Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Divi Top 6 braucēji cieš masveida kritienā un izstājas, "Vuelta a Espana" līderu maiņa

Divi Top 6 braucēji cieš masveida kritienā un izstājas, "Vuelta a Espana" līderu maiņa
Hesuss Erada. Foto: AFP/Scanpix

"Vuelta a Espana" sestajā posmā uzvaru izcīnīja Hesuss Erada, pēdējos metros aizbēgot no Dilana Tēnsa, kurš kļuva par velobrauciena līderi. Savukārt posma vidusdaļā masveida kritienā cieta vairāki braucēji, kuri pēcāk no sacensībām izstājās. Viņu skaitā arī bija kopvērtējuma Top 6 tobrīd esošie - Rigoberto Urans un Nikolass Roučs.

Par dienas galveno notikumu kļuva liels kritiens peletonā 90 kilometrus pirms finiša. Tajā cieta vairāki favorīti, kuru skaitā bija kolumbietis Rigoberto Urans un īrs Nikolass Roučs, kurš uz trim posmiem pabija arī līdera godā. Abiem braucējiem "Vuelta a Espana" ir noslēgusies. Sacensības nespēja turpināt arī Urana komandas biedrs brits Hjū Kārtijs un spānis Viktors De La Parts no "CCC" vienības. Kritiens nopietni ietekmēja vēl vienu kalnu speciālistu Dāvidu Formolo, kurš cīnījās ar gūtajiem savainojumiem, finišu sasniegdams vairāk nekā 18 minūtes aiz posma uzvarētāja.

Ja vakardien atrāvienā iesaistījās Hosē Erada, tad šodien to pašu darīja viņa brālis Hesuss. Desmit braucēju lielās grupas pārsvars pirms dienas pēdējā kāpuma sasniedza apmēram sešas minūtes. Kādu brīdi vadībā bija izvirzījies etiopietis Cgabu Grmajs, tomēr viņš tika noķerts.

Turpinājumā sekoja aktīva cīņa par uzvaru. Spēcīgākais šodien bija Hesuss Erada, kurš beidzamajos metros aizbēga no Dilana Tēnsa un pirmo reizi triumfēja "Vuelta a Espana" etapā. Pagājušajā gadā Erada divas dienas bija prestižā velobrauciena kopvērtējuma līderis. Tomēr pēc finiša šodien sarkano līdera krekliņu, stāvot uz pjedestāla, saņēma Tēnss, kamēr uz otro vietu pakāpās Dāvids De La Kruss no "Ineos".

Cīņā starp favorītiem divas sekundes pret pārējiem atspēlēja Tadejs Pogačars, kurš neilgi pirms finiša veica uzbrukumu. Migels Anhels Lopess jau otro reizi šajā Spānijas tūrē zaudēja līdera godu, bet tas var mainīties rītdien, kur etapa pēdējie četri kilometri būs jāveic pret 12% stāvu sienu.

"Vuelta a Espana" sestā posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Hesuss EradaSpānijaCofidis4:43:55
2.Dilans TēnssBeļģijaBahrain Merida+0:07
3.Dorians GodonsFrancijaAG2R+0:21
4.Roberts GēsinksNīderlandeJumbo-Visma
5.Bruno ArmirailsFrancijaFDJ+0:37
6.Pāvels PoļanskisPolijaBora-Hansgrohe+0:39

"Vuelta a Espana" kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Dilans TēnssBeļģijaBahrain Merida23:44:00
2.Dāvids De La KrussSpānijaIneos+0:38
3.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:00
4.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+1:14
5.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+1:23
6.Roberts GēsinksNīderlandeJumbo-Visma