Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Laizāne ceturto gadu pēc kārtas paliek nepārspēta LČ grupas braucienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Laizāne ceturto gadu pēc kārtas paliek nepārspēta LČ grupas braucienā
Latvijas čempionāta pirmais trijnieks grupas braucienā dāmām
Foto: E.Ķiršakmenes Facebook profils

Latvijas vienīgā riteņbraukšanas profesionāle Lija Laizāne no Itālijas komandas "Aromitalia Vaiano" sestdien Sabilē ceturto gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionāta grupas braucienā.

Elites dāmas 96 kilometru distancē startēja kopā ar junioriem un vienīgi Laizāne spēja turēt līdzi puišiem. Junioru sacensībās triumfēja Alekss Jānis Ražinskis, finišējot pēc divām stundām, 25 minūtēm un 28 sekundēm. Viņš izšķirošo izrāvienu veica piecus kilometrus pirms finiša, noslēgumā par divām sekundēm apsteidzot Dēvidu Zikrātiju un Aleksu Krastu.

Savukārt Laizāne finišēja pēc divām stundas, 37 minūtēm un 50 sekundēm, pārējās sportistes dāmu vidū apsteidzot par vismaz 19 minūtēm. Šeit otrā bija Viktorija Sipoviča, kurai sekoja Elīna Ķiršakmene.

Ceturtdien, kad Rīgā notika Latvijas čempionāta individuālais brauciens, Laizāne triumfēja elites grupā, kamēr Sipoviča bija otrā, bet Ķiršakmene triumfēja starp amatierēm.

Tāpat sestdien medaļas grupas braucienā sadalīja jaunieši un juniores. Puišiem jauniešiem pirmās trīs vietas guva Bruno Binovskis, Artūrs Raudis un Kristiāns Belohvoščiks, kamēr starp meitenēm juniorēm triumfēja Līna Svarinska, kurai sekoja Santa Sanija Jurgena un Daniela Leitāne.

Latvijas čempionāta kulminācija gaidāma svētdien Talsos, kur pilsētas svētku ietvaros par čempiona tituliem grupas braucienā spēkiem mērosies elites un U23 vīru, kā arī dažādu amatieru grupu sportisti. Talsi Latvijas vadošos šosejas riteņbraucējus uzņems otro gadu pēc kārtas. Šajā gadā sacensību rīkotāji īpaši domājuši par pilsētas apli, kas solās būt braucējiem smagāks, bet reizē arī interesantāks nekā pērn. Aplī iekļauts gan viens no lielākajiem un stāvākajiem pilsētas kāpumiem, gan arī senā bruģa posms.

Pulksten 9:30 no rīta kā pirmie trasē dosies amatieru grupu braucēji, mērojot spēkus 94 un 30 kilometru garajās distancēs. 94 kilometru distancē pēdējie astoņi kilometri vedīs pa pilsētas apli. Pērn par absolūto Latvijas amatieru čempionu kļuva Kalvis Eisaks, kuram galveno konkurenci šogad sola sastādīt Kristaps Knops, Ivo Viļumovs, Artis Roze un citi.

Elites un U23 grupas braucienā starts tiks dots pulksten 12:30. Latvijas ātrākie velosportisti veiks 195 kilometru garu distanci, sākumā veicot vienu pilsētas apli, kam sekos divi lieli Sabiles apļi. Beigu daļā atkal riteņbraucēji atgriezīsies Talsos, veicot vēl astoņus pilsētas apļus. Finišs gaidām ap pulksten 16:45. Galvenie favorīti uz uzvaru elites grupas braucienā būs Krists Neilands, Toms Skujiņš, Aleksejs Saramotins, Emīls Liepiņš, Gatis Smukulis, Andžs Flaksis, Māris Bogdanovičs, Andris Vosekalns, Viesturs Lukševics un citi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja