Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Brits Geigens-Hārts pēdējā posmā triumfē "Giro d'Italia" un svin savu lielāko panākumu

Agris Suveizda

Brits Geigens-Hārts pēdējā posmā triumfē "Giro d'Italia" un svin savu lielāko panākumu
Teio Geigens-Hārts. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Par otro britu riteņbraucēju, kurš triumfējis prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia", kļuvis 25 gadus vecais Teio Geigens-Hārts ("Ineos Grenadiers"), kurš pēdējā posmā jeb individuālajā braucienā par 39 sekundēm pārliecinoši apsteidza austrālieti Džeju Hindliju ("Team Sunweb").

Geigens-Hārts kļuva par pirmo riteņbraucēju "Giro d'Italia" vēsturē, kurš kļuvis par absolūtā kopvertējuma čempionu, lai arī nevienā posmā nebrauca ar līdera rozā krekliņu. Pirms izšķirošā posma līdera godā bija Hindlijs, taču abiem braucējiem bija vienāds laiks, un 15,7 kilometru individuālajā braucienā līdz Milānai ātrāks bija brits. "Negadās bieži, kad sporta direktors aicina piebremzēt individuālajā braucienā," sacīja Geigens-Hārts, kuru komanda informēja, ka viņš ir jūtami ātrāks par sāncensi, kurš trasē devās trīs minūtes vēlāk un finišu sasniedza, apzinādamies savu likteni.

"Visu savu karjeru biju sapņojis par labāko desmitnieku vai labāko piecinieku šādas raudzes sacensībās un "Giro d'Italia" sākumā Sicīlijā nevarēju pat iedomāties, ka kļūšu par uzvarētāju. Tas ir neticami," sacīja Geigens-Hārts, kurš pirms gada šajā velobraucienā debitēja ar izstāšanos, bet "Vuelta a Espana" savā karjerā bija ticis pie 62. un 20. pozīcijas. Sākotnēji "Ineos" līdera loma Itālijā tika paredzēta pagājušā gada čempionam Ričardam Karapasam, kurš pārnāca no "Movistar", bet ekvadorietis pēdējā brīdī "Tour de France" nomainīja Geraintu Tomasu, kuram nu vajadzēja kļūt par vienības vadošo braucēju "Giro d'Italia", bet viņš agri izstājās, trešajā posmā salaužot iegurņa kaulu.

Trešo vietu kopvērtējumā ieguva Hindlija komandas biedrs Vilko Keldermans no Nīderlandes, kurš bija līderis pēc 18. un 19. posma, bet portugālis Žuau Almeida, kurš bija vadībā lielāko daļu tūres, ierindojās ceturtajā pozīcijā. Geigens-Hārts pie uzvaras tika 15. un 20. posmā, kamēr par 21. jeb pēdējā posma uzvarētāju kļuva Geigena-Hārta komandas biedrs Filipo Ganna no Itālijas. No mājinieku braucējiem kopvērtējumā visaugstāk tika 2013. un 2016. gada čempions Vinčenco Nibali, kuram septītā vieta.

Kamēr "Giro d'Italia" šogad nebija neviena latvieša, dalību "Vuelta a Espana" turpina debitants Emīls Liepiņš ("Trek-Segafredo"), kurš vakar sestajā posmā finišēja 75. vietā – savā augstākajā pozīcijā pagaidām – un kopvērtējumā pakāpās uz 90. vietu. 146,4 kilometrus garajā kalnu posmā uzvarēja mājinieks Jons Isagirre ("Astana"), kurš finišu sasniedza trīs stundās un 41 minūtē un par 25 sekundēm apsteidza kanādieti Maiku Vudsu ("EF Pro Cycling") un portugāli Rui Koštu ("UAE Team Emirates").

Par kopvērtējuma jauno līderi kļuva jau pieminētais Karapass, kurš posmā ierindojās 12. vietā un par 43 sekundēm apsteidza "Tour de France" vicečempionu slovēni Primožu Rogliču, kurš ieņēma 20. pozīciju un kurš bija līderis pēc pirmajiem pieciem posmiem. Rogličs no Karapasa nu atpaliek pusminūti un kopvērtējumā atkrita uz ceturto vietu, priekšā palaižot arī Vudsa komandas biedru Hjū Kārtiju (18 sekundes aiz Karapasa) un īru Denu Mārtinu ("Israel Start-Up Nation"), kurš ekvadorietim zaudē 20 sekundes. Liepiņš no posma uzvarētāja Isagirres atpalika nepilnas 11 minūtes, bet kopvērtējumā Karapasam zaudē stundu un 42 sekundes. No Liepiņa komandas kopvērtējumā visaugstāk ir francūzis Kenijs Elisonds, kurš atrodas 18. vietā (+4:11).

