Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands: Latvijas līdzjutējiem pastāv iespēja mani redzēt "Giro d Italia" velobraucienā

Toms Markss
Toms Markss

Neilands: Latvijas līdzjutējiem pastāv iespēja mani redzēt "Giro d Italia" velobraucienā
Krists Neilands
Foto: Israel Cycling academy komandas arhīvs

Aizvadītā gada Latvijas čempionam šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā Kristam Neilandam marta mēnesī plānota debija divos prestižos pasaules tūres velobraucienos Itālijā – "Tirreno – Adriatico" un "Milāna – Sanremo". Mūsu sportists nelielā intervijā pastāstīja par veiksmīgo jaunās sezonas sākumu, vēlmi demonstrēt vēl stabilāku sniegumu, iespēju startēt "Giro d Italia" velobraucienā un komandas lielajiem mērķiem.

Krists Neilands otro sezonu aizvada vienā no labākajām profesionālajām kontinentālajām vienībām pasaulē – "Israel Cycling academy". Starpsezonā komandas sastāvu ievērojami pastiprinājuši vairāki augsta līmeņa sportisti, kuri pārnākuši no pasaules tūres vienībām. Īpaši jāizceļ aizvadītās sezonas "BMC Racing team" vienības sportists Bens Hermans, kurš savā karjerā izcīnījis astoņas profesionālās uzvaras. Pērn beļģis triumfēja Omānas daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā.

Nevar nepieminēt arī 37 gadus veco Rubenu Plazu, kuram pasaules tūres apritē aizvadītas deviņas sezonas. Spānis guvis triumfus "Tour de France" un "Vuelta a Espana" posmos, bet kopumā ticis pie 19 pro uzvarām. Komandu ievērojami pastiprinājuši arī norvēģis Holsts Engers un itālietis Kristians Sparagli. Šajā sezonā komanda startēs grandtūrē "Giro d Italia", kas startēs tieši Izraēlā.

Krists Neilands jauno sezonu iesāka Austrālijā. Sezonas pirmajā daudzdienu velobraucienā – "Herald Sun Tour" – kuldīdznieks kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu. Kļuvis zināms, ka Kristam marta mēnesī plānota dalība divos prestižos pasaules tūres velobraucienos: "Tirreno - Adriatico", kā arī garākajās viendienas sacensībās “Milāna – Sanremo”. Piedāvājam nelielu interviju ar Kristu Neilandu.

Sezonu iesāki Austrālijā. Kā esi apmierināts ar tur aizvadītajiem velobraucieniem?
Domāju, ka sezonas sākumu Austrālijā es aizvadīju ļoti labi. Pirmo reizi sacensības uzsāku janvāra mēnesī. Uz Austrāliju kopā ar komandas biediem devāmies jau divas nedēļas pirms pirmajām sacensībām, lai labāk aklimatizētos un pierastu pie siltuma. Kaidela Evansa velobrauciena laikā gaisa temperatūra sniedzās pāri +43 grādu atzīmei. Šādu karstumu es nebiju gatavs pašā sākumā panest. “Herald Sun tour” daudzdienā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +25 grādiem. Šajās sacensībās jau jutos daudz labāk. Komanda kā kopvērtējuma līderi šīm sacensībām bija izvēlējusi Austrālijas sportistu, tomēr arī man tika dota iespēja sevi apliecināt priekšpēdējā etapā, kur pēdējie 20 kilometri veda kalnā augšā. Jutos ļoti labi un spēju finišēt pirmajā lielākajā grupā, gūstot astoto vietu. Mans galvenais mērķis Austrālijā bija pavadīt labi laiku uz riteņa, patrenēties un uzsākt sacensību sezonu.

Ar ko sacensības Austrālijā atšķiras no Eiropas velobraucieniem?
Pa lielam nekādu lielu atšķirību nebija, jo startēja tie paši braucēji, kuri piedalās sacensībās Eiropā. Peletons bija zināms. Vienīgā atšķirība, ka sacensības notika janvāra beigās un februāra sākumā. Kādam sportistam uz to brīdi ir labāka forma, kāds vēl ir tikai ceļā uz to.

