Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Blūms piektais Vācijā, PK kopvērtējumā saglabā otro vietu

Blūms piektais Vācijā, PK kopvērtējumā saglabā otro vietu
Mārtiņš Blūms
Foto: ZZK/ Cēsis

Sestdien Vācijās pilsētā Albštatē notiekošajā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO) U23 grupa vīru konkurencē Latvijas komandas "ZZK" riteņbraucējs Mārtiņš Blūms izcīnīja piekto vietu, kopvērtējumā saglabājot otro pozīciju.

Pasaules kauss MTB XCO krosā šīs nedēļas nogalē turpinās Vācijā pilsētā Albštatē izveidotajā trasē, kur norisinās otrais no sešiem šīs sezonas posmiem. Sacensības pulcēja visus vadošos pasaules kalnu riteņbraucējus. Uz Vāciju trenera Vilmāra Tomsona vadībā devās arī divi Latvijas komandas "ZZK" sportisti – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Mūsu sportisti sevi lieliski apliecināja sezonas pirmajā posmā, kas nedēļu iepriekš notika Čehijā. U23 vīru grupā augsto otro vietu izcīnīja Mārtiņš Blūms, kļūstot par pirmo MTB XCO krosa braucēju mūsu valstī, kurš ir kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa izcīņas sacensībās. Elites grupā vēl nebijušu panākumu sasniedza Arnis Pētersons. Startējot no visai sliktas pozīcijas, cēsinieks prata aizcīnīties līdz 20. vietai, vienā no apļiem uzrādot 10. labāko laiku.

Vācijas posmu kā pirmais no latviešiem uzsāka Blūms. Latvijas sportists bija viens no 156 pieteiktajiem dalībniekiem U23 grupas sacensībās. Pateicoties veiksmīgi aizvadītajam pirmajam posmam, Mārtiņš ieguva otro starta numuru, kas ļāva startēt no pirmās rindas kopā ar pirmā posma uzvarētāju Peteru Fagerhaugu (Norvēģija), trešās vietas ieguvēju Sebastianu Karstensenu (Dānija) un citiem. U23 vīri veica ievad apli, kam sekoja seši 4,2 kilometrus garie pamatapļi.

Ievadapli Blūms noslēdza 13. vietā, tā brīža līderim Alanam Haterlijam no Dienvidāfrikas zaudējot 21 sekundi. Turpinājumā Mārtiņš pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas. Pirmo pamatapli cēsinieks noslēdza astotajā vietā, 18 sekundes aiz kanādieša Petera Daisera. Vadoši braucēju vidū Blūms bija arī otrajā un trešajā aplī, kuru noslēdza septītajā vietā. Atstarpe no līdera gan bija pieaugusi līdz 40 sekundēm. Stabili labāko desmitniekā Mārtiņš atradās arī ceturtajā un piektajā aplī. Priekšpēdējais aplis tika noslēgts septītajā pozīcijā. Tiesa, labāko piecinieks bija vien dažu sekunžu attālumā.

Lieliski trenera Vilmāra Tomsona audzēknis veica pēdējā apli, uzrādot trešo apļa laiku un paceļoties uz piekto vietu. Šajā pozīcijā Blūms arī finišēja. Jāizceļ, ka pēdējā aplī Mārtiņš apsteidza arī pirmā posma uzvarētāju Peteru Fagerhaugu. No posma uzvarētāja Nadira Koledani, "ZZK" komandas braucējs atpalika par 1 minūti un 26 sekundēm.

Itālietis jau no pirmā apļa bija līderu vidū, bet vadību pārņēma ceturtajā aplī. Tuvāko sekotāju Georgu Egeru no Vācijas, Koledani apsteidza par 35 sekundēm. Labāko trijnieku noslēdza kanādietis Peters Disera, kuru no uzvarētāja šķīra 50 sekundes.

Sezonas lielajā kopvērtējumā Mārtiņš Blūms saglabā augsto otro vietu. No līdera Fagerhauga cēsinieku šķir tikai divi punkti. Trešais šobrīd ir Georgs Eggers, kurš no Blūma atpaliek par 10 punktiem.

Svētdien pulksten 15:15 pēc Latvijas laika sacensības elites vīru grupā aizvadīs "ZZK" komandas Latvijas braucējs Arnis Pētersons, kuram 68. starta numurs.

Pasaules kausa MTB XCO krosā 2. posms, U23 vecuma grupa:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Nadir ColledaniItālija01:24:06
2.Georg EggerVācija+00:00:35
3.Peter DiseraKanāda+00:00:50
4.Gloele BertoliniItālija+00:00:54
5.Mārtiņš BlūmsLatvijaZZK+00:01:26
6.Fazer ClachertlyLielbritānija+00:01:26

Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.