Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš uzvar starpfinišu un Hainanas tūres kopvērtējumā pakāpjas uz 12. vietu

Toms Markss
Toms Markss

Liepiņš uzvar starpfinišu un Hainanas tūres kopvērtējumā pakāpjas uz 12. vietu
Raivis Belohvoščiks
Foto: Laurine Phillippe

"Delko Marseille Provence KTM" komandas Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš svētdien Ķīnā finišēja 15. vietā un sekmēja sava vienības biedra Martina Lāsa otro pozīciju UCI HC kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of Hainan" otrajā posmā. Tikmēr pirmdien notikušajā trešajā posmā dobelnieks iesaistījās atrāvienā, uzvarot starpfinišā. Kopvērtējumā latvietim šobrīd 12. pozīcija.

1. posms

Hainanas tūre svētdien turpinājās ar garāko pārbaudījumu šajās sacensībās – 230 kilometru garu etapu. Dalībniekiem bija nepieciešams veikt 50 kilometrus, lai izveidotos pirmais vērā ņemamais atrāviens. Piecu cilvēku grupa, kurā Liepiņš nebija, spēja iegūt sešu minūšu pārsvaru pār grupu. Spēcīgo vēju centās izmantot itāļu pro kontinentālā komanda "Bardiani – CSF", kas kopīgiem spēkiem mēģināja sadalīt grupu mazākās daļās. 20 kilometru laikā bēgļi tika panākti. Sekoja nākamais atrāviens, tomēr arī tas līdz galam “neizdzīvoja”. Paticoties sprintera Jakuba Marečko pārstāvētās “Willer Triestina – Selle Italia” komandas pūlēm, atrāviens tika likvidēts 750 metrus pirms finiša.

Sekoja finiša spurts. Liepiņš bija galvenais "Delko Marseille Provence KTM" komandas spēks, kurš prata lieliskā pozīcijā izvest igauņu sprinteri Martinu Lāsu. Aizraujošā cīņā uzvaru gan guva Marečko, kura laiks distancē bija 5 stundas 28 minūtes un 24 sekundes. Lāss finišēja otrajā vietā, bet labāko trijnieku noslēdza Šveices Nacionālās komandas pārstāvis Dilans Peidžs.

Emīls Liepiņš 127 dalībnieku lielajā konkurencē, pēc paveiktā darba komandas labā, finišēja 15. vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājam.

2. posms

Pirmdienas rītā notika sacensību trešais posms. Tajā 121 dalībnieks, kurš turpināja sacensības, mērojās spēkiem 155,6 kilometru garajā distancē, kurā lielu kāpumu nebija, bet riteņbraucēji pievarēja virkni mazākus paugurus. Pēc veiktajiem 100 kilometriem, kad lielā grupa atkal bija kopā, sekoja jauns atrāviens. Tajā starp sešiem sportistiem atradās arī Emīls Liepiņš. Dobelnieks bija viens no aktīvākajiem līderu grupas sportistiem. Tieši latvietim izdevās uzvarēt starpfinišā, pēc kura atrāvienā palika vien trīs braucēji. Lai arī kā mūsu riteņbraucējs necenstos, peletons pakāpeniski tuvojās. Peletonā Liepiņš atgriezās piecus kilometrus pirms finiša.

Sekoja lielās grupas finiša spurts. Tajā otro posmu pēc kārtas uzvarēja 23 gadus vecais itālietis Jakubs Marečko, kuram tas bija jau 30. triumfs karjeras laikā UCI kategorijas sacensībās. Otro vietu ieguva pirmā posma uzvarētājs Džons Aberasturi ("UKYO"), bet trešā vieta austrālietim Entonijam Džiakopo (“IsoWhey Sports SwissWellness team”).

No "Delko Marseille Provence KTM" pārstāvjiem igaunis Martins Lāss finišēja septītajā vietā. Atdodot pēdējos spēkus, pēc paveiktā darba apjoma atrāvienā, Lāsam palīdzēja arī Liepiņš, kurš pats ierindojās 95. vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs.

Kopvērtējumā pēc trijiem no kopumā deviņiem posmiem līderis ir Marečko, kurš distancē pavadīja 3 stundas 28 minūtes un 11 sekundes. No viņa par 11 sekundēm atpaliek spānis Aberasturi. Tikmēr Martins Lāss ieņem trešo vietu, 19 sekundes aiz līdera.

Emīls Liepiņš Marečko zaudē 24 sekundes un, pateicoties uzvarai starpfinišā, pakāpies no 14. un 12. vietu. Jāizceļ, ka "Delko Marseille Provence KTM" komandas sporta direktors šajās sacensībās ir Arvis Piziks, mehāniķis Kristaps Osis, bet fizioterapeits Valdis Berķis.

Velobrauciens turpināsies otrdien ar 192,3 kilometru garo ceturto posmu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv