Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pētersonei vēl viens ceturtdaļfināls un sezona noslēgta PK desmitniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pētersonei vēl viens ceturtdaļfināls un sezona noslēgta PK desmitniekā
Vineta Pētersone. Foto: tuesi.lv

Bobslejā savus spēkus izmēģināt alkstošā Vineta Pētersone svētdien Argentīnā sasniedza ceturtdaļfinālu BMX riteņbraukšanas superkrosa Pasaules kausa noslēdzošajā, astotajā, posmā, sezonu noslēdzot kopvērtējuma desmitniekā.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem Pētersone bija astotā. Sestdien septītajā etapā viņa vienīgā no Latvijas iekļuva ceturtdaļfinālā, tomēr kopvērtējumā atkāpās uz desmito vietu. Svētdien Pētersone savā priekšsacīkšu braucienā bija trešā, bet pēc tam ceturtdaļfinālā finišēja sestā un tālāk netika.

Savukārt otra Latvijas pārstāve Vanesa Buldinska priekšsacīkšu braucienā bija sestā, bet pēc tam pēdējās cerības kārtā finišēja trešā starp četrām braucējām un ceturtdaļfinālam nekvalificējās. Noslēgumā Pētersone bija 22. vietā, bet Buldinska samierinājās ar 34. vietu starp 43 sportistēm.

Vēlāk finālā triumfēja austrāliete Saja Sakakibara, kurai sekoja Elisa Vilobija no ASV un Nīderlandes sportiste Laura Smuldersa.

Pasaules kausa kopvērtējumā titulu jau iepriekš bija garantējusi Smuldersa, kura šosezon uzvarēja piecos no astoņiem posmiem. Tikmēr reizi pat finālā tikusī Pētersone sezonu noslēdza augstajā, desmitajā, pozīcijā, kamēr Buldinska palika 46. pozīcijā.

Kā tika vēstīts septembra pirmajā pusē, Pētersone un Buldinska vēlas pretendēt uz tikšanu Latvijas bobsleja izlasē, jo no 2022. gada olimpisko spēļu programmā būs sieviešu monobobslejs.

Vīru konkurencē Latviju sestdien pārstāvēja Mikus Strazdiņš, Helvijs Babris un Kristens Krīgers. Priekšsacīkstes vispirms pārvarēja Krīgers un Strazdiņš, kamēr Babris to paveica ar uzvaru pēdējās cerības kārtā. Savukārt no 1/16 fināla neviens latvietis neizkļuva.

Finālā uzvaru guva francūzis Žoriss Dodē, kuram sekoja mājinieks Gonsalo Molina un austrālietis Entonijs Dīns.

Kopvērtējumā triumfēja Nīderlandes sportists Nīks Kimans, kurš sestdien bija sestais, bet no latviešiem visaugstāk bija 42. pozīcijā palikušais Edžus Treimanis, kurš sezonas sākumā reizi spēja finišēt sestais, bet pašlaik jau ir noslēdzis sezonu.

Argentīnas posmi bija ļoti nozīmīgi 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kontekstā, jo tie iekļauti olimpiskās kvalifikācijas periodā, kas sākās šomēnes.

     [+] [-]

, 2018-09-30 23:53, pirms 6 gadiem
Varbūt var abus sportus apvienot - BMX vasarā, bobslejs ziemā. Un piedalīties gan ziemas, gan vasaras OS.

     [+] [-]

, 2018-10-07 21:19, pirms 6 gadiem
Tas nav reāli. Pārāk dažāda specifika. Ivo Lakučs savulaik pamēģināja braukt trekā. Nemaz nebija slikti, taču tā tomēr ir riteņbraukšana.