Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Andrijanovs un Eiduka uzvar Smiltenē

24. maijā Smiltenes autosporta kompleksā tika dots starts jaunajam kalnu riteņbraukšanas seriālam "PHILIPS MTB Maratons" un tajā uzvaras guva Reinis Andrijanovs un Ivanda Eiduka.

Uz starta izgāja vairāk nekā 500 dalībnieku un lielākā daļa devās garākajā un aizraujošākajā – 48.5km distancē. Dalībnieki startēja 15 dažādās vecuma un meistarības pakāpes grupās. Ieradās arī sportisti no Igaunijas un Lietuvas.

Finiša spurtā noturot nelielo pārsvaru pār Raivi Zīmeli (TREK-PHILIPS-METALEKS), uzvaru ar rezultātu 1:45:38 izcīnīja Reinis Andrijanovs (NN Sporta klubs). Pēc vēl vienas minūtes un 13 sekundēm finišēja Ervīns Smoļins (NN Sporta klubs), kam sacensību pirmajā posmā 3. vieta

2008. gada Eiropas Čempions šorttrekā Haralds Silovs (TREK-PHILIPS-METALEKS) noslēdza labāko braucēju desmitnieku.

Sieviešu Elites klasē kārtējo reizi savu pārsvaru pierādīja Ivanda Eiduka (Rietumu Banka – Rīga), kas otrās vietas ieguvēju Andu Savļenko apsteidza par gandrīz 18 minūtēm. Trešo vietu ieguva Lietuvas sportiste Rima Dačkauskytė. Starp 305 finišējušajiem dalībniekiem 48.5km distancē Ivandai Eiduka 42. rezultāts.

Apvaicātie sportisti trasi atzina par smagu, tehniski sarežģītu, taču interesantu. "Odziņas" bija, piemēram, uzbraucieni Niedrāja meža stāvajos kalnos, kur vienai daļai nācās nokāpt no divriteņa un doties augšup kājām, un upes šķērsošana zem tilta uz šosejas netālu no Pavāriem.

Kā pēc finiša atzina Reinis Andrijanovs:”Ļoti smaga trase, taču man patika. Daudz kalnu, augšup, lejup, pagriezieni. Tehniska trase. Jāmāk braukt ar riteni!”

Sacensības dažādās distances vietās vēroja gana daudz līdzjutēju. Starta un finiša zonā sportistus un viņu atbalstītājus ar dziesmām uzmundrināja grupa "Apvedceļš".

PHILIPS MTB Maratona 2. posms notiks 10. augustā Apē.


, 2008-05-27 22:29, pirms 16 gadiem
uzmundrināja grupa "Apvedceļš"

Peee eee deee eee jo reiz, kaa gribeetos ar tevi atkal kopaa buut
, 2008-05-28 15:25, pirms 16 gadiem
jāpiezīmē ka nepiedalijās RB un Dynatek komandas spēcīgākie braucēji
, 2008-05-28 15:56, pirms 16 gadiem
bildes no sacensībām -
trek-kauss.lv: Foto - www.trek-kauss.lv
trek-team.lv: Fotogalerija - TrekTeam

rb un dynatek nebija ne stiprie, ne vājie
kā zināms tās ir šosejas komandas un viņi brauca Igaunijas sacensībās.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta Pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.