopumā vairāk nekā 12 000 m2 lielajā teritorijā ir izbūvēta trase ar starta kalniem 5m un 8m augstumā, dodot iespēju jaunākajiem BMX braucējiem startēt arī no 3m augstuma. Starta ēkā paredzētas iekštelpu treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopes darbu veikšanai, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves. Tad arī notiks trases oficiālā atklāšana un tiks publiskots tās nosaukums.

Eiropas čempionātā pārstāvētās valstis

ValstsSportistiValstsSportistiValstsSportisti
Latvija230Vācija26Zviedrija6
Francija151Dānija25Norvēģija4
Nīderlande150Somija23Portugāle4
Beļģija93Itālija21Austrija3
Krievija87Lietuva20Ukraina3
Čehija52Slovākija14Ungārija2
Lielbritānija49Īrija9Baltkrievija2
Šveice35Spānija7Slovēnija1
Igaunija29Polija6

Pilns dalībnieku saraksts pieejams ŠEIT.

     [+] [-]

, 2019-07-03 13:46, pirms 5 gadiem
Kimmana tik trūkst...

     [+] [-]

, 2019-07-03 14:59, pirms 5 gadiem
Droši vien Wolmars, Naktsmājas un arī A kojas normāli uzvārīsies nedēļas nogalē. Bastionā būs nežēlīgas rindas un vispār Valmiera būs lielā mērā paralizēta.

     [+] [-]

, 2019-07-03 16:47, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kimmana tik trūkst...
Kur Tev info, ka nebūs? Vismaz savā IG kontā rakstīja, ka gatavojas čempionāta mēnesim

     [+] [-]

, 2019-07-03 20:43, pirms 5 gadiem
Dzhony'sTeamate rakstīja: Kur Tev info, ka nebūs? Vismaz savā IG kontā rakstīja, ka gatavojas čempionāta mēnesim
kļūdījos,saraksta sākumā tik ieraudzīju viņa brāli,nodomāju,ka ĪSTAIS nebūs..