Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pētersone un Treimanis labāko sešiniekā otrajā Pasaules kausa posmā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Pētersone un Treimanis labāko sešiniekā otrajā Pasaules kausa posmā
Edžus Treimanis
Foto: Thrill BMX

Nupat noslēgušās Pasaules kausa BMX superkrosā otrā posma sacensības Francijā. Pirmoreiz līdz finālam aizcīnījās Vineta Pētersone, kura finišēja piektajā pozīcijā, savukārt vīru lielajā finālā Edžus Treimanis uzrādīja sesto labāko rezultātu.

Gluži kā vakar, kad tika aizvadīts Pasaules kausa pirmais posms, arī šodien Latvijas krāsas sacensībās pārstāvēja Vineta Pētersone, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Mikus Strazdiņš, Helvijs Babris un Filips Rozītis. Primā posma sacensībās vislabāk veicās Vinetai, kura aizcīnījās līdz pusfinālam. Vīru konkurencē tikmēr vistālāk tika Treimanis un Krīgers, kuri izstājās ceturtdaļfinālā. Tomēr skaidrs, ka ne jau uz šādiem rezultātiem vīri cerēja.

Kvalifikācijas kārtu sekmīgi pārvarēja Treimanis, Krīgers un Babris, kā arī Pētersone, kamēr Strazdiņam un Rozītim nācās cīnīties tā sauktajā pēdējās iespējas braucienā, kas ļautu turpināt sacensības. Abi gados jaunie riteņbraucēji otru iespēju garām nelaida, kvalificējoties nākamajai kārtai - 1/32 finālam, savukārt dāmas salīdzinoši mazā dalībnieku skaita dēļ cīņas turpināja jau ceturtdaļfinālā.

1/32 finālā pārliecinošu sniegumu turpināja demonstrēt Treimanis, kurš savā braucienā bija ātrākais, nākamajai kārtai kvalificējās arī Krīgers, Strazdiņš un Babris. Diemžēl savā debijas PK posmā sasniegto šodien neizdevās uzlabot Rozītim, kuram pacīnīties par vietu četriniekā 1/32 fināla braucienā patraucēja tehniska ķibele startā - kāja atvienojās no pedāļa klipša savienojuma.

Nākamo kārtu gan izdevās pārvarēt tikai pieredzējušākajam latvietim - Treimanim, kurš finiša taisnē izkaroja pirmo pozīciju un līdz ar to arī izdevīgāku celiņa izvēli astotdaļfinālā. Pavisam tuvu iekļūšanai 1/8 finālā bija arī Strazdiņš, tomēr pēdējās virāžas izejā, cīņā ar argentīnieti par ceturto vietu, tika izspiests ārpus trases un piedzīvoja kritienu. Tiesa, trasi Mikus spēja atstāt pats saviem spēkiem. Uzreiz aiz labāko četrinieka savos braucienos finišēja Krīgers un Babris, izstājoties no tālākas cīņas.

Savā astotdaļfināla braucienā Treimanis spēja startā nospiest aiz sevis krievu Komarovu, priekšā palaižot tikai pasaules vicečempionu Silveinu Andrē. Edžum izdevās noturēt aizmugurē arī Kanādas pārstāvi Palmeru un iekļūt ceturtdaļfinālā.

1/4 finālā labs starts padevās Pētersonei, kura no pirmās taisnes izbrauca kā trešā. Vienīgā Latvijas pārstāve dāmu konkurencē savu pozīciju nosargāja, pārliecinoši iekļūstot pusfinālā un atkārtotojot vakar, pirmajā sezonas PK posmā iespēto. Ne tik veiksmīgi pirmie brauciena metri izvērtās Treimanim, kuru startā nedaudz nospieda holandietis Van Gents. Edžus centās ielīst starp līderiem pirmajā virāžā, tomēr manevrs neizdevās.

Trases gaitā latvietis pakāpeniski tuvojās labāko četriniekam, trešās taisnes ritma sekcijā pietuvojās konkurentiem un finiša taisnē atstāja aiz sevis Austrālijas sportistu, iekļūstot pusfinālā. Ļoti ātrs arī šodien trasē bija pirmā posma uzvarētājs Niks Kimmans, kā arī sudrabu ieguvušais mājinieks Romeins Mahjū un viens no talantīgākajiem britu sportistiem Kvilans Izidors, kuri līdz pusfinālam bija uzvarējuši visus savus braucienus.

