Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Bruģis, pļavas, takas, upes šķērsošana - SEB MTB maratona Smiltenes posmā

Bruģis, pļavas, takas, upes šķērsošana - SEB MTB maratona Smiltenes posmā
SEB MTB maratona trases odziņa - upes šķērsošana
Foto:Zigismunds Zālmanis

Jau svētdien, 2. augustā, skaistajā Vidzemes mazpilsētā Smiltenē norisināsies Latvijas lielākās kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – piektais posms. Iepriekšējā reģistrācija Smiltenes posmam mājas lapā velo.lv noslēgsies trešdienas vakarā.

Smiltenes novads, kas izceļas ne tikai ar sakoptu un ļoti skaistu dabu, bet arī ar daudz sportiskiem un rosīgiem cilvēkiem. Smiltenē 20. gadsimta beigās arī ir aizsākusies kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensību kustība, pilskalna pļavā pulcējot vairākus simtus dalībniekus. Laika gaitā Igo Japiņa sporta aģentūras rīkotās kalnu riteņbraukšanas sacensības, kas jau daudzus gadus ieguvušas SEB MTB maratona nosaukumu, attīstījušās un tagad pulcē vairākus tūkstošus dalībniekus ik sezonu.

Smiltenes posms allaž izceļas ar interesanto un aizraujošo trasi. Lai arī šogad tā solās būt ātrāka un, iespējams, priekš vadošajiem braucējiem nedaudz vieglāka nekā iepriekšējos gados, tomēr saglabātas praktiski visas trases "odziņas". Jau sākuma daļā dalībniekus sagaida pļava, pēc kuras gaidāmi dažādi kāpumi un nobraucieni Niedrāja ezera pusē. Beigu daļa tikmēr vedīs pa pilsētas parkiem un atjaunoto Smiltenes bruģa kāpumu. Tikmēr beigās, pēc gara nobrauciena, sekos Abulas upes šķērsošana. Starta un finiša vieta atradīsies pašā pilsētas centrā pie Baznīcas laukuma.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis nelielā intervijā par gaidāmo SEB MTB maratona posmu:
Ar ko Smiltenes novads ir īpašs citu Latvijas novadu un pilsētu vidū?
Mēs esam viens no latviskākajiem novadiem Latvijā. Lepojamies ar darbīgiem un patriotiskiem cilvēkiem.

Cik Smiltenes novadam ir nozīmīgi uzņemt Latvijas lielākā riteņbraukšanas seriāla - SEB MTB maratona - posmu
Tas mums ir ļoti nozīmīgi, jo esam šo sacensību saknes. Katru gadu savā pilsētā gaidām šīs sacensības un vienmēr vēlamies tās padarīt par sezonas labāko posmu!

Kuras ir tās vietas Smiltenes novadā, ko aicinātu apskatīt ikvienam SEB MTB maratona dalībniekam un līdzjutējam?
Par Smiltenes novada skaistākajām vietām var uzzināt un iepazīties, apmeklējot tūrisma informācijas centru, vai iepazīstot pašus smilteniešus. Esot Smiltenē aicinu pabraukāt un pastaigāt pa pilsētas ielām, aizbraukt līdz Tepera ezeram, Meteorīta krāterim, skaistajām baznīcām un Pilskalna sajūtu takām. Tāpat līdzjutēji un paši dalībnieki aicināti pēc sacensībām izbraukt kādu no Smiltenes velo maršutiem un nopeldēties sakoptajā Niedrāja ezerā!

Kāds būtu Jūsu novēlējums ikvienam SEB MTB maratona Smiltenes posma dalībniekam?
Es Jums novēlu sajust Smiltenes pilsētas un novada elpu, izbaudīt sacensību garšu un atgriezties pie mums uz nesteidzīgu dienu, lai iepazītu tuvāk Smiltenes ļaudis, notikumus un lepnumus!

SEB MTB maratona Smiltenes posms svētdien pulksten 10:30 startēs ar aizraujošajiem "Herkuless" bērnu braucieniem, kuros aicināti piedalīties gan mazie smiltenieši, gan pilsētas viesi. Pulksten 12:00 starts tiks dots prestižajam "Skandi motors" braucienam, kur dalībnieki veiks 61 kilometru garu distanci. Masveidīgākais starts gaidāms pulksten 13:30, kad distancē dosies "Virši – A" distances veicēji. 13:40 tikmēr visi dabas baudītāji uzsāks "Mammadaba" veselības braucienu. Jāizceļ, ka zēnu un meiteņu grupu braucēji startēs vienā laikā ar "Mammadaba" veselības distances veicējiem.

Iepriekšējā pieteikšanās Smiltenes posmam mājas lapā Igo Japiņa sporta aģentūra - Sākums turpināsies līdz trešdienas, 29. jūlija, pulksten 23:59. Tāpat reģistrēties varēs arī sacensību norisies vietā no pulksten 09:00 rītā.

SEB MTB kalendārs:

PosmsDatumsVieta
5. posms02.08.2015.Smiltene
6. posms:16.08.2015.Talsi
7. posms:27.09.2015.Ikšķile

Izmantotie resursi:
velo.lv


Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Pogačaram solo uzvara “Ļjēžas – Bastoņas – Ļjēžas” velobraucienā; Skujiņš 48.

Svētdien Beļģijā ļoti drēgnos un lietainos laika apstākļos aizvadīts UCI Pasaules tūres viendienu velobrauciens “Ļjēža – Bastoņa – Ļjēža”, kurā solo uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars. Toms Skujiņš paveica labu darbu komandas līdera labā, pats finišējot 48. vietā un tiekot pie vēl 15 UCI Pasaule ranga punktiem.