Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Ķiksim jauns pasaules meistaru rekords un zelta medaļas pasaules meistaru spēlēs

Ķiksim jauns pasaules meistaru rekords un zelta medaļas pasaules meistaru spēlēs
Ainārs Ķiksis
Foto: Publicitātes

Latvijas labākais treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis Jaunzēlandē notiekošajās pasaules meistaru spēlēs izcīnījis divas zelta medaļas. Labojot pasaules meistaru rekordu, Ķiksis ieguva zelta medaļu 750 metru individuālajā braucienā, bet vakarā palika nepārspēts arī komandu sprintā.

Pasaules meistaru spēles ir lielākais kompleksais sporta notikums amatieru un senioru grupu sportistiem. Šajā gadā nozīmīgo sporta forumu uzņem Jaunzēlande. Uz tālo zemi devies arī Latvijas labākais treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis, kurš aprīļa mēnesī Biķernieku trasē uzsāka arī jauno "EVELOSTROE.LV" kausa sezonu.

Ceturtdien Ainārs startēja divās disciplīnās – 750 metru individuālajā braucienā un komandu sprintā. Sekmīgs starts Aināram izdevās 750 metru individuālajā braucienā, kur savā V45 – 49 grupā "EVELO team" pārstāvošais valmierietis izcīnīja zelta medaļu. Trasi mūsu sportists veica pēc 48,036 sekundēm, kas ir jauns pasaules meistaru rekords.
Vakarā Ainārs kopā ar kolēģiem no Krievijas startēja komandu sprintā. Arī šeit valmierietis tika pie zelta medaļas. Lielajā finālā Ķiksis, Viktors Šapovalovs un Vladimirss Makevs pārspēja jaunzēlandiešu trio.

Piektdien rīta sesijā Ainārs uzrādīja labāko laiku sprinta kvalifikācijā, kā arī startēs 200 metru individuālajā braucienā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.