Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Frūms palielina pārsvaru un, visticamāk, izcīnīs vēsturisku "Giro" titulu

Frūms palielina pārsvaru un, visticamāk, izcīnīs vēsturisku "Giro" titulu
Kriss Frūms
Foto: AFP / Scanpix

Sestdien slavenās daudzdienu velotūres "Giro d'Itali" priekšpēdējā posmā uzvaru izcīnīja spānis Mikels Nieve, taču Kriss Frūms noturējās pret Toma Dumolina uzbrukumiem, tādējādi teju nodrošinot vēsturisku panākumu - 101 gadu ilgajā tūres vēsturē neviens Lielbritānijas sportists līdz šim nav triumfējis.

Sportistiem šodien bija jāveic 214 kilometrus garš posms kalnos. Aptuveni 40 kilometrus pirms finiša no pārējiem atrāvās Mikels Nieve, un spānis sev sagādāja lielisku 34. dzimšanas dienas dāvanu, pelnīti izcīnot uzvaru. Tā Nievem bija piektā uzvara karjerā, bet "Giro d'Italia" sacensībās - trešā karjerā. "Jau no paša sākuma labi strādājām kā komanda, esam izcīnījuši tūrē jau vairākas uzvaras. Esmu ļoti priecīgs par šodienas uzvaru," sacīja sportists.

Galvenie notikumi gan vēl tikai sekoja, jo Kriss Frūms centās noturēt pārsvaru pār tuvāko sekotāju kopvērtējumā Tomu Dumolinu. Tas pieredzējušajam britu riteņbraucējam arī izdevās, finišu sasniedzot septītajam un galvenais - par sešām sekundēm ātrāk nekā Dumolins. Līdz ar to kopvērtējumā Frūma pārsvars pieauga līdz 46 sekundēm.

Rīt sacensību pēdējā posmā sportistiem būs jāveic 115 kilometrus garš posms apkārt Romai, kas tiek uzskatīta vien par teju formalitāti. Ja vien nenotiks milzīga sensācija un Frūmam traģēdija, tad 33 gadus vecais sportists saviem četriem "Tour de France" (2013, 2015, 2016, 2017) un vienam "Vuela Espana" (2017) titulam beidzot pievienos uzvaru arī "Giro d'Italia" kopvērtējumā.

101 gadu ilgajā "Giro d'Italia" vēsturē neviens britu sportists iepriekš nav izcīnījis čempiontitulu, un Kenijā dzimušais Frūms būs pirmais Lielbritānijas pārstāvis, kuram kas tāds izdevies.

Otrais šodien finišēja Roberts Gesniks no Nīderlandes, kurš uzvarētājam Nievem zaudēja vairāk nekā divas minūtes, bet trešo vietu izcīnīja vēl pusminūti lēnākais Fēlikss Grosšartners no Austrijas.

Latvietis Krists Neilands finišu sasniedza 39. vietā, Nievem piekāpjoties par 22 minūtēm un 58 sekundēm.


