Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

LRF padome apstiprina šosejas riteņbraukšanas izlašu trenerus

Toms Markss
Toms Markss

LRF padome apstiprina šosejas riteņbraukšanas izlašu trenerus
Vitālijs Smirnovs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Pirmdien Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) padome vienbalsīgi apstiprināja Nacionālās šosejas riteņbraukšanas izlases trenerus. Par elites un U23 vecuma grupas galveno treneri kļuvis Vitālijs Smirnovs, junioru izlases vadība uzticēta Jānim Veidem, bet jauniešu izlases trenera amatā strādās Olafs Andersons.

Pirmdien Olimpiskajā sporta centrā norisinājās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas padomes sēde. Viens no sēdē izskatītajiem jautājumiem bija LRF treneru padomes ieteikto izlašu treneru kandidātu apstiprināšana. Padomes locekļi izvērtējot ieteiktos treneru kandidātus, apstiprināja treneru padomes ieteikumus.

Par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Vitālijs Smirnovs. Pieredzējušais speciālists būs arī atbildīgs par elites un U23 vecuma grupas izlasēm. Trenera karjeras laikā Smirnovs jau iepriekš vadījis Latvijas elites un U23 izlases. Ilgstoši Smirnovs bija galvenais speciālists Latvijas kontinentālajā vienībā “Rietumu – Delfin”. No 1995. līdz 2001. gadam viņš strādāja par Ēģiptes šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris. Pie Smirnova trenējušies virkne Latvijas vadošo riteņbraucēju, tostarp Aleksejs Saramotins.

Junioru izlasi nākamo gadu vadīs pieredzējušais šosejas riteņbraukšanas treneris Jānis Veide. Vairākus gadu desmitus Veide bijis un arī šobrīd ir Murjāņu sporta ģimnāzijas treneris. Ikdienā viņš strādā ar jaunajiem un talantīgajiem riteņbraucējiem no dažādiem Latvijas reģioniem. Karjeras attīstībā pie trenera Jāņa Veides trenējušies – Gatis Smukulis, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns un daudzi citi mūsu vadošie elites sportisti.

Arī šogad tiks veidota Latvijas jaunatnes šosejas riteņbraukšanas izlase. Tās vadība uzticēta Murjāņu sporta ģimnāzijas trenerim Olafam Andersonam. Viņš ir viens jaunās paaudzes treneriem, kuram attīstīties palīdz pieredzes bagātais speciālists – Ernests Pūce. Jauniešu izlase pēdējos gados startējusi starptautiskās sacensībās Austrijā, kas ir viens no galvenajiem notikumiem šajā vecuma grupā. Pasaules un Eiropas čempionāti jauniešiem netiek rīkoti.

Gaidāmajā sezonā pasaules čempionāts septembra beigās norisināsies ASV pilsētā Ričmondā. Tikmēr Eiropas čempionāts augusta pirmajā pusē gaidāms Igaunijas pilsētā Tartū.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs