Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

“DTG – MySport” turpina savu dominanci arī Latvijas valsts mežu MTB maratona 1. posmā

Toms Markss
Toms Markss

“DTG – MySport” turpina savu dominanci arī Latvijas valsts mežu MTB maratona 1. posmā
Oskars Muižnieks
Foto: Ģirts Kehris

Saulainos un patīkamos laika apstākļos aizvadīts Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas pirmais posms Valmiera – Cēsis. Prestižajā “Toyota Hybrid” distancē uzvaru svinēja “DTG – MySport” riteņbraucējs Oskars Muižnieks, kamēr otro vietu izcīnīja viņa komandas biedrs Lauris Purniņš. Arī komandu ieskaitē pārliecinoši uzvarēja “DTG – MySport” vīri.

Starpsezonu periodā izveidotā “DTG – MySport” vienība jau no pirmajiem startiem apliecina savu potenciālu būt starp vadošajām kalnu riteņbraukšanas komandām Latvijā. Sezonas pirmajos posmos tika gūtas uzvaras gan “MySport” Tomes MTB maratonā, gan arī “Vivus.lv MTB maratona” pirmajā posmā Ventspilī.

Svētdien “DTG – MySport” vīri ņēma dalību Latvijas valsts mežu MTB maratona pirmajā posmā, kas pirmo reizi veda no Valmieras līdz Cēsīm. Rīkotāji bija parūpējušies par gana ātrām, bet reizē aizraujošām trasēm, kas izpelnījās atzinību no galvenajiem dienas varoņiem – dalībniekiem.

Prestižajā “Toyota Hybrid” braucienā riteņbraucēji veica 52 kilometru garu distanci. Jau sākuma daļā no konkurentiem spēja aizmukt jaunizveidotās vienības – “DTG – MySport” vienības riteņbraucējs Oskars Muižnieks. Latvijas MTB maratona čempionam spēja pievienoties viņa komandas biedrs Lauris Purniņš, kamēr sekotāju vidū brauca tādi vīri kā – Kaspars Serģis, Kārlis Baltacis, Dmitrijs Sorokins un citi.

Lielisku braucienu aizvadošos “DTG – MySport” vīrus, nevienam panākt tā arī neizdevās. Līdzjutēju ovāciju pavadīts kā pirmais finiša līniju šķērsoja Oskars Muižnieks. Tikai dažas sekundes viņam zaudēja un augsto otro vietu ieguva Lauris Purniņš, kuram šis ir viens no karjeras lielākajiem panākumiem. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr kāpa Kaspars Serģis (“Amore & Vita Prodir”). Oskars savā īpašumā ieguva gan “Toyota Hybrid” līdera kreklu, gan arī “Merrild” aktīvākā braucēja kreklu.

Sekmīgi starti arī citiem “DTG – MySport” braucējiem. Uldis Ālītis finišēja 1 minūti un 36 sekundes aiz Oskara un ieņēma sesto vietu. 16. vietu tikmēr ieguva Edgars Brigmanis. Uldim un Edgaram savās vecuma grupās attiecīgi 2. un 3. vietā. 33. vietā posmu noslēdza Kārlis Vanags, Juris Damškalns bija 37. Armandam Bēcim 42. vieta, Gints Lūsis bija 51., kamēr Armandam Priedem 56. vieta. Lielisku pieredzi ieguva un sekmīgi finišu sasniedza arī Kaspars Vaisūns (163. vieta) un Raimonds Dambis (187. vieta).

“DTG – MySport” arī pārliecinoši uzvarēja komandu vērtējumā, aiz sevis atstājot “Patria – Bottecchia” un “ZZK” vienības.