Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Finansiālās problēmās nokļuvušais Pētersons izcīna astoto vietu PK posmā

Finansiālās problēmās nokļuvušais Pētersons izcīna astoto vietu PK posmā
Arnis Pētersons
Foto: Sportista Instagram profils

Finansiālās problēmās nokļuvušais kalnu divriteņu braucējs Arnis Pētersons svētdien Čehijā izcīnīja ļoti augsto, astoto, vietu Pasaules kausa posmā olimpiskajā krosā (XCO), kamēr Mārtiņš Blūms guva 24. vietu.

Pētersons pagājušajā nedēļā samierinājās ar 59. vietu Pasaules kausa posmā Vācijā, bet pēc tam publicēja paziņojumu, ka uz nākamo etapu Čehijā nedosies. Pāris dienu vēlāk sarunā ar Sportacentrs.com sportists atzina, ka uz Čehiju tomēr brauks, bet vēl nebija pilnīgi drošs vai finansiālu problēmu dēļ spēs piedalīties sacensībās. Šādas problēmas radās, jo sportistu pēkšņi beidza atbalstīt viņa pārstāvētā ZZK komanda.

Neskatoties uz visām ķibelēm, Pētersons svētdien nobrauca sensacionāli labi. Viņš sacensības iesāka tikai no 76. pozīcijas, tomēr nepārtraukti kāpa uz augšu - pēc starta apļa latvietis bija 60. vietā, pēc pirmā apļa 55. pozīcijā, pēc otrā apļa 38. vietā, bet pēc tam arī 33., 23., 11. un finišā astotā vieta. Jau otrajā aplī Pētersons uzrādīja devīto rezultātu, ceturtajā aplī bija trešais, bet pēdējos divos apļos sasniedza pašu ātrāko (!) rezultātu.

Sacensībās kārtējo reizi triumfēja titulētais šveicietis Nino Šurters, kurš sprinta finišā apsteidza Entonu Kūperu no Jaunzēlandes. Savukārt Pētersons piekāpās par minūti un četrām sekundēm, sasniedzot Latvijai nebijušu rezultātu elites grupā.

Iepriekš Pētersons Sportacentrs.com pauda, ka fiziskā forma viņam šogad ir negaidīti laba, tomēr sacensībās allaž patraucējušas kādas ķibeles.

Tikmēr Blūms, kurš startē vienā no pasaulē spēcīgākajām UCI MTB elites komandām “CST Sandd Americian Eagle”, atpalika divas minūtes un 41 sekundi, kas deva 24. vietu. Blūms otrajā aplī uzrādīja astoto rezultātu un vēl pēc ceturtā apļa bija 17. vietā, tomēr pēdējie trīs apļi latvietim bija lēnākie sacensībās.

Latviju Čehijā pārstāvēja arī Kristofers Bindemanis, tomēr viņš sestdien junioru sacensībās palika pēdējā, 126. vietā.

Jau nākamajā nedēļā uzreiz pēc Čehijas posma sāksies punktu vākšana Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tajā tiks saskaitīta nāciju ieskaites punktu summa starp valsts trīs labākajiem sportistiem pasaules rangā 2019. gada 28. maijā (vākti no 2018. gada 28.maija) un 2020. gada 28. maijā (vākti no 2019. gada 28. maija). Kopā vīriem tiks sadalītas 37 ceļazīmes un Latvijai būtu reāli tikt pie vienas no tām.

Šogad Pasaules kausā XCO grupā ieplānoti septiņi etapi. Sezona turpināsies jūlija pirmajā pusē Itālijā.

Šīs nedēļas intervija ar Pētersonu: MTB riteņbraucējs Pētersons pēc sezonas...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-27 18:23, pirms 6 gadiem
kāpēc best4sport šogad vairs nerāda šito?
, 2018-05-27 18:47, pirms 6 gadiem
Red Bull TV?
, 2018-05-27 20:22, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
, 2018-05-27 21:06, pirms 6 gadiem
Pētersons monstrs. Tas gadījumā nav kaut kāds rekords, kad no 76. pozīcijas iekļūst top 10? Cerams, ka pēc šāda snieguma kāda ārzemju komanda Pētersonu pamanīs.
, 2018-05-27 21:56, pirms 6 gadiem
Ļoti labs rezultāts Pētersonam, malacis! Ekk, žēl, ka šis posms jau netiek skaitīts olimpiskajā kvalifikācijā.