Šodien būs viena no divām atpūtas dienām, bet "Vuelta a Espana" 18. jeb pēdējais posms ir paredzēts 8. novembrī.

"Giro d'Italia" kopvērtējums

VRiteņbraucējsValstsKomandaLaiks
1.Teio Geigens-HārtsLielbritānijaIneos Grenadiers85:40:21
2.Džejs HindlijsAustrālijaTeam Sunweb+0:39
3.Vilko KeldermansNīderlandeTeam Sunweb+1:29
4.Žuau AlmeidaPortugāleDeceuninck-Quick Step+2:57
5.Peljo BilbaoSpānijaBahrain-McLaren+3:09
6.Jākobs FuglsangsDānijaAstana+7:02

Pieci iepriekšējie "Giro d'Italia" čempioni

GadsRiteņbraucējsValstsKomanda
2019.Ričards KarapassEkvadoraMovistar Team
2018.Kriss FrūmsLielbritānijaTeam Sky
2017.Toms DumolēnsNīderlandeTeam Sunweb
2016.Vinčenco NibaliItālijaAstana
2015.Alberto KontadorsSpānijaTinkoff-Saxo

"Vuelta a Espana" kopvērtējums (pēc 6. posma)

VRiteņbraucējsValstsKomandaLaiks
1.Ričards KarapassEkvadoraIneos Grenadiers24:34:39
2.Hjū KārtijsLielbritānijaEF Pro Cycling+0:18
3.Dens MārtinsĪrijaIsrael Start-Up Nation+0:20
4.Primožs RogličsSlovēnijaTeam Jumbo-Visma+0:30
5.Enriks MassSpānijaMovistar Team+1:07
6.Fēlikss GrosšartnersAustrijaBora-Hansgrohe+1:30
90.Emīls LiepiņšLatvijaTrek-Segafredo+1:00:42

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/sport/2...
https://www.giroditalia.it/en/news/...
https://www.lavuelta.es/en/rider/37...

  +2 [+] [-]

, 2020-10-26 11:50, pirms 3 gadiem
Balva gandrīz tāda pati kā Briedim.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-26 11:57, pirms 3 gadiem
SC "malači" - par Giro uzraksta tikai pēdējā dienā, par Liepiņu neraksta vispār vairākas dienas. Moto GP var nerakstīt, kaut gan tik superīga sezona. Handbola izlasei 21.oktobrī tika nosaukts kandidātu saraksts pirmajām jaunā cikla spēlēm novembrī. Protams, SC par to info nav...

  +2 [+] [-]

, 2020-10-26 12:21, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: SC "malači" - par Giro uzraksta tikai pēdējā dienā, par Liepiņu neraksta vispār vairākas dienas. Moto GP var nerakstīt, kaut gan tik superīga sezona. Handbola izlasei 21.oktobrī tika nosaukts kandidātu saraksts pirmajām jaunā cikla spēlēm novembrī. Protams, SC par to info nav...
tev moto gp patīk vairāk par motokrosu?

es ciest nevarēju,kad šos no ŗita līdz vakaram pa Eurosportu rādīja

     [+] [-]

, 2020-10-26 12:25, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: tev moto gp patīk vairāk par motokrosu?

es ciest nevarēju,kad šos no ŗita līdz vakaram pa Eurosportu rādīja
Motokrosam sāku vairāk sekot līdz ar Jonasu, ja godīgi. Moto GP pat skatījos, bet tas bija sen, Eurosport laikos. Rezultātiem gan katru sezonu pasekoju. Ja šis portāls grib dēvēt par vadošo valstī, tad par manis pieminētajām tēmām būtu bijis jāuzraksta.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-26 12:47, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Motokrosam sāku vairāk sekot līdz ar Jonasu, ja godīgi. Moto GP pat skatījos, bet tas bija sen, Eurosport laikos. Rezultātiem gan katru sezonu pasekoju. Ja šis portāls grib dēvēt par vadošo valstī, tad par manis pieminētajām tēmām būtu bijis jāuzraksta.
galvenais,jau ka ir FUTBOLS...kkas no baša,tenisa,ucf,formula...pārējais jau viss pa lielam ir minoritāte

katrā gadījumā Bimbis var lepoties ar mūsu vadošo sporta portālu

     [+] [-]

, 2020-10-26 13:41, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Balva gandrīz tāda pati kā Briedim.
Ir azdomas, ka šai balvai ir garāka vēsture.