Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Janevicam 24. vieta Eiropas čempionātā MTB riteņbraukšanā

Krišs Upenieks

Janevicam 24. vieta Eiropas čempionātā MTB riteņbraukšanā
Pēteris Janevics
Foto: lrf.lv

Latvijas MTB braucējs Pēteris Janevics svētdien Itālijā izcīnījis 24. vietu Eiropas čempionātā MTB XCO krosā U23 vecuma grupā. Aizraujošajā cīņā par čempionu kļuva spānis Pablo Rodrigess. Dienas otrajā pusē elites vīru grupā startēs Matīss Preimanis un Oskars Muižnieks.

Eiropas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa disciplīnā (XCO) šogad norisinās skaistajā Itālijas pilsētiņā Chies De Alpago. Sacensību rīkotāji dalībniekiem bija sagatavojuši ļoti interesantu, bet reizē arī ļoti grūtu trasi. Tajā netrūkst ne tradicionālo tramplīnu un akmens sekciju, ne arī virkne dažāda garuma kāpumu, nobraucienu un citu šķēršļu. Trase, kuras garums XCO krosā ir 4.78 kilometri, izceļas arī ar to, ka tajā ir visai daudz dubļu, kas sacensības līdzjutējiem padara vēl interesantākas, bet braucējiem sarežģītākas.

Svētdienas rītā cīņā par Eiropas čempionāta medaļām devās U23 vīru grupas sportisti. Dalībnieku vidū bija arī divi latvieši - šā gada valsts čempions Arnis Pētersons no ZZK/ Cēsis vienības un pasaules līmeņa sacensību rūdījumu guvušais Sportlife Cycling Team vienības pārstāvis Pēteris Janevics. Janevics trasē devās ar 19. starta numuru, kamēr Pētersonam 21. numurs.

Spraigā cīņā par uzvaru ātrākais izrādījās un par Eiropas čempionu kļuva viens no U23 grupas sezonas favorītiem Pablo Rodrigess. Spānis, distanci veicot vienā stundā, 27 minūtēs un 18 sekundēs par 20 sekundēm pārspēja ar pirmo numuru startējušo britu Grantu Fergusonu. Tikmēr vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena izcīnīja beļģu sportists Jens Šuermans, uzvarētājam zaudējot 52 sekundes.

No Latvijas braucējiem visaugstāk ierindojās Pēteris Janevics, kurš finišēja 24. vietā. Uzvarētājam Pēteris zaudēja septiņas minūtes un 45 sekundes. Tikmēr Arnis Pētersons, trasē piedzīvojot tehniskas neveiksmes, ieņēma 35. pozīciju (+00:09:47). Svētdienas pēcpusdienā par Eiropas čempionātā MTB XCO krosā startēs elites vīru grupas sportisti, kur kopā ar pasaules labākajiem braucējiem cīnīsies arī Matīss Preimanis un Oskars Muižnieks (abi Sportlife Cycling Team).

Aizvadītas arī Eiropas čempionāta sacensības junioru vīru grupas sportistiem. Šeit no Latvijas pārstāvjiem visveiksmīgāk nostartēja Tomass Kārlis Iļjenko. Uzvarētājam Simonam Andersenam Sportlife Cycling Team vienību pārstāvošais latvietis zaudēja par vienu apli un ieņēma 52. vietu. Tikmēr koknesietim Emīlam Višķeram (NN Sporta klubs) 65. rezultāts (-2 apļi).

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs