Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs zaudējis ilggadējo sponsoru

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Štrombergs zaudējis ilggadējo sponsoru
Ivo Lakučs olimpiskajās spēlēs (2016)
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas BMX izlases galvenais treneris Ivo Lakučs sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka pēc neveiksmīgā olimpiskā gada radušās grūtības ar finansējumu, dažas lietas vairs nevar atļauties.

Kā zināms, 2008. un 2012. gada olimpiskajās spēlēs Māris Štrombergs izcīnīja zeltu. 2016. gads Latvijas BMX riteņbraukšanai bija neveiksmīgs - Riodežaneiro olimpiādē nācās iztikt ar priekšsacīkstēm.

Neveiksmīgais gads ir ietekmējis nākamo. Štrombergs saglabājis vietu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā, taču nākas iztikt bez ilggadējā sponsora "Free Agent". Tādējādi ir apgrūtināta Štromberga dalība Amerikas čempionātā. "Ilggadējās aizmugures vairs nav, tāpēc tagad esam izdzīvošanas režīmā," atklāj treneris Ivo Lakučs. "Situācija ir sarežģīta, bet loģiska, jo rezultātu nesasniedzām." Tagad jātaupa finanšu resursi un krietni vien jādomā, uz kurām sacensībām braukt.

Amerikas čempionāta pirmajā posmā Štrombergs izcīnīja uzvaru. Bija neliels uztraukums par iepriekš savainoto muguru, vairs nevar atļauties ņemt līdzi fizioterapeitu, tomēr viss sanāca labi. Pirmajā posmā startēja arī Rihards Veide, savukārt pārējie mūsu izlases dalībnieki ASV ieradīsies 9. martā un aizvadīs trīs nedēļu treniņnometni.

Atgādinām, ka Edžus Treimanis izvēlējies trenēties pie Jaunzēlandes trenera. Lakučs atklāj, ka nav licis šķēršļus šādam pavērsienam, viss ir izrunāts, tur nav zemūdens akmeņu.

2020. gada olimpiādes sakarā Ivo Lakučs saista cerības ar jauno Kristenu Krīgeru, taču iespējams, ka varētu startēt arī pieredzējušie Māris Štrombergs un Edžus Treimanis. Jāskatās, kā viss attīstīsies. Būtu labi, ja pieredzējušie vismaz palīdzētu krāt punktus olimpiskajā atlasē un rādītu piemēru jaunajiem censoņiem.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis