Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: fanu klubs#13

Skujiņš sezonas otrajā startā izcīna uzvaru Spānijā

Skujiņš sezonas otrajā startā izcīna uzvaru Spānijā
Toms Skujiņš
Foto: Cyclingnews.com

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš šodien izcīnīja uzvaru savās sezonas otrajās sacensībās. Viņš finišēja pirmais Spānijas viendienas velobraucienā "Trofeo Lloseta - Andratx".

Toms Skujiņš "Trek Segafredo" komandas sastāvā šodien bija ātrākais UCI šosejas 1.1 kategorijas velobraucienā "Trofeo Lloseta - Andratx". 165,8km garajā distancē Toms finišu sasniedza patīkamā vientulībā, tuvāko sekotāju Gregoru Mīlbergeru apsteidzot par 25 sekundēm.

Skujiņa komandas biedrs Mihaels Gogls iepriekš bija atrāvies no lielās grupas, taču apmēram desmit kilometrus pirms beigām desmit riteņbraucēju grupa, ieskaitot Skujiņu, viņu panāca. Skujiņš tobrīd gan neapstājās un pats metās atrāvienā, pēdējos kilometros uzņemto tempu noturot.

Kopumā šajās sacensībās bija izteikti kāpumi, bet trases beigu daļa bija pilna ar vairākiem īsākiem kāpumiem.

Par šodienas uzvaru Skujiņš nopelnījis 125 UCI punktus. Šīs bija viņa tikai otrās sacensības jaunās komandas sastāvā, sekojot pēc piektdien izcīnītās 34. vietas "Trofeo Serra de Tramuntana" viendienas velobraucienā.

Kopumā sacīkstēs piedalījās 62 sportisti, un aiz Skujiņa palika arī titulētais Spānijas velobraucējs Alehandro Valverde, 2009. gada "Vuelta a Espana" čempions un 2016. gada "Giro D`Italia" trešās vietas ieguvējs. Viņš ierindojās ceturtajā vietā, 42 sekundes aiz Skujiņa.

Trofeo Lloseta - Andratx viendienas velobrauciens

V.Sportists (Komanda)Laiks
1.Toms Skujiņš (Trek - Segafredo)4:19:14
2.Gregors Mīlbergers (Bora-Hansgrohe)+0:25
3.Elmars Reinderss (Roompot-Nederlandse Loterij)+0:31
4.Alehandro Valverde (Movistar Team)+0:42
5.Pims Ligthārds(Roompot-Nederlandse Loterij)+0:42
6.Eduards Pradess Revertīrs (Euskadi Basque Country-Murias)+0:42
7.Tims Vellenss (Lotto-Soudal)+0:42
8.Džianni Moskons (Team Sky)+0:42
9.Visente Garsija(Espagne)+0:42
10.Bauke Mollema (Trek - Segafredo)+0:42

Izmantotie resursi:
https://www.procyclingstats.com/rac...