Sezonas sākumā Eiropas profesionālie riteņbraucēji vēl ir tikai ceļā uz savu sportiskās formas virsotni. Uz kuru laiku Tu centīsies sasniegt savu sportiskās formas virsotni sezonas pirmajā daļā?
Šobrīd man nav nolikts lielais sezonas mērķis uz konkrētām sacensībām, kurām taisos īpaši gatavoties. Vēlos visas sezonas garumā rādīt pēc iespējas stabilākus rezultātus, lai neveidojas situācijas, ka vienu nedēļas nogali es varu tikai pabeigt sacensības, bet nākamajā nedēļā cīnos par augstām vietām. Vēlos pēc iespējas stabilāk nostartēt visās sacensībās. Tas, protams, lielā mērā būs atkarīgs no komandas dotajiem uzdevumiem un mērķiem. Drīzumā komanda paziņos sastāvu uz “Giro d Italia” velobraucienu. Ja es tikšu iekļauts sastāvā, tad nāksies piestrādāt pie tā, lai viena no manām sportiskās formas virsotnēm būtu tieši uz šīm sacensībām.

Vai Latvijas līdzjutējiem varētu būt iespēja tevi redzēt starp dalībniekiem "Giro d Italia" velobraucienā?
Kā jau iepriekš sacīju, tad komanda sastāvu nosauks vēlāk. Tas varētu notikt marta beigās vai aprīļa sākumā. Lai arī mūsu komandā ir 24 sportisti, iespēja, ka es varētu startēt šajā garandtūrē, pastāv. Pavisam noteikti, ka visi komandas braucēji vēlas piedalīties šajās sacensībās. Konkurence būs liela, īpaši ņemot vērā, ka no šī gada grandtūrēs no katras komandas var piedalīties astoņi dalībnieki.

Martā tev plānota dalība "Tirreno – Adriatico" un "Milāna – Sanremo" velobraucienos. Ko tu individuāli vēlies paveikt šajās sacensībās?
Jau 4. martā startēšu Itālijā notiekošajā "GP Industria & Artigianato" HC kategorijas viendienas velobraucienā. Pēc tam sekos "Tirreno – Adriatico" daudzdienu sacensības un, ļoti iespējams, "Milāna – Sanremo" klasika. Nevēlos sev uzlikt pārāk augstus mērķus uz šīm lielajām sacensībām, jo šie ir ļoti augstas klases velobraucieni un tajos piedalās daudzi no pasaulē vadošajiem riteņbraucējiem. Gribu labi pabraukt, bet uzdevumus iekļūt TOP 10 vai TOP 20, negribētu izvirzīt, jo nezinu kā šīs sacensības var izvērsties. "Tirreno – Adriatico" daudzdienā iesim dienu pa dienai uz priekšu un skatīsimies kā risināsies sacensību gaita. Ļoti daudz kas būs atkarīgs no tā kā jutīšos. Aizvadītajā nedēļā nedaudz apaukstējos, tomēr ceru, ka tas lielu robu uz manu sportisko formu neatstās. Darīšu visu labāko, ko varu!

Šajā gadā "Israel Cycling academy" sastāvs kļuvis ievērojami spēcīgāks. Kādi ir komandas galvenie sezonas mērķi?
Komandu papildinājuši daudzi augsta līmeņa riteņbraucēji. Prieks redzēt, kā viss attīstās ne tikai no ārpuses, bet arī iekšpusē. Man ir ļoti patīkami pārstāvēt "Israel Cycling academy" vienību. Galvenie mērķi ir "Giro d Italia" velobrauciens, kur vēlamies gūt uzvaru kādā no etapiem. Runājot par citiem mērķiem, tad komanda vēlas pēc iespējas labāk nostartēt visās sacensībās, kur tās sportisti piedalās.

Krists Neilands nav vienīgais Latvijas pārstāvis "Israel Cycling academy" vienībā. Komandas mehāniķis ir Kristaps Osis, bet fizioterapeite Elīna Majore.

Izmantotie resursi:
lrf.lv