Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Ķiksis labo pasaules meistaru rekordu riteņbraukšanā trekā 200 metros gaitā

Ķiksis labo pasaules meistaru rekordu riteņbraukšanā trekā 200 metros gaitā
Ainārs Ķiksis
Foto:masterscycling.com

Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis ceturtdien Maskavā laboja sev piederošo Pasaules meistaru rekordu 200 metros gaitā. Jaunais rekords tagad ir 10.153 sekundes.

Tituliem bagātais Latvijas trekists Ainārs Ķiksis, kurš savas profesionālās karjeras laikā guvis uzvaras Eiropas čempionātā, Pasaules junioru čempionātā un daudzās citās prestižās sacensībās, turpina savas gaitas aizraujošajā un dinamiskajā riteņbraukšanas veidā. Valmierā augušais sportists pēdējo gadu laikā kļuvis par Pasaules un Eiropas meistaru čempionu, kā arī labojis visu meistaru grupu absolūto rekordu 200 metros gaitā. Līdzšinējais rekords bija 10.187 sekundes.

Ķiksis, kurš ir "Evelo team" komandas braucējs un treka riteņbraukšanas treneris Maskavā, ceturtdien uzaicināja oficiālās un kompetentās UCI kategorijas amatpersonas, lai veiktu jaunu Pasaules meistaru rekorda brauciena mēģinājumu 200 metros gaitā. Krilatskas velotrekā viss nepieciešamais bija sagatavots, lai oficiāli varētu fiksēt un reģistrēt latvieša rezultātu.

43 gadu vecais sportists veica lielisku apli, uzrādot rezultātu 10.153 sekundes. Tādējādi Ainārs par vairāk nekā trīs simtdaļām laboja sev piederošo Pasaules meistaru rekordu.

Arī Latvijas absolūtais rekords šajā disciplīnā pieder tieši Ķiksim. Tas sasniegts 1993. gadā tieši Maskavā. Tolaik Ainārs bija 19 gadus vecs sportists un uzstādītais rezultāts bija 10.098 sekundes. Valmierietis, kura ikdiena paiet trenējoties pašam un trenējot citus Maskavā, mērķtiecīgi bija gatavojies šim rezultātam. Jau drīzā nākotnē varam sagaidīt jaunu rekorda labojuma mēģinājumu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


, 2015-05-28 17:13, pirms 9 gadiem
veelviens taads treka brauceejs kaa Kiksis
es domaaju mums veel ilgi nebuus, cerams kljuudos

PS malacis 43jos gados labot pasaules rekordu
, 2015-05-28 17:28, pirms 9 gadiem
Tas tak ir veterānu rekords, ko iedala pa vecuma grupām. Jocīgi latviskots - meistaru rekords, parasti saka veterānu vecuma grupu rekords
, 2015-05-28 18:39, pirms 9 gadiem
Jā, bet ja pareizi sapratu, tad ABSOLŪTAIS reķis, tātad visos vecumos.
Pēdējās OS ar šādu braucienu ka tik nebūtu pieciniekā!
, 2015-05-28 18:55, pirms 9 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Jā, bet ja pareizi sapratu, tad ABSOLŪTAIS reķis, tātad visos vecumos.
Pēdējās OS ar šādu braucienu ka tik nebūtu pieciniekā!
Būtu 8.vieta. (8.vieta bija 10.155 Londonā)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-05-28 23:11, pirms 9 gadiem
ak..atceros Sidnejas OS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.