Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Flaksis kļūst par trešo Latvijas riteņbraucēju profesionālajā kontinentālajā līmenī

Flaksis kļūst par trešo Latvijas riteņbraucēju profesionālajā kontinentālajā līmenī
Andžs Flaksis (pa vidu)
Foto: Organizatoru publicitātes materiāls

Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Andžs Flaksis uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar ASV riteņbraukšanas komandu "Holowesko Citadel", kas nākamajā gadā saņēmusi Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) izsniegto profesionālās kontinentālās vienības licenci.

Andžs Flaksis, kurš 2012. gadā kļuva par Eiropas U23 čempionāta sudraba medaļnieku grupas braucienā, karjeras laikā piecas sezonas aizvadījis trīs dažādās ASV kontinentālā līmeņa riteņbraukšanas komandās ("Chipotle – First Solar Development team", "Bontrager Cycling team" un "Holowesko Citadel Racing team"). Aizvadītos trīs gadus no Dunalkas nākušais sportists aizstāvēja "Holowesko Citadel Racing team" vienības krāsas.

Kļuvis oficiāli zināms, ka Andžs Flaksis arī 2018. gada sezonu pavadīs "Holowesko Citadel Racing team" komandas sastāvā, kas ir apliecinājums latvieša sekmīgajam sniegumam komandas interesēs iepriekšējos gados. Pirmo sezonu Flaksis aizvadīs jau kā profesionālās kontinentālās riteņbraukšanas komandas pārstāvis.

Tas kļuvis iespējams pateicoties tam, ka UCI "Holowesko Citadel" vienībai piešķīrusi prestižo profesionālās kontinentālās komandas licencei. Tas Flaksim var ļaut startēt arī pasaules tūres velobraucienos, kas kontinentālo vienību sportistiem nav iespējams. Komandas nākamā gada modelī iekļauti kopumā 16 sportisti, no kuriem astoņi Džordža Hinkapija vadīto komandu pārstāvēja arī pērn. No iepriekšējo gadu līderiem komandu atstājis Robins Karpenters un Taijs Magners, kuri pievienojās citai ASV pro kontinentālajai vienībai "Rally Cycling". Tāpat komandu atstājis Oskars Klarks.

Šajā sezonā Andžs individuāli lielāko panākumu sasniedza Kanādā notiekošajā UCI 2. kategorijas daudzdienu velobraucienā "Tour de Beauce", kur palika nepārspēts kopvērtējumā. Tikmēr pērn Murjāņu sporta ģimnāzijas absolvents izcīnīja otro vietu prestižā "Tour of Alberta" daudzdienu sacensību individuālajā braucienā.

2018. gada sezonā Latvijai būs deviņi riteņbraucēji UCI līmeņa komandu sastāvos:

Vārds UzvārdsKomandaValstsLīmenis
Toms SkujiņšTrek SegafredoASVpasaules tūres līmenis
Aleksejs SaramotinsBora – hansgroheVācijapasaules tūres līmenis
Gatis SmukulisDelko Marseille Provence KTMFrancijaprofesionālais kontinentālais līmenis
Krists NeilandsIsrael Cycling academyIzraēlaprofesionālais kontinentālais līmenis
Andžs FlaksisHolowesko Citadel Racing teamASVprofesionālais kontinentālais līmenis
Emīls LiepiņšOne Pro CyclingLielbritānijakontinentālais līmenis
Māris BogdanovičsAmore& VitaAlbānija/ Itālijakontinentālais līmenis
Mārtiņš PlutoMonkey townNīderlandekontinentālais līmenis
Lija LaizāneAromitalia VaianoItālijasieviešu UCI sieviešu riteņbraukšanas komanda

Izmantotie resursi:
lrf.lv


, 2017-11-28 22:26, pirms 6 gadiem
Super! Kā gribētos kādu lielu podestu mūsējiem izcelt!
Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.