Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Favorīti aktivizējas pārāk vēlu, "Burgos" izcīna vēsturisku uzvaru "Vuelta a Espana"

Favorīti aktivizējas pārāk vēlu, "Burgos" izcīna vēsturisku uzvaru "Vuelta a Espana"
Anhels Madraco svin triumfu. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

"Vuelta a Espana" piektajā posmā vēsturisku uzvaru vietējai "Burgos" vienībai izcīnīja kalnu karaļa vērtējuma līderis Anhels Madraco. Tikmēr cīņā starp kopvērtējuma favorītiem spēcīgākais šodien bija Migels Anhels Lopess, kurš atguva sarkano līdera krekliņu.

Pēc divām sprinteru uzvarām "Vuelta a Espana" šodien varēja gaidīt nopietnas izmaiņas cīņā par uzvaru kopvērtējumā. Dienas atrāvienā devās trīs profesionālo kontinentālo komandu braucēji - kalnu karaļa vērtējuma pārliecinošs līderis Anhels Madraco un Jece Bols no vietējās "Burgos" un Hosē Erada no franču "Cofidis".

Trio ātri vien ieguva milzu pārsvaru, kas, laikam ritot, tikai turpināja augt un pirms dienas galvenā un pēdējā pārbaudījuma sasniedza desmit minūtes. 11 kilometrus garā un astoņus procentus stāvā Čavalambrē kalna pakājē, līderu trio jau varēja sākt domāt par uzvaru. Kalnu karalis Madraco bija pirmais, kurš zaudēja kontaktu ar pārējiem diviem braucējiem, tomēr viņam izdevās atgūties pat vairākas reizes. Peletonā, kur augstu tempu sākumā turēja "Ineos", stafeti pārņēma "Jumbo-Visma".

Atrāviena trio pārsvars strauji sadega kā pagales kamīnā, bet viņiem izdevās to nosargāt. Izšķirošo uzbrukumu puskilometru pirms finiša veica Madraco, kuru komentētāji jau vairākas reizes paspēja norakstīt. Spānis izcīnīja vēsturisku pirmo uzvaru "Burgos" vienībai "Vuelta a Espana". Kā otrais finišu sasniedza komandas biedrs Jece, bet ar trešo bija jāsamierinās teorētiski labākajam kalnu speciālistam Eradam.

Tikmēr starp kopvērtējuma līderiem spēcīgākais šodien bija kolumbietis Migels Anhels Lopess. 12 sekundes vēlāk sekoja Alehandro Valverde un Primožs Rogličs, bet vēl pēc 30 - tikai 20 gadus vecais Kalifornijas tūres uzvarētājs Tadejs Pogačars. Līdera sarkano krekliņu atguva Lopess, kamēr iepriekšējais tā valkātājs Nikolass Roučs noslīdēja uz piekto pozīciju.

"Vuelta a Espana" piektā posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Anhels MadracoSpānijaBurgos4:58:31
2.Jece BolsNīderlandeBurgos+0:10
3.Hosē EradaSpānijaCofidis+0:22
4.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+0:47
5.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+0:59
6.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma

"Vuelta a Espana" kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana18:55:21
2.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+0:14
3.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+0:23
4.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+0:28
5.Nikolass RoučsĪrijaSunweb+0:57
6.Rigoberto UransKolumbijaEF Education First+0:59

, 2019-08-28 20:18, pirms 5 gadiem
Kāds no pirmajiem četriem arī vinnēs
, 2019-08-28 21:41, pirms 5 gadiem
pa lielam tik divi Lopess vai Rogličs.ITT 35km Rogliča iespēja,bet ja viņš tikpat pasīvi darbosies kā šodien,Lopess aizmuks.Tiesa Lopess lidz šim stabili visas trīs nedēļas nav braucis,tapēc Rogla diezgan stabils numur viens,ja nebūs kritienu
, 2019-08-29 00:55, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: pa lielam tik divi Lopess vai Rogličs.ITT 35km Rogliča iespēja,bet ja viņš tikpat pasīvi darbosies kā šodien,Lopess aizmuks.Tiesa Lopess lidz šim stabili visas trīs nedēļas nav braucis,tapēc Rogla diezgan stabils numur viens,ja nebūs kritienu
Augstu kalnu nav varbūt Valverde var , Roglics jau Tdf noķēra krīzi 2 gadus atpakaļ taču jāpiekrīt galvenais favorīts Roglics
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.