Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Ķiksis Maskavā labo pasaules senioru rekordu 200 metros gaitā

Ķiksis Maskavā labo pasaules senioru rekordu 200 metros gaitā
Ainārs Ķiksis
Foto: Tomas Gaubys

Trešdien Maskavā sākušās starptautiskās elites treka riteņbraukšanas sacensības "Moscow GP". 200 metros gaitā jaunu pasaules senioru absolūto rekordu izdevies sasniegt "Evelo" komandas Latvijas titulētajam trekistam Aināram Ķiksim.

Ainārs Ķiksis savā treniņu bāzes vietā – Krilatskas velotrekā – šajā nedēļā aizvada starptautiskas elites sacensības "Moscow GP". Dalībnieku vidū sacensībās ir ne vien vadošie Krievijas sportisti, bet arī augsta līmeņa dalībnieki no citām valstīm. Kompumā sprinta sacensībās startēja kopumā 64 dalībnieki no 22 valstīm.

Tradicionāli sprinta sacensību ievadā sportisti sacentās 200 metru braucienā gaitā, noskaidrojot tos vīrus, kuri startēs sprinta pamatsacensībās. Ainārs Ķiksis, kurš pārstāv "Evelo" komandu savu lidojošo apli veica lieliskā tempā, sasniedzot rezultātu 10,141 sekunde. Tas ir jauns pasaules senioru rekords.

Uzrādītais rezultāts gan nedeva iespēju cīnīties par uzvaru sprintā ar vadošajiem elites sportistiem. Latvijas trekists vēl šovakar startēs 1000 metru braucienā no vietas, bet rīt būs dalībnieku vidū keirina disciplīnā.

Svētdien Ainārs Ķiksis "Evelo team" sastāvā plāno startēt tradicionālajā "Toyota" Rīgas velomaratonā.


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.