Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukulis atzīts par Latvijas gada labāko riteņbraucēju

Smukulis atzīts par Latvijas gada labāko riteņbraucēju
Gatis Smukulis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

2016. gada Latvijas labākā riteņbraucēja balvu šovakar Rīgas Motormuzejā saņēma šīgada Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā gan individuālajā, gan grupu braucienā Gatis Smukulis.

Uz balvu kopumā pretendēja 11 sportisti: šosejas riteņbraucēji – Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš un Māris Bogdanovičs, BMX riteņbraucēji – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Rihards Veide un Sandra Aleksejeva, kā arī MTB braucēji – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Smukulis par Latvijas čempionu individuālajā braucienā kļuvis jau pēdējos sešus gadus, bet grupas braucienā šogad triumfēja pirmoreiz karjerā. Tomēr Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš nepiedalījās, jo uz tām devās Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins. Gatis olimpiādē Latviju bija pārstāvējis 2008. gadā Pekinā. Šogad "Vuelta a Espana" velobraucienā 29 gadus vecais Smukulis ieguva 83. vietu, bet divos posmos pat spēja iekļūt desmitniekā.

Tāpat šodien kļuva zināms, ka Smukulis ir pametis Pasaules tūres komandu "Astana" un pievienojies Francijas kontinentālā līmeņa komandai "Delko Marseille Provence KTM", ko pārstāvēja jau 2008. gadā. Pēc Marseļas komandas viņš 2008. gadā pārcēlās uz "AG2R La Mondiale", bet vēlāk pārstāvēja arī "HTC-Highroad" un "Katusha".

Pirms tam šodien Latvijas Riteņbraukšanas federācija, kas šogad atzīmē savu 130. jubileju, par godu jubilejai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā prezentēja trīs gadu laikā tapušo vēstures grāmatu „Riteņbraukšanas sports Latvijā trīs gadsimtos”. Tajā iekļautas spilgtākās personības un notikumi Latvijas riteņbraukšanā no pirmsākumiem līdz šodienai, bet grāmatas galvenais autors ir Atis Jansons.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 22:04, pirms 7 gadiem
riteņbraucējs, kurš netiek paņemts uz Rio, tiek atzīts par gada labāko.
Vai man vienīgajam tas izraisa lērumu jautājumu?

     [+] [-]

, 2016-10-26 22:14, pirms 7 gadiem
Saramotina finišs 10-niekā Rubē šogad lielāks panākums, kā visa Smukuļa karjera. Vai patiešām federācija mēģina šādi panākt, lai kāds ar viņu paraksta līgumu nākošgad?

     [+] [-]

, 2016-10-26 22:27, pirms 7 gadiem
Njaaa pilnīgs murgs, ka beigās Smukulis netika iekļauts to divu sportistu skaitā ,kuri brauc uz Olimpiādi ,bet nekā ...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 23:36, pirms 7 gadiem
Saramotinam jau ir līgums uz nākamo gadu.Kas attiecas uz olimpiādi,tur bija sastādīts objektīvs nolikums ta kā pārmest nav ko.Tikpat labi var pārmest Tomam kapēc viņš kā komandas līderis finišēja aiz Alekseja kurš distances gaita nodarbojās ar ''paikas'' pievešanu Tomam.???IAM Cycling Aleksejs 2016 gadā uzsvaru lika uz sezonas pirmo pusi,kamēr pus Latvija vēl svinēja jauno gadu Aleksejs jau startēja Austrālijā Tour of Under,un Kadela Evansa sacīkstēs,Pjedestāls Spānijā 14 vieta Gent Wevelgemā deva lielu punktu ražu,protams 8 vieta Parīze Rubē.

     [+] [-]

, 2016-10-27 17:50, pirms 7 gadiem
Saramotinam jau ir līgums uz 2017 un 2018 ar BORA