Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kišuro kļūst par Latvijas elites čempionu Downhill

Toms Markss
Toms Markss

Kišuro kļūst par Latvijas elites čempionu Downhill
Kārlis Kišuro
Foto: downhill.lv

Nedēļas nogalē Baldones apkaimē esošajā jaunajā Riekstukalnā norisinājās Latvijas čempionāts MTB Downhill (DH) disciplīnā. Prestižajā vīru elites grupā arī šogad par Latvijas čempionu kļuva Kārlis Kišuro. Kopumā dažādās konkurences grupās startēja 64 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Jaunajā Riekstukalnā notiekošais Latvijas Čempionāts DH bija ne tikai sezonas noslēdzošās sacensības, bet šeit tika noskaidroti arī Latvijas labākie DH braucēji un braucējas. Sacensībās dalību ņēma 64 dalībnieki no visām Baltijas valstīm, kas sacentās septiņās braucēju klasēs.

Prestižajā vīru elites grupā desmit dalībnieku lielajā konkurencē visātrāko rezultātu uzrādīja pieredzējušais latvietis Kārlis Kišuro, kurš par nepilnu pus sekundi pārspēja Igaunijas pārstāvi Jursu Petriku, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Coach Lapsins DH team" vienības pārstāvis Toms Miks Andersons, uzvarētājam piekāpjoties par 0,96 sekundēm. Latvijas čempionāta vērtējumā trešais bija Krišjānis Lejnieks.

"Hobby – FS" konkurencē, kur startēja 23 dalībnieki, nepārspēts palika "tandēmsdh.com" pārstāvis Arnis Zdanovskis, kurš visai sīvā cīņā aiz sevis atstāja Mairi Voldiņu. Tikmēr trešais šeit palika Reinis Mednis. Hobby HT konkurencē pārējos konkurentus pārspēja Reinis Simsons, kuram sekoja Reinis Priedītis un arī "HVZ/ Monton" riteņbraucējs Armands Mežinskis.

Senioru grupā visātrāk jauno Riekstukalna trasi veica "Coach Lapsins DH" komandas braucējs Kaspars Kalniņš, otrais bija Henrihs Molloks, bet trešais Renārs Seiksts. Ar pilnu Lietuvas sportistu dominanci noslēdzās junioru sacensības. Uzvarētāja tituls nokļuva Tomasa Rutkauska rokās. Seši sportisti sacentās jauniešu grupā, kur par uzvarētāju kļuva Lietuvas sportists Ignas Vaičiūnas, apsteidzot Armin Piln un Rokas Stuiki. No latviešiem šeit ātrākais bija Henrijs Osis.

Četras drosmīgās meitenes startēja dāmu konkurencē, kur par uzvarētāju un Latvijas čempioni kļuva Inese Brīnbauna. Viņa par nieka divām simtdaļām apsteidza Aiju Petrovsku. Tikmēr trešā bija Hristina Šatalova.
Lielisko Aerodium balvu par tālāko lēcienu saņēma Reinis Mārtiņš Preidītis. Pasākuma laikā notika arī tradicionālais līdzjutēju skrējiens pēc "Brālis".

Izmantotie resursi:
lrf.lv