Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūmam otrā vieta kalnu posmā un liels ieguvums kopvērtējumā

Agris Suveizda

Frūmam otrā vieta kalnu posmā un liels ieguvums kopvērtējumā
Kristofers Frūms
Foto: AFP/Scanpix

Šodien riteņbraucēji veica 187,5 kilometrus no Lorkas līdz Kalaras Alto oberservatorijai. Pirmo uzvaru kādā no lielo daudzdienu velobraucienu posmiem svinēja 23 gadus vecais "Astana" pārstāvis Migels Anhels Lopess, kurš kalnainajā distancē par 14 sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi Kristoferu Frūmu.

"Esmu ļoti priecīgs," pēc uzvaras sacīja Lopess. "Lietus dēļ tas bija ļoti sarežģīts posms, kas distanci padarīja vēl nogurdinošāku, taču esmu ļoti priecīgs, jo komanda visu posmu garumā strādājusi ļoti labi. Šis ir liels sasniegums."

Pēc vakardienas posma Frūma pārsvars pār tobrīd tuvāko sekotāju Estevanu Čavesu bija 36 sekundes, bet nu starpība starp otro vietu ir pieaugusi vairāk nekā divas reizes. "Esmu ļoti priecīgs par šodienas iznākumu, un es nevarētu prasīt vēl vairāk – ja nu vienīgi uzvaru posmā, tomēr Lopess šodien bija ļoti spēcīgs. Sapratu, ka man galvenais ir sekot Nibali un palikt starp favorītiem."

Nibali finišēja trešais – uzreiz ar Frūma – un kopvērtējumā no ceturtās vietas pakāpās uz otro. Divas vietas kopvērtējumā ieguva arī Davids de la Kruss, kuram šodien desmitā vieta tieši minūti aiz Frūma, un viņš no sestās pozīcijas pacēlās uz sesto. No otrās uz trešo atkāpās Estevans Čavess, kuram šodien 17. vieta, bet īrs Nikolass Roučs pēc 28. vietas posmā kopvērtējumā no trešās pozīcijas atkrita uz 11.

Latvietim Tomam Skujiņam šodien 124. vieta, un kopvērtējumā viņš zaudēja piecas pozīcijas. No viņa komandas visaugstāk šodien bija kanādietis Maikls Vudss, kuram 11. vieta. Līdz tūres beigām vēl atlikuši desmit posmi.

11. posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana5:05:09
2.Kristofers FrūmsLielbritānijaSky+0:14
3.Vinčenco NibaliItālijaBahrain-Merida
4.Vilko KeldermansNīderlandeTeam Sunweb
5.Romēns BardēFrancijaAG2R La Mondiale+0:31
6.Alberto KontadorsSpānijaTrek-Segafredo
124.Toms SkujiņšLatvijaCannondale-Drapac+30:26

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Kristofers FrūmsLielbritānijaSky45:18:01
2.Vinčenzo NibaliItālijaBahrain-Merida+1:19
3.Estevans ČavessKolumbijaOrica-Scott+2:33
4.Davids de la KrussSpānijaQuick-Step+2:36
5.Vilko KeldermansNīderlandeTeam Sunweb+2:37
6.Ilnurs ZakarinsKrievijaKatusha-Alpecin+2:38
133.Toms SkujiņšLatvijaCannondale-Drapac+1:58:13

Izmantotie resursi:
Vuelta a Espana 2017: Stage 11 Results |...