Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš uzsācis dalību Burgosas tūrē

Toms Markss
Toms Markss

Liepiņš uzsācis dalību Burgosas tūrē
Emīls Liepiņš.
Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

''Vuelta a Burgos'' 157 kilometru garajā pirmajā posmā triumfēja ''Bora – hansgrohe'' komandas Austrijas riteņbraucējs Fēlikss Grosšartners, bet labākais no Emīla Liepiņa pārstāvētās ''Trek – Segafredo'' vienības bija Jaspers Steivens, kuram 20. vieta. Liepiņš paveica nozīmīgu darbu komandas labā, finišējot sekotāju grupā un ierindojoties 129. vietā.

Burgosas tūres pirmajā posmā izšķirošie notikumi cīņā par uzvaru risinājās pēdējā kilometrā, kas veda pret kalnu. Līdz tam tika likvidēts atrāviens. Ļoti aktīvu sniegumu demonstrēja ''Trek – Segafredo'' vīri ar Emīlu Liepiņu sastāvā, kas centās samazināt lielās grupas sastāvu. Liela loma tajā arī Emīlam, kurš pēc paveikta darba komandas labā, sacensības turpināja sekotāju grupās.

Nopietns solo uzbrukums padevās beļģu supertalantam Remko Enenpūlam, tomēr arī viņa centieni tika apslāpēti no vadošās grupas. Pēdējā kāpumā kā pirmie aizdevās ''Trek – Segafredo'' vīri – Steivens un Edvards Tēnss. Par uzvaru gan viņiem pacīnīties neizdevās.

Lielisks solo izrāviens pēdējā kilometrā padevās austrietim Fēliksam Grosšartneram no ''Bora – hansgrohe''. Viņš ieguva vairāku sekunžu pārsvaru, ko neatdeva līdz pat finišam. Grosšartners triumfēja posmā, tuvāko sekotāju Žoau Almeidu apsteidzot par 8 sekundēm. Trešo vietu tikmēr ieņēma leģendārais spāņu riteņbraucējs Alehandro Valverde (+00:00:08).

Izmantotie resursi:
lrf.lv