Te var iepazīties ar olimpiskās kvalifikācijas principiem: uci.ch

Sarežģīti. Bet izskatās, ka mūsējie, pat startējot tikai divatā, var dabūt vienu ceļazīmi. Tikt pie divām ceļazīmēm laikam ir nereāli (jābūt TOP 7 starp nācijām).

Ko Latvijas riteņbraukšanas federācija domā par to visu? Prasās izstrādāt skaidrus kritērijus, kā tiks noteikts tas sportists, kuram pienāksies olimpiskā ceļazīme. Vai tiks piesaistīts kāds trešais, kurš palīdzētu krāt punktus?

Vispār līdz nākamajam posmam SC vai LRF varētu sagatavot izsmeļošu rakstu par šiem jautājumiem.
, 2018-05-27 22:12, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ļoti labs rezultāts Pētersonam, malacis! Ekk, žēl, ka šis posms jau netiek skaitīts olimpiskajā kvalifikācijā.

Te var iepazīties ar olimpiskās kvalifikācijas principiem: uci.ch

Sarežģīti. Bet izskatās, ka mūsējie, pat startējot tikai divatā, var dabūt vienu ceļazīmi. Tikt pie divām ceļazīmēm laikam ir nereāli (jābūt TOP 7 starp nācijām).

Ko Latvijas riteņbraukšanas federācija domā par to visu? Prasās izstrādāt skaidrus kritērijus, kā tiks noteikts tas sportists, kuram pienāksies olimpiskā ceļazīme. Vai tiks piesaistīts kāds trešais, kurš palīdzētu krāt punktus?

Vispār līdz nākamajam posmam SC vai LRF varētu sagatavot izsmeļošu rakstu par šiem jautājumiem.
Nav jau trešā kas spētu tos punktus vākt pagaidām. Bindemanis ir spēcīgs, bet neprot braukt pa xco trasēm. Vienīgais, kurš varbūt varētu vākt punktus ir Muižnieks, bet domāju, ka viņam ir citi plāni. Martinam Loo galīgi traģiski. Izskatās, ka čalis nekad neaizbrauks uz OS.
, 2018-05-27 22:38, pirms 6 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Nav jau trešā kas spētu tos punktus vākt pagaidām. Bindemanis ir spēcīgs, bet neprot braukt pa xco trasēm. Vienīgais, kurš varbūt varētu vākt punktus ir Muižnieks, bet domāju, ka viņam ir citi plāni. Martinam Loo galīgi traģiski. Izskatās, ka čalis nekad neaizbrauks uz OS.
Bet varbūt arī tie papildus daži desmiti punktu varētu noderēt. Skatos, ka šī brīža rangā ir vairāki latvieši, tātad, kaut kādā veidā tos punktus var iegūt?

Īsti nevaru saprast kvalifikācijas noteikumus, bet, iespējams, ka Loo var tikt "caur" pasaules čempionātu, ja tur ir augstā vietā.
, 2018-05-27 23:14, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bet varbūt arī tie papildus daži desmiti punktu varētu noderēt. Skatos, ka šī brīža rangā ir vairāki latvieši, tātad, kaut kādā veidā tos punktus var iegūt?

Īsti nevaru saprast kvalifikācijas noteikumus, bet, iespējams, ka Loo var tikt "caur" pasaules čempionātu, ja tur ir augstā vietā.
Tie punkti pārējiem latviešiem ir no LČ XCO. Loo jau uz Rio netika, kaut gan bija 18. vietā pasaules rangā. Kvalificēties viņš var tikai caur nāciju rangu.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.