, 2018-01-27 18:12, pirms 6 gadiem
Trūkst vārdu! Mega- Prieks par Tomu. Malacis!
, 2018-01-27 18:19, pirms 6 gadiem
125 UCI punkti sezonas otrajā startā jaunās komandas sastāvā! Gandrīz tikpat cik pa visu pagājušo sezonu. Tā tik turpināt! Un kādi pretinieki aizmugurē: Muhlberger - otrais, Valverde ceturtais, Wellens - septītais, Moscon - astotais
, 2018-01-27 18:26, pirms 6 gadiem
Sacīksti neredzēju,bet distance bija pauguraina,pieļauju ka Toms strādāju uz Bauki Molema.Un ,lai komandai nebūtu jāstrādā beigu daļā atrāvās no galvenās grupas.Pārsvars finišā pār otro vietu bija 25 sekundes,pār grupu aptuveni 40 sek.
, 2018-01-27 18:41, pirms 6 gadiem
Kā viņam tas izdodas ik palaikam? Nav būdams komandas līderis, strādā uz citiem, bet pamanās uzvarēt pa kādai gonkai. Un ar katru gadu nopietnāki panākumi. Toms māk izmantot arī niecīgas iespējas uz visiem 100%, lai nevis būt kkur 10-kā, bet gan lai uzvarētu! Ja salīdzināt ar futbolu. 1 sitiens un vieni vārti. Maloriks!
, 2018-01-27 20:15, pirms 6 gadiem
buzz >> paldies! Nav lieki, ja kāds zinošs vēl piekomentē pie raksta!
, 2018-01-27 20:47, pirms 6 gadiem
Fantastisks sezonas sākums jaunajā komandā , Molema laikam beigas nepavilka un Tomam nācās uzvarēt..... vai arī šoreiz bija piešķirts brīvmākslinieka statuss....
, 2018-01-27 20:55, pirms 6 gadiem
Rīt starti Saramotinam,Neilandam un Bogdanovičam.
, 2018-01-27 20:57, pirms 6 gadiem
Distance visnotaļ pieklājiga jo finišeja tikai 62 no 136 startējušajiem
, 2018-01-27 23:05, pirms 6 gadiem
Mazliet statistikas. Un pie reizes vēstures. Tomam šī ir pirmā UCI uzvara karjerā kādā no viendienu pirmās kategorijas (t.sauc. 1.1.kategorija) šosejas velobraucieniem. Iepriekš viņam bija viendienu otrās kategorijas (1.2) uzvara 2015.gadā Amerikā, Winston Salem Classic. Bet šī uzvara viņam ir nozīmīgāka, ja mēs runājām par viendienu pusklasikam. No esošiem LV šosejas braucējiem šādas uzvaras ir tikai Aleksejam Saramotinam. Veselas četras. Divas 2009.gadā (Beļģijā un Vācijā), kad viņš vēl pārstāvēja Dāņu kontinentālo komandu. Un t.sk. pateicoties šīm divām uzvarām Alex 2010.gadā kļuva par profiņu, kad ar viņu līgumu parakstīja viena no tolaik spēcīgākajām Pro Tour komandām – HTC Columbia. Tad Aleksejam bija vēl pa vienai 1.1 uzvarai 2010. un 2013.gg. Francijā. Gatim un citiem šādu uzvaru nav. Atkārtošos, šī statistika tikai par viendienu sacīkstēm. Gatim un arī pašam Tomam ir uzvaras daudzposmu sacensībās, kādā no posmiem. Piemēram, Gatim ir ļoti svarīga uzvara ProTour Volta Catalunya 1.ajā posmā. Bet, visi mēs zinām, ka Toms pat uzvarēja Kalifornijas tūres ne tikai posmā, bet arī kopvērtējumā. Tiesā, toreiz Kalifornijas tūre vēl nebija WorlTour gonka. Lieki piebilst, ka Pro/WorldTour viendienu klasikās mūsējiem uzvaru nav.
Ja mēs runājām par LV ex-profiem, tad, protams, pāri visām ir Romāna Vainšteina uzvara pasaules čempī. Bet viņam bija arī citas diezgan nozīmīgas uzvaras viendieniniekos, tādas piemēram, kā Paris-Bruxelles un GP Kanton Aargau-Gippingen.
, 2018-01-28 10:52, pirms 6 gadiem
Vēl tikai piebildīšu, ka Saramotins aizpērn bija īsts monstrs visskarbākajā bruģa klasikā un bija ļoti ļoti tuvu podestam,finišējot 6. Parīze-Rubē ir viņa gonka,žēl ka Bora nejēdza viņu izspēlēt kā vicekapteini,visu uzliekot uz Saganu.
Es jau tagad gaidu kad atkal sāksies klasikas...
Par Gati žēl,ir sajūta ka mentāli izgregarēts.
Un man ir nojauta,ka Emīls Liepiņš var paturpināt Vainšteina lietu....
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.