Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Krastam Beļģijā 33. vieta Pasaules kausa izcīņas posmā velokrosā

Toms Markss
Toms Markss

Krastam Beļģijā 33. vieta Pasaules kausa izcīņas posmā velokrosā
Alekss Krasts.
Foto: lrf.lv

Latvijas riteņbraucējs Alekss Krasts aizvadītās nedēļas nogalē aizvadījis divas augsta mēroga sacensības velokrosā. Sestdien ogrēnietis ieņēma 22. vietu junioru konkurencē "Ambiancecross" sacensībās (UCI 2. kategorija), bet svētdien Aleksam 33. vieta Pasaules kausa izcīņas posmā – "Koksijde" velokrosā.

Alekss Krasts ir ne tikai viens no Latvijas labākajiem junioru vecuma šosejas un MTB riteņbraucējiem, bet ir arī vadošais mūsu valsts velokrosa braucējs. Arvja Pizika mudināts, Alekss jau iepriekš startējis augstā līmeņa sacensībās Beļģijā un Nīderlandē.

Aizvadītās nedēļas beigās Krasts devās uz Beļģiju, lai tur startētu divās nozīmīga mēroga velokrosa sacensībās. Sestdien Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis piedalījās "Ambiancecross" velokrosā. Šīm sacensībām tika piešķirta UCI 2. kategorija.

Junioru grupā aizraujošajā, bet reizē arī sarežģītajā trasē startēja kopumā 59 sportisti. Latvietis turējās pirmajā dalībnieku pusē. Finišs tika sasniegts 22. pozīcijā. Uzvarētājam Vitsem Mēusenam no Beļģijas Krasts zaudēja 1 minūti un 53 sekundes. Sacensību uzvarētājs trasē pavadīja 40 minūtes un 22 sekundes.

Tikmēr svētdien Alekss bija viens no kopumā 56 junioriem, kurš izgāja uz starta leģendārajā Pasaules kausa izcīņas posmā – "Koksijde" velokrosā. Šeit sacensību trasē tika iekļautas smilšu sekcijas, kā arī daudzi citi mākslīgie un dabīgie šķēršļi.

Smagajā sacīkstē mūsu sportists spēja finišēt 33. vietā. Distancē viņš pavadīja 45 minūtes un 52 sekundes. Uzvarēja nīderlandietis Pims Ronhārs, no kura Krasts atpalika par 4 minūtēm un 30 sekundēm. Mēusens šoreiz bija otrais, uzvarētājam piekāpjoties par 19 sekundēm.

Izmantotie resursi:
lrf.lv