Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Bekmanss pēc kritiena "Vuelta a Espana" atrodas mākslīgajā komā

Bekmanss pēc kritiena "Vuelta a Espana" atrodas mākslīgajā komā
Kriss Bekmanss
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas riteņbraucējs Kriss Bekmanss pēc sestdien "Vuelta a Espana" astotajā posmā piedzīvotā kritiena ir ievadīts mākslīgajā komā.

Pēc negadījuma, kas notika aptuveni 50 kilometrus pirms posma finiša, no sacensībām nācās izstāties četriem sportistiem. Bekermansa pārstāvētā komanda "Lotto-Soudal" paziņoja, ka 28 gadus vecais beļģis nogādāts Spānijas pilsētas Mursijas slimnīcā.

Bez Bekermansa no sacensībām izstāties nācās arī amerikānim Tīdžejam van Gārderenam, īram Denam Mārtinam un francūzim Naseram Buannī.

Komandas izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Bekermansam "ir konstatētas smagas sejas traumas ar vairākiem lūzumiem" un viņam "iespējams, būs nepieciešama operācija". "Tāpat viņš ir guvis smadzeņu satricinājumu un lauzis trīs ribas, kā arī viņam konstatēta asiņošana plaušās. Ārsti tuvākajās dienās turēs viņu mākslīgajā komā," atklājusi "Lotto-Soudal" komanda.

"Vuelta a Espana" astotajā posmā uzvarēja cits Beļģijas riteņbraucējs Jaspers Stuijvens, bet kopvērtējumā vadību saglabāja kolumbietis Estebans Čavess. 160. vietu kopējā ieskaitē ieņem Gatis Smukulis, kurš šodiensestdien finišēja 109. pozīcijā, no līderiem atpaliekot vairāk nekā 11 minūtes. Šodien tūrē tiks aizvadīts 168 kilometrus garais devītais posms. Etapa lielākā daļa tiks veikta pa līdzenumu, tomēr beigu daļā būs divi ievērojami kāpumi – viens no tiem pašā finišā. Tūre noslēgsies 13. septembrī Madridē.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

     [+] [-]

, 2015-08-30 11:30, pirms 9 gadiem
Vispār drausmīgs posms vakar bija. Ļoti žēl arī Sagana, kuru notrieca motocikls. Arī viņš no tūres izstājies...

     [+] [-]

, 2015-08-31 07:15, pirms 9 gadiem
Šī nav sliktākā Vuelta pa ilgiem laikiem ?

     [+] [-]

, 2015-08-31 11:35, pirms 9 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Šī nav sliktākā Vuelta pa ilgiem laikiem ?
Kas ir slikti?