Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Valmierā par 1,42 miljoniem būvēs jaunu BMX riteņbraukšanas trasi un starta ēku

Rolands Eliņš

Valmierā par 1,42 miljoniem būvēs jaunu BMX riteņbraukšanas trasi un starta ēku
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Valmierā par 1 425 110 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, būvēs jaunu BMX riteņbraukšanas trasi un starta ēku, liecina pašvaldības informācija.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valmieras Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece, jaunā BMX trase esot ilgu laiku lolots projekts, kas ir daļa no Vidzemes olimpiskā centra attīstības plāniem.

Trases kvalitāte būšot tāda, lai tā atbilstu visām Eiropas un pasaules BMX sacensību rīkošanas prasībām. Kā ziņots, Eiropas Riteņbraukšanas savienība 2019.gada Eiropas čempionāta BMX riteņbraukšanā rīkošanas tiesības ir piešķīrusi Latvijai, un sacensības tiek plānotas Valmierā.

Trase tiek veidota, lai tajā varētu trenēties ne tikai Valmieras, bet arī Latvijas sportisti. Paredzēts, ka šajā trasē varēs trenēties sportisti, gatavojoties Olimpiskajām spēlēm.

Līgums par būvniecību tiks slēgts ar SIA "Sanart", kura piedāvājums pašvaldības rīkotajā iepirkumā izrādījies vislētākais.

Kopumā izsludinātajā iepirkumā tika saņemti trīs piedāvājumi - pilnsabiedrība "Anko", SIA "Sanart" un SIA "Monum".

"Monum" piedāvājumā norādītais garantijas termiņš trīs gadi neatbilda konkursa nolikuma tehniskajām prasībām, jo garantijas termiņš tika prasīts ne mazāk kā pieci gadi.

No atlikušajiem diviem pretendentiem "Anko" un "Sanart" lētākais piedāvājums bija "Sanart".

BMX riteņbraukšanas trase un starta ēka taps Valmierā, Rīgas iela 91.

Valmieras apkārtnē, no kuras nācis Latvijas titulētākais BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs un treneris Ivo Lakučs, jau ir pāris BMX trases.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2018-11-02 17:53, pirms 5 gadiem
"Valmieras apkārtnē, no kuras nācis Latvijas titulētākais BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.." vai nav par pieticīgu!? Māris ir Pasaules titulētākais BMX braucējs!

  -2 [+] [-]

, 2018-11-02 18:02, pirms 5 gadiem
Tici man, pasaulē ir arī titulētāki, ja neskaita olimpiskās spēles, kurās BMX ir bijis tikai 3 reizes, no kurām Stromy ir 2 zelti.

     [+] [-]

, 2018-11-02 19:10, pirms 5 gadiem
Vai arī tik specifiskam objektam ir jāizvēlas lētāko piedāvājumu? Viņiem ir pieredze tamlīdzīgu objektu būvē?

     [+] [-]

, 2018-11-02 19:15, pirms 5 gadiem
Dīvaina tā Latvija, ar tām summām, kuras šobrīd tiek maksātas par divām BMX jaubūvēm Valmierā un Ventspilī, būtu iespējams sarīkot taku skriešanas seriālu vairākiem tūkstošiem bērnu piecus gadus uz priekšu vai orientieristu pieciem tūkstošiem bērnu nodrošināt karšu uzzīmēšanu un inventāra iegādi. It sevišķi, ja Valmieras tuvumā jau četras BMX trases ir uzbūvētas...

     [+] [-]

, 2018-11-02 20:00, pirms 5 gadiem
Autor, raksts tāds virspusējs sanācis... Valmieras apkārtnē... No Rīgas torņiem ne vienmēr var redzēt to, kur un kas notiek aiz Berģiem...

     [+] [-]

, 2018-11-02 20:05, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Autor, raksts tāds virspusējs sanācis... Valmieras apkārtnē... No Rīgas torņiem ne vienmēr var redzēt to, kur un kas notiek aiz Berģiem...
Ko saki kā Valmieras zinātājs par izvēlēto būvnieku un vispār projektu?

     [+] [-]

, 2018-11-02 20:13, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vai arī tik specifiskam objektam ir jāizvēlas lētāko piedāvājumu? Viņiem ir pieredze tamlīdzīgu objektu būvē?
Pieredzi līdzīgu objektu būvē var paredzēt kā kvalifikācijas prasību, tad varēs atšūt tos, kas neko tādu nav darījuši. Bet principā jā, jāizvēlas vai nu lētākais, vai saimnieciski izdevīgākais (ko parasti nosaka, kombinējot cenu, avansa lielumu un piedāvāto garantijas laiku).

     [+] [-]

, 2018-11-02 20:18, pirms 5 gadiem
P.S. Lai gan šajā gadījumā specifiskas zināšanas pirmkārt būtu vajadzīgas projektētājam un tikai pēc tam būvniekam.

