Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Riteņbraucējam Blūmam 65. vieta Pasaules kausa posmā Čehijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Riteņbraucējam Blūmam 65. vieta Pasaules kausa posmā Čehijā
Mārtiņš Blūms. Foto: Ģirts Kehris

Latvijas kalnu divriteņu braucējs Mārtiņš Blūms svētdien Čehijas pilsētā Nove Mesto samierinājās ar 65. vietu Pasaules kausa otrajā posmā olimpiskajā krosā (XCO).

Sacensībās droši uzvarēja šīs sezonas šosejas riteņbraukšanas sensācija Matjē van der Pūls no Nīderlandes, kuram sekoja divi šveicieši - titulētais Nino Šurters un sezonas pirmajā posmā triumfējušais Matiass Flikingers.

Van der Pūls ir divkārtējs pasaules čempions velokrosā, pērn izcīnīja otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā olimpiskajā krosā, bet šosezon lieliski braucis arī šosejā un pavasarī triumfēja prestižajā "Amstel Gold Race" sacīkstē, kā arī vairākos citos velobraucienos.

Tikmēr Blūms no Nīderlandes komandas “CST Sandd Bafang” finišēja pēc nedaudz vairāk nekā astoņām ar pusi minūtēm.

Pirms nedēļas notikušajā pirmajā posmā Blūms ierindojās 76. vietā, bet otrs vadošais Latvijas kalnu divriteņu braucējs Arnis Pētersons vēl nav sācis sezonu.

Čehijas posma trase ir viena no platākajām Pasaules kausa apritē. Tajā iekļautas gan nopietnas akmeņu sekcijas, gan arī virkne dažāda stāvuma kāpumi un nobraucieni, kas, salīdzinot ar vairākiem citiem posmiem, nav tik gari. Latvijas braucējiem Čehijas posms ir bija allaž sekmīgs. Pērn Pētersons elites grupā izcīnīja augsto astoto vietu, bet Blūms bija 24. Vēl gadu iepriekš Blūms šeit guva otro vietu U23 grupas sacensībās, bet 2016. gadā Pētersons izcīnīja piekto vietu pasaules U23 čempionātā.

Nākamie Pasaules kausa posmi jūlija pirmajā pusē notiks Andorā un Francijā.

Atlases punktu vākšana Tokijas olimpiskajām spēlēm pērn sākās nākamajā nedēļā pēc Pētersonam veiksmīgā Čehijas posma. Tajā tiks saskaitīta nāciju ieskaites punktu summa starp valsts trīs labākajiem sportistiem pasaules rangā šī gada 28. maijā (vākti no 2018. gada 28.maija) un 2020. gada 28. maijā (vākti no 2019. gada 28. maija). Kopā vīriem tiks sadalītas 37 ceļazīmes un Latvijai, kurai ir vien divi sportisti, nav reāli tikt pie vairāk nekā vienas ceļazīmes. Šobrīd Latvija olimpiskajā rangā atrodas vien 37. vietā, bet pa vienai ceļazīmei iegūs valstis, kas rangā ir 8.-21. vietā.