Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Skujiņš nenotur vadību "Tour de L’Avenir" ceturtajā posmā

Skujiņš nenotur vadību "Tour de L’Avenir" ceturtajā posmā
Toms Skujiņš

Ceturtdien Francijā lielāko daļu "Tour de L’Avenir" velobrauciena 157,6 km garā ceturtā posma līderu trijniekā brauca Toms Skujiņš, kurš uzvarēja divos no trim kalnu starpfinišiem. Diemžēl spēka pacīnīties par uzvaru posmā nepietika un finišā uzvarētājam Vorenam Bargilam Toms zaudēja gandrīz 14 minūtes.

Jau no paša starta Skujiņš kopā ar slovēni Janu Tratniku aizbēga no lielās grupas, bet pēc brīža viņiem pievienojās arī Kazahstānas izlases braucējs Aleksejs Lucenko.

"Posma tehniskais starts bija nobraucienā un, ņemot vērā, ka lija, līkumotajos ceļos visi brauca piesardzīgi. Tad ar slovēni arī aizmukām, bet Lucenko pievienojās vēlāk. Protams, grupa mūs kontrolēja un kad 13 kilometrus pirms finiša mūsu handikaps no, gandrīz, trīs minūtēm bija samazinājies līdz 30 sekundēm, sapratu, ka par posma uzvaru necīnīšos. Tie 13 km bija pret kalnu un nolēmu pietaupīt spēkus pēdējiem diviem posmiem, tādēļ arī tik liela starpība ar uzvarētāju," tā vakardienas divu kalnu starpfinišu uzvarētājs Toms Skujiņš. Šis panākums viņam dod trešo vietu kalnu karaļa klasifikācijā.

Skujiņš 4. posmā palika 84. vietā. Labākais no Latvijas izlases braucējiem bija Jānis Dakteris, kuram 48. vieta. Andžam Flaksim 90., bet Andrim Smirnovam 97. vieta. Andris Vosekalns un Artis Pujāts jau ir izstājušies.

Pēc vakardienas uzvaras par līderi kopvērtējumā ir kļuvis Vorens Bargils. Mūsējie - Jānis Dakteris ir 47. vietā (+6:34), Toms Skujiņš 77. vietā (+13:55), Andžs Flaksis 79. vietā (+13:59), Andris Smirnovs 97. vietā (+22:32).

Šodien kalnu pārbaudījumi kļūs vēl grūtāki, 37 kilometrus pēc starta, braucējus gaida 19 km ceļš kalnā, kad no 450 m v.j.l. būs jāuzbrauc līdz 1993 metriem, ar augstākās kategorijas kalnu starpfinišu Kolā de la Madelēnā.

Skujiņš par izredzēm kalnos nav optimistisks: "Jā, tas būs ļoti grūts posms, kurā lielākas priekšrocības būs braucējiem, kuri par mani ir mazāki augumā un regulāri trenējas kalnos. Mēģināšu uzvarēt vēl kādu starpfinišu, bet galvenais – izcīnīt labu vietu kopvērtējumā."

Šodien 130 km garais piektais, priekšpēdējais posms, kurā arī pēdējie 30 kilometri būs pret kalnu.


, 2012-08-31 11:23, pirms 12 gadiem
13 km zaudēt 15min.?tad jau viņš ir ar kājām gājis nevis braucis
, 2012-08-31 11:31, pirms 12 gadiem
teetislaacis rakstīja: 13 km zaudēt 15min.?tad jau viņš ir ar kājām gājis nevis braucis
Muti aiztaisi !? Pats drošivien 13km nevarētu nemaz noiet, kur nu vēl tempā.
, 2012-08-31 12:35, pirms 12 gadiem
Michael#23 rakstīja: Muti aiztaisi !? Pats drošivien 13km nevarētu nemaz noiet, kur nu vēl tempā.
pats muti aiztaisi!es nodarbojos ar riteņbraukšanu un esmu visu izbaudījis uz savas ādas.tāpēc paklusē vien pats,noteikti braukt ar riteni nemāki,kalnus esi redzējis tikai sapnī,un netēlo te baigo aizstāvi
, 2012-08-31 20:46, pirms 12 gadiem
Cienījamais sportacentrs.com,kāpēc pie raksta jāliek trīs gadus veca bilde???
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.