, 2018-05-26 17:53, pirms 6 gadiem
Vakar 3 stundas vienatnē atrāvienā, atvedot visiem 3minūtes, šodien mierīgi atbild uz visiem uzbrukumiem un pats uzbrūk. Pēc finiša uzreiz ar smaidu uz sejas, neizskatoties īpaši noguris, dod intervijas. Pirmā divas nedēļas bija vispār nekāds. Pēc pirmās uzvaras kalnu posmā, esot atrāvienā 20 minūtes, nākamajā dienā ārī nekāds. Beigās supermens .WTF?! Tāds farss nav redzēts kopš Lendisa dopinga piedzīvojumiem Tour de France.
, 2018-05-26 19:06, pirms 6 gadiem
Pieredze,ne velti visi stāri saka jātaupās 3 nedēļai.Tie kas lasija podestus pirmajās,jau ir iebraukuši auzās.Čavess,Jeitss.Aru vispār laukā.
, 2018-05-26 19:16, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Pieredze,ne velti visi stāri saka jātaupās 3 nedēļai.Tie kas lasija podestus pirmajās,jau ir iebraukuši auzās.Čavess,Jeitss.Aru vispār laukā.
Šodien Pino arī nobeidzās. Denisam arī švaki gāja.
, 2018-05-26 19:21, pirms 6 gadiem
psv89 rakstīja: Vakar 3 stundas vienatnē atrāvienā, atvedot visiem 3minūtes, šodien mierīgi atbild uz visiem uzbrukumiem un pats uzbrūk. Pēc finiša uzreiz ar smaidu uz sejas, neizskatoties īpaši noguris, dod intervijas. Pirmā divas nedēļas bija vispār nekāds. Pēc pirmās uzvaras kalnu posmā, esot atrāvienā 20 minūtes, nākamajā dienā ārī nekāds. Beigās supermens .WTF?! Tāds farss nav redzēts kopš Lendisa dopinga piedzīvojumiem Tour de France.
Visdrīzāk notrāpīja ar labāko formu īstajā brīdī. Alpu un Adrijas tūrē arī nekāds nebija. Ko tu varētu teikt par Jeitsu pirmajās 2 nedēļās? Viņš arī dopingu lietoja un pulverītis trenerim uz tūres beigām aptrūkās?
, 2018-05-26 19:47, pirms 6 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Visdrīzāk notrāpīja ar labāko formu īstajā brīdī. Alpu un Adrijas tūrē arī nekāds nebija. Ko tu varētu teikt par Jeitsu pirmajās 2 nedēļās? Viņš arī dopingu lietoja un pulverītis trenerim uz tūres beigām aptrūkās?
Jeitsam jau bija iepriekš dsq par dopingu, nolēma neriskēt vēlreiz uzķerties, rezultāts redzams
, 2018-05-26 20:53, pirms 6 gadiem
psv89 rakstīja: Vakar 3 stundas vienatnē atrāvienā, atvedot visiem 3minūtes, šodien mierīgi atbild uz visiem uzbrukumiem un pats uzbrūk. Pēc finiša uzreiz ar smaidu uz sejas, neizskatoties īpaši noguris, dod intervijas. Pirmā divas nedēļas bija vispār nekāds. Pēc pirmās uzvaras kalnu posmā, esot atrāvienā 20 minūtes, nākamajā dienā ārī nekāds. Beigās supermens .WTF?! Tāds farss nav redzēts kopš Lendisa dopinga piedzīvojumiem Tour de France.
pats ar diviem riteņiem esi minies? nu dienu dienā? un kā ar rezultātiem
dopinga kontrole jau no armstronga laika ir palikusi nežēliga, ko tu te savu mutīti virini
man gan no vakardienas posma Frūms ir pacēlies vīra kārtā, ja pēdējos gadus uzskatiju viņu par to , ko velk Sky, tad vakar viņš parādija, ka ir riktīgs vecis, kas arī pats ko spēj.
, 2018-05-26 21:04, pirms 6 gadiem
Nu ja riteņbraukšanas vēsture ko māca, tad tas ir - ja kaut kas pārcilvēcisks notiek, tad tur principā vienmēr apakšā kkas netīrs ir. Ārmstrongs jau ir bij supercilvēks, bet nu Frūms ir vēl vairāk uztjūnēts. Ja Ārmstrongs principā tikai gāja uz Tūri, uz pārējām GT nepretendējot, tad Frūms paņem visas...pa ceļam vēl uztaisot "Lendisu". Vispār jau man gribējās, lai Frūms uzvar - foršs sasniegums, bet nu pēc tā kā notikumi attīstījās būtu tikai "normāli" ja viņš tā arī paliktu bez uzvaras.
, 2018-05-26 21:16, pirms 6 gadiem
Nu nezinu, par Ārmstrongu kā supercilvēku, tev piekrītu,bet Frūmu kā supermonstru ieraudziju vakar - vairāk vai mazāk viņa sasniegumi bija Sky robotiņu pienesums Tour parādīs, kas ir kas, vismaz rijējiem pāris gadus jau tur vieta neatrodas.
, 2018-05-26 21:24, pirms 6 gadiem
vakar Dumolēnam un Frumam bez doping pārbaudes arī velo pārbaude bija.Normāli slēpotāji ar tā 30,50km nelido kā vikingi.ta kā lieto visu ko atļauj lietot WADA.jAUTĀJUMS,KAPĒC ATĻAUJ.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.