     [+] [-]

, 2018-11-02 20:51, pirms 5 gadiem
Kur tad Valmieras apkārtnē ir tās vairākas BMX trases? Ja Smilteni u.c. skaita, tad varbūt. Reāli tikai viena - Avotos. Jo Rubenē to īsti par trasi nevar nosaukt, jo sacensības tur nenotiek, tikai katru reizi pārbūvē līdzīgu olimpisko spēļu trasēm, lai trennētos.

     [+] [-]

, 2018-11-03 10:59, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ko saki kā Valmieras zinātājs par izvēlēto būvnieku un vispār projektu?
Projektu neesmu redzējis, bet gan jau tas ir noteikumiem atbilstošs. Esmu dzirdējis par dažām niansēm konkursā, kuru pēc, iespējams, nepieteicās visi potenciālie būvnieki, pie tam, ar reālu pieredzi... Mani izbrīna Monum aplauziens, zināmu apstākļu pēc gan jau viņiem vajadzēja visu zināt līdz niansēm... Taču esmu priecīgs par iznākumu - Sanart ir vietējā firma ar labu reputāciju, gan jau galā tiks! Trešo pretendentu laikam dzirdu vispār pirmoreiz, taču tas ir pavisam normāli, jo būvfirmu Latvijā ir tūkstošiem, visas nekad nevar zināt.

     [+] [-]

, 2018-11-03 11:09, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Projektu neesmu redzējis, bet gan jau tas ir noteikumiem atbilstošs. Esmu dzirdējis par dažām niansēm konkursā, kuru pēc, iespējams, nepieteicās visi potenciālie būvnieki, pie tam, ar reālu pieredzi... Mani izbrīna Monum aplauziens, zināmu apstākļu pēc gan jau viņiem vajadzēja visu zināt līdz niansēm... Taču esmu priecīgs par iznākumu - Sanart ir vietējā firma ar labu reputāciju, gan jau galā tiks! Trešo pretendentu laikam dzirdu vispār pirmoreiz, taču tas ir pavisam normāli, jo būvfirmu Latvijā ir tūkstošiem, visas nekad nevar zināt.
Paldies par atbildi! Tad jau izklausās, ka nav tik traki. Gan jau tur apkārt būs pietiekami daudz BMX specu, kas varēs palīdzēt zināšanām. Bet vispār šķiet, ka BMX bums valstī jau vairākus gadus ir noplacis.

     [+] [-]

, 2018-11-03 11:13, pirms 5 gadiem
placis rakstīja: Kur tad Valmieras apkārtnē ir tās vairākas BMX trases? Ja Smilteni u.c. skaita, tad varbūt. Reāli tikai viena - Avotos. Jo Rubenē to īsti par trasi nevar nosaukt, jo sacensības tur nenotiek, tikai katru reizi pārbūvē līdzīgu olimpisko spēļu trasēm, lai trennētos.
Kā jau atļāvos aizrādīt autoram, raksts ir ļoti virspusējs, tā - ķeksīša pēc... Kādreiz bija divas trases Cēsīs - vien pilsētā, otra Uplandos, tad vēl trase Priekuļos, tad divas trases Smiltenē - pie tehnikuma un blakus pilsētai Silvā. Iespējams, kaut kas vēl bija/ir Valkā... Valmierā, pilsētas pievārtē Avotos ir augsta līmeņa trase - Nacionālā sporta bāze, kuru - ja tas neatbilstu latviešu dabas īpatnībām - tikai loģiski būtu bijis uzlabot līdz EČ kondīcijai, iespējams, par krietni mazāku naudu. Rubenē ir trases "melnais materiāls", kuru var pielāgot labiem treniņiem, taču diez vai lielām sacensībām plus vēl šī vieta absolūti bez atbilstošas infrastruktūras, kāda, savukārt, ir jau tagad Avotos, lidlauku mazām lidmašīnām ieskaitot... Bet ir tā, kā ir, tāpēc būvējam jauno trasi pie VOC, kur plusā ir liels auto stāvlaukums, olimpiskais centrs pilnā plakumā un viesnīca. Zinot Valmieras pašvaldību, 3smu pārliecināts, ka viss te būs noorganizēts visaugstākajā līmenī. Kā viemēr, jo tā Valmierā ir norma.

     [+] [-]

, 2018-11-03 11:18, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Paldies par atbildi! Tad jau izklausās, ka nav tik traki. Gan jau tur apkārt būs pietiekami daudz BMX specu, kas varēs palīdzēt zināšanām. Bet vispār šķiet, ka BMX bums valstī jau vairākus gadus ir noplacis.
Ar tiem speciem ir tā, ka nolikumā, cik zinu, bija paredzēta starptautiska pieredze. Tad nu varētu būt, ka būvēs latvieši, bet kādu gudru padomu - par adekvātu naudu - iedos arī kāds titulēts vīrs vai grupiņa "no ārpuses". Nesaskatu tur neko nosodāmu.