Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins sekmē komandas biedra uzvaru Eiropas sezonas ievadā

Toms Markss
Toms Markss

Saramotins sekmē komandas biedra uzvaru Eiropas sezonas ievadā
Matteo Pelucchi cīnās par uzvaru
Foto: AFP

Ļoti sekmīgi debijas sezona UCI WorldTour licences statusā iesākusies Šveices šosejas riteņbraukšanas komandai "IAM Cycling", kas ceturtdien ar Alekseju Saramotinu sastāvā triumfējusi UCI 1.1 kategorijas sacensībās "Trofeo Santanyi".

IAM Cycling pēc diviem gadiem UCI pro kontinentālās komandas statusā izpelnījusies vietu šosejas riteņbraukšanas spēcīgāko sabiedrībā, kur pēc četru sezonu pārtraukumā kopā ar Šveices vienību atgriezās arī Aleksejs Saramotins. IAM uzreiz ķērušies pie darbiem, un nav aizritējis janvāris, kad komandas kontā ir jau divas ievērīgas uzvaras. Mēneša pirmajā pusē iespaidīgā 149 riteņbraucēju konkurencē Austrālijas čempiona titulu grupas braucienā izcīnīja Heinrihs Hauzlers, bet nu, ceturtdienas pēcpusdienā, Maljorkas sprintā visiem pogas izgrieza itāļu sprinteris Mateo Pelučī.

Maljorkā komanda aizvadīja divas pirmsezonas treniņnometnes, kurās piedalījās Saramotins. Otrā no tām ar 11 intensīvām treniņu dienām noslēdzās pagājušajā nedēļā. Tajos pašos Spānijas salas ceļos no 29. janvāra līdz 1. februārim norisinās četras UCI 1.1 kategorijas viendienas sacensības ar tādām komandām kā Team Sky, Movistar Team, Lotto Soudal, Cannondale-Garmin un Trek Factory peletonā. Divos no velobraucieniem pārvarami vairāki kategorizētie kāpumi, bet pārējie divi piemēroti sprinteriem. Ceturtdien aizvadītā Trofeo Santanyi, kas simboliski iezīmē UCI šosejas sezonas sākumu Eiropā, profils bija līdzens, un IAM Cycling sastāvā cerības tika saistītas ar 26 gadus veco itāļu sprinteri Pelučī. Kā viens no viņa palīgiem tika izvēlēts arī Saramotins, kuram pirmais starts sezonā.

IAM Cycling sastāvs: Thomas Degand (Beļģija), Mathias Frank (Šveice), Sondre Holst Enger (Norvēģija), Pirmin Lang (Šveice), Simon Pellaud (Šveice), Matteo Pelucchi (Itālija), Aleksejs Saramotins (Latvija), Patrick Schelling (Šveice)

175 kilometru distancē peletons saskārās ar jūtamu vēju un vairākiem maziem kāpumiem, taču tas viss neapturēja sacensības no gaidītā grupas finiša sprinta. Sacensību lielāko daļu priekšgalā padzīvojās duets, kas sastāvēja no Skandināvijas komandu Cult Energy un Team Froy Oslo braucējiem, taču peletons visu kontrolēja un pārsteigumi nenotika. Nemierīgajā sacensību kulminācijā savu eksplozīvo itāli Eliju Viviāni virzīja Team Sky, un ātrumu kurināja Lotto un Movistar braucēji.

Augstā tempa rezultātā grupā bija daudz atkritēju, taču IAM Cycling sprinteris Peluči turējās priekšgalā. Viņam pēdējos metros līdzās bija divi biedri - Saramotins un šveicietis Pello. Finiša taisnē itālis pārspēja gan savu tautieti Viviāni, gan francūzi Naseru Buhanī, vācieti Andrē Graipelu un citus elites līmeņa sprinterus! Skaista komandas uzvara, kurā liels nopelns pienākas Latvijas sportistam. Aleksejs pats finiša līniju šķērsoja vadošajā grupā, 45. pozīcijā un blakus komandas biedram Pello.

Vēl viena iespēja izpausties sprinteriem tiks piedāvāta svētdienas Trofeo de Playa Palma, bet rīt un sestdien gaidāmi nopietnāki pauguri. Saramotinam uz starta jāiziet vēl vismaz vienās sacensībās.

TROFEO SANTANYI-SES SALINES-CAMPOS 2015

VVārds UzvārdsValstsKomanda
1.Matteo PelucchiItālija"IAM Cycling"
2.Elia VivianiItālija"Team Sky"
3.Jose Joaquin RojasSpānija"Movistar Team"
4.Nacer BouhanniFrancija"Cofidis Solutions Credits"
5.Danny van PoppelNīderlande"Trek Factory"
6.Raymond KrederNīderlande"Team Roompot"
45.Aleksejs SaramotinsLatvija"IAM Cycling"

Izmantotie resursi:
evelo.lv