Vineta Pētersone pirmo pusfināla braucienu sāka no septītā starta celiņa. Startā ārmala patraucēja ieņemt izdevīgāku pozīciju pirmajā virāžā, tomēr otrās taisnes sākumā trīs konkurentes saķērās un piedzīvoja kritienu. Tādējādi Vinetai pavērās teicama iespēja pirmoreiz karjerā sasniegt Pasaules kausa posma finālu, ko latviete arī izmantoja. Pētersonei finālā kompāniju sastādīja maču galvenā favorīte Laura Smuldersa, kā arī Natālija Afremova, un Džudija Bauva. Otrajā pusfinālbraucienā ātrākā bija krievu sportiste Bondarenko, labāko četriniekā arī Elke Vanhūfa, Saja Sakakibara un Mikelina Šo.

Treimanim pusfinālā padevās visai veiksmīgs starts, un pirmajā virāžā latvietis spēja ielīst līderu pulciņā, ieņemot ceturto vietu tobrīd. Finiša taisnē Edžus cīnījās par trešo vietu un labāku celiņa izvēli ar jauno argentīnieti Toresu, tomēr finišēja ceturtais, tik un tā nodrošinot vietu lielajā finālā. Kā raķete jau no paša starta vadībā izrāvās Mahjū, kurš savu pozīciju noturēja līdz beigām. Finālā iekļuva arī Norvēģijas labākais BMX riteņbraucējs Tore Navrestads, kamēr Izidors palika aiz borta. Otrā pusfinālā ātrākais atkal bija Kimmans, kuram finālā piebiedrojās trīs vietējie sportisti - Joriss Dodē, Silveins Andrē un Damjens Godē.

Finālā no sestā celiņa startējušajai Pētersonei padevās labs starts, tomēr pirmajā virāžā Vineta nedaudz saminstinājās, neizmantojot iespēju iespraukties labāko četriniekā. Vēl otrajā virāžā latviete bija astotā, tomēr turpinājumā nodemonstrēja teicamu cīņassparu un finišā uzrādīja piekto labāko rezultātu. Vinetai lieliskas sacensības un labākais rezultāts karjerā. Otro uzvaru divos posmos izcīnīja Smuldersa, otrā vieta austrālietei Sakakibarai, savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa beļģiete Vanhūfa.

Treimanim finālā neizdevās labs starts, un pirmajā virāžā Edžus iegāja kā sestais. Savas pozīcijas turpinājumā uzlabot neizdevās, tomēr sestā vietā otrajā Pasaules kausa posmā tik un tā ir labākais Edžus sasniegums šosezon. Labāko trijnieks bija gluži tāds pats kā vakar, tomēr šoreiz mainīgā secībā. Jau no paša starta vadībā izrāvās Dodē, kurš nosargāja savu pozīciju līdz pat finišam. Otrais finišēja Mahjū, kuram izdevās noturēt aiz sevis Niku Kimmanu.

PK 2. posms BMX superkrosā, Francija, fināls sievietēm

V.SportisteValsts
1.L. SmuldersaNīderlande
2.S. SakakibaraAustrālija
3.E. VanhūfaBeļģija
4.J. BondarenkoKrievija
5.V. PētersoneLatvija
6.Dž. BauvaNīderlande
7.N. AfremovaKrievija
8.M. ŠoASV

PK 2. posms BMX superkrosā, Francija, fināls vīriešiem

V.SportistsValsts
1.J. DodēFrancija
2.R. MahjūFrancija
3.N. KimmansNīderlande
4.S. AndrēFrancija
5.E. ToressArgentīna
6.E. TreimanisLatvija
7.D. GodēFrancija
8.T. NavrestadsNorvēģija

PK kopvērtējums pēc 2. posma, sievietes

V.SportisteValstsPunkti
1.L. SmuldersaNīderlande300
2.S. SakakibaraAustrālija245
3.E. VanhūfaBeļģija205
4.N. AfremovaKrievija200
5.J. BondarenkoKrievija175
6.Dž. BauvaNīderlande160
7.M. PahonaKolumbija160
8.V. PētersoneLatvija150

PK kopvērtējums pēc 2. posma, vīrieši

V.SportistsValstsPunkti
1.J. DodēFrancija265
2.N. KimmansNīderlande265
3.R. MahjūFrancija260
4.S. AndrēFrancija175
5.D. GodēFrancija165
6.T. Van GentsNīderlande155
7.T. NavrestadsNorvēģija135
8.K. ŠarāASV135
10.E. TreimanisLatvija120

     [+] [-]

, 2018-04-01 22:54, pirms 6 gadiem
Labais, Edžu!