Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

papildināts Štrombergam nedēļas nogalē izšķirošās cīņas ASV čempionātā

Toms Markss
Toms Markss

Štrombergam nedēļas nogalē izšķirošās cīņas ASV čempionātā
Māris Štrombergs
Foto: Freeagent.com

Šīs nedēļas nogalē Oklohomā norisināsies USA BMX Grands sacensības, kas ir izšķirošais finālposms šīs sezonas ASV čempionātā. Par uzvaru kopvērtējumā cīnīsies divkārtējais Olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš šobrīd atrodas otrajā pozīcijā.

USA BMX Grands sacensības ir viens no gaidītākajiem notikumiem ASV riteņbraukšanā. Arī šogad šīs sacensības norisināsies novembra pēdējā nedēļas nogalē Oklohomā – slēgtajā Tulsas BMX trasē. Sacensībām būs dubulta vērtība, jo sportisti cīnīsies par lielāku punktu skaitu nekā citos posmos.

Savu dalību prestižajās izšķirošajās cīņās apstiprinājuši visi čempionāta favorīti, viņu vidū arī titulētais latvietis Māris Štrombergs, kopvērtējuma līderis Sems Viloubijs (Sam Willoughby), Deivids Hermans (David Herman), Konors Fīlds (Connor Fields), Niks Longs (Nic Long) un citi.

Kopvērtējumā pirms izšķirošajām sacensībām Viloubijs iekrājis 2900 punktus, bet otrajā vietā ir Māris Štrombergs. Mūsu sportists nopelnījis 2720 punktus. Valmierieša kontā ir piecas uzvaras, kā arī virkne citu godalgu. Šosezon Māris jau ir pārspējis savu sīvāko konkurentu Viloubiju un ir spējīgs to atkārtot arī izšķirošajos mirkļos. Tikmēr trešajā vietā esošais Hermans, ar 2232 punktiem, jau visai ievērojami atplaiek no Štromberga.

Lai Štrombergs kļūtu par čempionu jāizcīna uzvara otrās dienas sacensībās, bet Viloubijs nevar būt agstāk kā minimums par trešo vietu. Ļielāka skaidrība būs pēc pirmās dienas sacensībām, kur sportisti cīnīsies par mazāku punktu skaitu.

Vienīgais latvietis, kurš pēc neatkarības atjaunošanas spējis izcīnīt divas Olimpiskās zelta medaļas, pirms sezonas svarīgajiem startiem ir ļoti motivēts. Uz ASV devies arī treneris Ivo Lakučs, kas arī ir ļoti nozīmīgs faktors. Piektdien (naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika) norisināsies vēl ierastās čempionāta posma sacensības, bet dienu vēlāk gaidāmas izšķirošās USA BMX Grands sacensības, kur arī noskaidrosies sezonas kopvērtējuma uzvarētāja liktenis.

ASV čempionāta kopvērtējums:

Sacensībām tiešraidē sekot būs iespējams ŠEIT:

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

VVārds UzvārdsValstsPunkti
1.Sam WilloughbyAustrālija2900
2.Māris ŠtrombergsLatvija2720
3.David HermanASV2232
4.Connor FieldsASV2040
5.Nic LongASV1818
6.Justin PoseyASV1672

     [+] [-]

, 2014-11-27 12:45, pirms 9 gadiem
Pasaulē ir ļooti daudz titulētu un pazīstamu sportistu kuru titulu krājumā trūkst vai nu eiropas, olimpiskā vai pasaules titula.. šķiet Mārim trūkst tikai šis vienīgais tituls un tad būs "pilna māja"

  -1 [+] [-]

, 2014-11-27 13:00, pirms 9 gadiem
varēja jau uzrakstīt, pie kādiem apstākļiem Mārim ir iespēja dabūt titulu.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-27 13:15, pirms 9 gadiem
Skaidrs, ka Mārim vajag uzvarēt, bet nav pateikts - vai ar to pietiks, ja Vilobijs būs otrais....
Autor, lūdzu izskaidrot !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-27 14:18, pirms 9 gadiem
baller46 rakstīja: varēja jau uzrakstīt, pie kādiem apstākļiem Mārim ir iespēja dabūt titulu.
Lasi rakstu , ēzeli.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-27 15:10, pirms 9 gadiem
Paldies autoram par precizējumu!
Tātad Vilobijam jāpaliek trešajam...

     [+] [-]

, 2014-11-27 15:53, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Pasaulē ir ļooti daudz titulētu un pazīstamu sportistu kuru titulu krājumā trūkst vai nu eiropas, olimpiskā vai pasaules titula.. šķiet Mārim trūkst tikai šis vienīgais tituls un tad būs "pilna māja"
Šis un Latvijas čempa tituls elitē

     [+] [-]

, 2014-11-27 16:26, pirms 9 gadiem
Tā Tulsas trase ir ērta Mārim? Cik zinām, tad viņam patīk trases, kur ir garš ieskrējiens pirms pirmàs virāžas, kas ļauj aizmukt no kontaktu cīņas..

     [+] [-]

, 2014-11-27 19:48, pirms 9 gadiem
casiljas rakstīja: Lasi rakstu , ēzeli.
tad, kad es lasīju rakstu, šādas rindkopas nebija, ēzeli